|
Prodej Citrusů, 7.3.2016 jednoznačně,ted jsou trochu vyprodaní, ale vybrat se dá.
|
 |
Očkování / roubování broskvoní, 2.11.2014  Rozšiřuji dotaz jako házení hrachu:
Bydlím 10 km od Prostějova
Pro toho, kdo by naočkoval zajedu a dovezu jej zas nazpět pokud to nebude přes půl republiky, tajně doufám, že se najde někdo poblíž
Nevhodná doba je, to je mi... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Očkování / roubování broskvoní, 2.11.2014 Našel by se někdo, kdo by mi naočkoval broskvoňový semenáč? Je to už vzrostlejší stromek o výšce přes 2m. Kmínek 4 cm a tak je mi ho líto vykopat. Raději bych ho využil jako podnož. |
 |
Písek pro uložení roubů, 9.10.2014 Léta používám žlutý kopaný písek pro uložení roubů ve sklepě. Nedávno mi to soused vymlouval a tvrdil, že pro uložení roubů je lepší je bílý plavený písek. Domnívám se že žlutý písek lépe udrží vlhkost. Do jakého písku ukládáte vy? |
 |
Moniliová hniloba, 28.9.2014 Děkuji všem za odpovědi. Příští rok budu proti moniliové hnilobě tedy časovat postřiky:
1. postřik v červenci v období začátku vybarvování plodů
2. postřik v srpnu individuálně podle nástupu dozrávání jednotlivých odrůd
Výrobce povoluje... celý příspěvek > |
 |
Moniliová hniloba, 19.9.2014 Po teplé zimě přišlo mokré léto a část úrody slivoní mi zlikvidovala moniliová hniloba. Chtěl bych se zeptat na nejvhodnější načasování postřiku proti moniliové hnilobě a vaše zkušenosti s ní. Používám HORIZON proti moniliové spále u meruněk v období... celý příspěvek > |
 |
Rouby Wiliamsova nebo Clappova, 19.6.2014 Letošní roubování jsem definitivně vzdal, v říjnu si koupím jeden stromek Wiliamsovy a bude to. Chtěl bych alespoň poprosit pokud někdo máte hrušku Konference příp. Santa Maria a poskytl byste v zimě rouby. Může mi napsat i "soukromou zprávu" nebo na... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 25.5.2014 Chtěl jsem včera stříknout CALYPSEM proti obaleči, ale bylo jasné, že v noci bude bouřka a předpověď počasí říká, že stříknout by se dalo nejdříve ve čtvrtek odpoledne. Je to pozdě? |
 |
Rouby Wiliamsova nebo Clappova, 14.5.2014 Děkuji za návrh, ale už se pomalu smiřuji s tím že Wiliamsovu naroubuji příští jaro. Musím obejít sousedy a zjistit, kdo ji má na zahradě a domluvit s ním odběr roubů v únoru 2015. V Litoměřicích totiž mají z máslovek jen ALFU ale Wiliamsova je na... celý příspěvek > |
 |
Zkušenosti s vlky, 14.5.2014 Mám zajímavou zkušenost s vlky - planými výhony u mladých meruněk. Občas se mi stane, že z kořene cca 3 letých meruněk vyrazí velmi bujně rostoucí vlk, rostoucí mnohem rychleji než ušlechtilé dřevo. Původně jsem tyto vlky nemilosrně ustřihl. Před... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Existuje odrůdy meruňky odolná monilióze?, 14.5.2014 Podle dostupných informací by měla být odolnější také Harcot.
|
 |
Rouby Wiliamsova nebo Clappova, 11.5.2014 Očkovat neumím. |
 |
Rouby Wiliamsova nebo Clappova, 11.5.2014 Nezůstalo vám několik přebytečných roubů hrušně Wiliamsova nebo Clappova? Několik roubů mi zaschlo a chtěl bych to zkusit je nahradit a přeroubovat to ještě letos abych nemusel čekat do příštího jara. Díky.
|
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 2.5.2014 Proti pilatce švestkové jsem stříkal už 2x, v úterý a před 3 týdny a to CALYPSEM a před tím jsem pověsil lepové desky. Kadlátky, durance i ryngle mám letos ovalené. Když to kvetlo, bílé jak nevěsta. Pokud nenastane nějaká katastrofa, odhaduju letos... celý příspěvek > |
 |
Roubování ze stromu na strom, 23.3.2014 Ten strom je opravdu starý a nové letorosty (vhodné pro nastříhání a uložení do ledničky v lednu-únoru) na něm najít snad ani není možné. Minulý a předminulý rok jsme to se sestřenicí manželky zkoušeli, ale bez úspěchu. Minulý rok se strom pod tíhou... celý příspěvek > |
 |