|
Husqvarna 575, 11.10.2013 Zdroj, datum ani jméno uvést nedovedete i když Lesnická práce se tím zabývala opakovaně a je on-line na webu. Prostě jedna paní povídala.. A přitom těch metodik měření odbourávání olejů jsou doslova desítky. OECD, evropská CEC... celý příspěvek > |
 |
Tuning pily, 10.10.2013 Víte, stačí abyste si našel stránky nějakého výrobce jako je třeba paramo a porovnal si parametry olejů. V googlu jich vyjedou tisíce.
Vysvětlovat vám, že kvalita olejového filmu u M6A je daleko za ostatními oleji je stejné jako vrátit se do 1.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Tuning pily, 10.10.2013 Na příspěvcích nevidím nic nenávistného ani jedovatého. Také znám spoustu lidí, kteří ještě pilu neodrovnali. Ale ti se nechlubí tím, že postupují v rozporu s návodem výrobce. A také vím, že staří dřevorubci míchali benzín s M6A. Ono taky nebylo... celý příspěvek > |
 |
Tuning pily, 10.10.2013 Vaše pila musí být poctivý kovářský výrobek. Když s ní řežete, vrčí při tom??? :-) M6A jako olej do benzínu je opravdu pár desítek let za zenitem. Moderní pilu byste jistě brzy odrovnal, mazací schopnost nic moc. Válec a svíčka zalepená karbonem.... celý příspěvek > |
 |
Ostřička řetězu nebo pilník, 10.10.2013 Vůbec nezpochybňuji vaše znalosti a zkušenosti. Nicméně pokud se pila sevře v řezu pak se chová přesnně jak popisujete. Nic jiného to není. Nerozumím tomu jak jste mohl usoudit, že svírání to není? Leda by vám nějaká našvaná larva tesaříka... celý příspěvek > |
 |
Olej do benzinu pro pilu, 24.9.2013 Pane JS, u některých za olej ručí přímo výrobce a u oleje Mogul TSF/1 to výslovně uvádí:
"Klasifikace a specifikace:
API TC, JASO FD, ISO-L-EGD/OEM, TISI
...v testu vyhověl v porovnání s referenčním olejem Husqvarna (hodnocené... celý příspěvek > |
 |
Olej do benzinu pro pilu, 24.9.2013 Zkušenost s tím nemám ale doporučuji "tvrdší" PET láhev (Pepsi, Cola..), která se příliš nepromáčkne. Lihovou fixou namalovat rysku a olej dát stříkačkou. Nebo pečlivě namalovat rysky dvě. Výhodou je, že je do toho dobře vidět a podle... celý příspěvek > |
 |
Řetěz na motorovou pilu, 17.9.2013 Možná byo. Pokud to má při cestě a vejde se mu do aktovky :-) Ale zvolil tento portál, tak se tu třeba dozví víc. V ovchodě či servisu mu nic neuteče protože stam stejně musí aby koupil správnou lištu/řetěz/řetězku nebo co s tím vlastně má... |
 |
Řetěz na motorovou pilu, 17.9.2013 Hlavně ten olej neměňte za vyjetý motorový... Zkuste sem dát forku, stačí mobilem: zblízka na uchycení lišty. S lištou a řetězem, bez lišty, detail de to přeskakuje, vyfotit spojku... Třeba to bude srozumitelnější, vy ekologu. |
 |
Řetěz na motorovou pilu, 15.9.2013 Nevím jak ekolog, ale já používám bio olej naprosto běžně. Nechávám jej v nádrži i několik měsíců neprosto bez problémů. Akorát to chce nádrž naplnit, aby v ní bylo méně vzduchu a olej nedegradoval. Mimochodem na každém balení máte napsánu... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Seříznutí kosiště - ano, nebo ne?, 30.8.2013 :-) No bať. Dělám to od svých 5-ti let, jak mě to učil můj dědeček na zahradě nedaleko jedné krásné středočeské obce. K tomu 2x ročně na velké louce v jižních čechách, kam jezdíme na tábor. Každý rok počítám tak kolem 25ha. A teď už mi... celý příspěvek > |
 |
Seříznutí kosiště - ano, nebo ne?, 29.8.2013 Kosa se vždy nasazuje zespodu kosiště, ten "čudlík"-kovový výstupek- slouží k pevnějšímu uchycení. Kosa se pak nekroutí (resp. nesklápí a neotvírá jako nůž). Stačí špicí nože "vyžižlat" do kosiště v místě toho výstupku mělký důlek, cca 0,5-1 cm.... celý příspěvek > |
 |
Seříznutí kosiště - ano, nebo ne?, 27.8.2013 Můj dědeček s eněco nasekal a já ho horko těžko doháním. Ani on ani já neseřezáváme kosiště nicméně je to praktika, která se provádí. Smyslem je aby plocha kosy byla ve správném úhlu k zemi a tím také aby ostří bylo ve správné výšce. Je to dáno... celý příspěvek > |
 |
Jak na fermentaci tabáku?, 27.8.2013 Fermentace je proces kvašení. Čerstvé listy nechat lehce zavadnout (4-5 dní ale lze fermentovat i čerstvé). Pokud jsou suché, tak notně navlhčit (ne vodou ale párou, vlhkým vzduchem, v humidoru...) až ztratí křehkost. Listy pomačkat (lisovat, poválet... celý příspěvek > |
 |
Levák - sečení klasickou ruční kosou, 25.5.2013 JE to podobné jako motorová pila pro leváky.. Taky není. Leváci mívají oproti pravákům výhodu v lepší šikovnosti. Pravák se levačkou ani nevysmrká ale levák většinou ano. Asi by nebyl problém sehnat nebo vyrobit kosiště pro leváka ale kosu už... celý příspěvek > |
 |