|
Příspěvky uživatele - 102.201
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Které jablíčko vám chutná s blížícím se jarem?, 29.6.2013 Nejspíš Idared, v tuto dobu mnoho konzumovatelných odrůd není. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 29.6.2013 Letos se znovu ukazuje, jak cenným přínosem jsou rezistentní odrůdy jabloní. I když odolnost není stoprocentní, postižení je oproti náchylným odrůdám zanedbatelné. Proti houbovým chorobám totiž stříkám jen broskvoně (kadeřavost) a meruňky... celý příspěvek > |  |
|  | Celer - slepičinec, 29.6.2013 Obvyklý interval je po 2 týdnech. |  | Kanadská borůvka - neprospívá, 23.6.2013 Chloróza, signalizující relativní nedostatek železa bývá nejčastěji způsobená převápněním a zásaditou reakcí. U kyselomilných borůvek stačí nepatrné množství vápníku či mírné navýšení pH půdy. Stačí, když na ně zalétne postřik Wuxal Calcium nebo... celý příspěvek > |  | Fotosynteza a zakon zachovani hmoty + energie, 23.6.2013 Vegetace zemský povrch neužírá, nýbrž navyšuje. Ostatně historické zkameněliny nacházíme pod zemí nikoli v oblacích.
Ploché kameny, sloužící jako chodník v trávníku se postupně zanořují, takže jsem je už 2x... celý příspěvek > |  | Pomoc při určení choroby jabloně, 23.6.2013 Skvrny na listech nevidím jako hlavní problém. Mladé jabloni prakticky chybějí letošní přírůstky. Na vině může být zanedbaný řez, poškození kořenů hryzcem a tím relativní nedostatek živin (hlavně dusíku) a vláhy.
Zkusil bych, jak pevně... celý příspěvek > |  | Roubování, 23.6.2013 Příčin může být několik:
1. Nedostatečk vláhy
2. Porušené či okousané kořeny
3. Srůst roubu s podnoží ještě není dostatečně pevný. Zafouká-li vítr do olistěných výhonů, může se křehký kalus porušit.
|  | Hnědé konce letorostů u švestky, 22.6.2013 Mně to připadá jako mšice. |  | Nůž žabka, 2.6.2013 Žabek mám několik, ale přestal jsem je používat. Na odřezávání vlků a zakracování výhonů jsou dobré nůžky rychlejší a drcení kůry zanedbatelné. Žabku jsem proto používal jen na zahlazení ran po řezu pilkou. Dnešní pilky s dvojitou řadou zubů dělají... celý příspěvek > |  | Výchovný řez stromů Mirabelka Nancyská a švestka Hanita, 1.6.2013 Letorostem se rozumí dřevo narostlé v celém posledním roce, tedy výhon, který ukončí růst. To, co jste zastřihl byly zřejmě čerstvé ještě rostoucí výhony. Jejich zastřižení není chybou, omezíte růst do výšky, podpoříte předčasný obrost i násadu... celý příspěvek > |  |
|  | Třešeň nebo sladká Višeň - hledám vhodnou odrůdu, 1.6.2013 Ano, Erdi mi chutná nejvíc. Teď jsem se byl dívvat na strom - polovina listí vadne úžehem
|  | DSR - Dvojstupňový sektorový rez, 18.5.2013 Není vyloučeno, že řez nazývaný DSR vymyslel, popsal, používal či proslavil sám sovětský šlechtitel P.G. Šitt. Ale Šitovým řezem v pravém slova smyslu se rozumí zakracování výhonů (většinou meruněk) v 1. polovině června, mající za následek... celý příspěvek > |  | Stromkovy rybiz - nemoc, 18.5.2013 Obávám se, že jde o botrytidu meruzalkové podnože. Stromek většinou odejde. |  | Zákrsek, špičák, polokmen, čtvrtkmen, 12.5.2013 Uvededná je výška kmene.
Skutečná výška stromu velmi závisí nejen od použité podnože a odrůdy, ale taky od polohy, půdy, vláhy, oslunění, výživy. A rozdíly mohou být obrovské. Vysokokmen Kardinálu žíhaného může mít i přes 8 metrů, vysokokmen J.... celý příspěvek > |  | Hitparáda odrôd sliviek podľa reálnej skúsenosti, 12.5.2013 Jako prioritu vidím především míru tolerance k šarce. V hitparádě podle samotné chuti by určitě vyhrála Domácí, ale u nás je při větším tlaku choroby nepěstovatelná.
Lepotica má řadu dobrých vlastností (plodnost, velikost,... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|