|
Alternativní pěstování rajčat, 15.8.2013 Už jsme o tom debatovali, vysoký příjem pana Stekovicse plyne zejména turistiky a návštěvníků. Cena vstupného je velmi zajímavá. Jak tato rajčata opravdu pěstuje, nikdo z turistů opravdu nevidí. Na mé zahradě návštěvnící taky nic... celý příspěvek > |
 |
Alternativní pěstování rajčat, 15.8.2013 Původně jsem už diskutovat nechtěl, ale musím připojit několik poznámek:
-autor tohoto vlákna nás o své návštěvě u pana Stekovicze informoval již v únoru. Pokud takto pěstoval rajčata, očekával bych dnes nějakou fotku z jeho úspěšného pěstování-... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Alternativní pěstování rajčat, 14.8.2013 Tato zpráva z návštěvy rajčatových plantáží se zde na webu objevuje pravidelně. Mne by spíš zajímalo, jestli někdo v česku již tento způsob realizoval a s jakým výsledkem. Zkusíte rajčata takto pěstovat? Těším se na zprávu o Vašich výsledcích.... celý příspěvek > |
 |
Nejtěžší rajče, 13.8.2013 Jím to taky tak, někdy místo másla dobré sádlo.
Mr Big |
 |
Nejtěžší rajče, 13.8.2013 Mám rajčat -Beefmasterů dost, ale ani jedno nemá tak velkou hmotnost. Jinak dejte vědět, jak Vám chutnají. Já jsem dnes dělal srovnání 4 odrůd a chuťově mně vyšli jako druzí. Teď ještě zkusím sušení.
... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 12.8.2013 Protože je pěstují na mořském pobřeží v zasolené půdě.
Mr Big |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 12.8.2013 Pro všechny ty, kteří mají rádi sladká rajčata doporučuji rajče RAF. Dnes jsem je sklízel ze záhonu (z volné půdy) a jedno rajče jsem měl v kontejneru, kde jsem do zálivky přidával sůl. Plody z kontejneru byly opravdu hodně sladké na úrovni sladkých... celý příspěvek > |
 |
Nedokonalé vyzrávání plodů rajčat v okolí stopky, 12.8.2013 V zásadě s Vámi souhlasím. Jistě rajče na přímém slunci při 35 °C ve stínu není vystaveno teplotě 35 °C ale teplotě minimálně o 10°C vyšší. Takže zastíněná rajčata dozrávají pomaleji a rovnoměrněji. Ale při tak vysokých teplotách je i u rajčat ve... celý příspěvek > |
 |
Něco o rajčatech odjinud, 11.8.2013 Něco na téma sušení rajčat:
„Zpracuji na sušená rajčata asi 450- 900 kg rajčat ročně. Prodávám tato rajčata do restaurací Cody Wyoming a Montana Billings. Uvažujete o tom, že budete sušit rajčata? Jakékoliv rajče lze použít pro... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 10.8.2013 Já bych prosil, aby diskutující přidali k fotkám ještě nějaký údaj o jakou velikost rajčete jde a u těch super, které pravděpodobně doporučujete ostatním jako nejlepší také kde jste sehnali semínka a jak ty nejchutnější odrůdy rostou a jaká je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Odrůda rajčete k sušení, 9.8.2013  Chci také zkusit usušit nějaké to cherry rajče (zatím nemohu suším meruňky Bergeron).Jak vypadají usušené Black Cherry je na připojeném obrázku (autor nejsem). Jak chutnají nevím.
Mr Big
|
 |
Něco o rajčatech odjinud, 9.8.2013  Sklep nemám a tak bifteková rajčata nechávám už druhý rok dozrávat v ložnici.
Mr Big |
 |
Něco o rajčatech odjinud, 9.8.2013 Omlouvám se, musel jsem psaní ihned ukončit a tak jsem nepřipsal autora: Chuck Marr - Kansas State University zemědělská pokusná stanice a kooperativní služba pro blaho Kansas. Program podporován z federálního rozpočtu, rozpočtu státu Kansas a... celý příspěvek > |
 |
Něco o rajčatech odjinud, 9.8.2013 Schopnost rajčat doizrávat v interiéru i venku je v zeloeninovém světě ojedinělá. rajče dosáhne plné velikosti ještě ve stavu zeleném. Uvnitř rajčete se kolem semen začne rozvíjet takové želé a květní konec rajčete se zbarvuje do světle bílo zelené... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 8.8.2013  Letos jsem pěstoval těchto deset odrůd cherry rajčat:
Pollicino (17 g), Black Cherry (18 g), Ildi (6 g), Sladkaja děvočka (7 g), Philova (10 g), Tomatoberry (16 g), Datterino (10 g), Finik Oranževyj (10 g), Sweetie (10 g), Philovita (10 g).... celý příspěvek > |
 |