Příspěvky uživatele - 96.2

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Husqvarna 575, 11.10.2013
Zdroj, datum ani jméno uvést nedovedete i když Lesnická práce se tím zabývala opakovaně a je on-line na webu. Prostě jedna paní povídala.. A přitom těch metodik měření odbourávání olejů jsou doslova desítky. OECD, evropská CEC... celý příspěvek >
Tuning pily, 10.10.2013
Víte, stačí abyste si našel stránky nějakého výrobce jako je třeba paramo a porovnal si parametry olejů. V googlu jich vyjedou tisíce. Vysvětlovat vám, že kvalita olejového filmu u M6A je daleko za ostatními oleji je stejné jako vrátit se do 1.... celý příspěvek >
Tuning pily, 10.10.2013
Na příspěvcích nevidím nic nenávistného ani jedovatého. Také znám spoustu lidí, kteří ještě pilu neodrovnali. Ale ti se nechlubí tím, že postupují v rozporu s návodem výrobce. A také vím, že staří dřevorubci míchali benzín s M6A. Ono taky nebylo... celý příspěvek >
Tuning pily, 10.10.2013
Vaše pila musí být poctivý kovářský výrobek. Když s ní řežete, vrčí při tom??? :-) M6A jako olej do benzínu je opravdu pár desítek let za zenitem. Moderní pilu byste jistě brzy odrovnal, mazací schopnost nic moc. Válec a svíčka zalepená karbonem.... celý příspěvek >
Ostřička řetězu nebo pilník, 10.10.2013
Vůbec nezpochybňuji vaše znalosti a zkušenosti. Nicméně pokud se pila sevře v řezu pak se chová přesnně jak popisujete. Nic jiného to není. Nerozumím tomu jak jste mohl usoudit, že svírání to není?  Leda by vám nějaká našvaná larva tesaříka... celý příspěvek >
Olej do benzinu pro pilu, 24.9.2013
Pane JS, u některých za olej ručí přímo výrobce a u oleje Mogul TSF/1 to výslovně uvádí: "Klasifikace a specifikace: API TC, JASO FD, ISO-L-EGD/OEM, TISI ...v testu vyhověl v porovnání s referenčním olejem Husqvarna (hodnocené... celý příspěvek >
Olej do benzinu pro pilu, 24.9.2013
Zkušenost s tím nemám ale doporučuji "tvrdší" PET láhev  (Pepsi, Cola..), která se příliš nepromáčkne. Lihovou fixou namalovat rysku a olej dát stříkačkou. Nebo pečlivě namalovat rysky dvě. Výhodou je, že je do toho dobře vidět a podle... celý příspěvek >
Řetěz na motorovou pilu, 17.9.2013
Možná byo. Pokud to má při cestě a vejde se mu do aktovky :-) Ale zvolil tento portál, tak se tu třeba dozví víc. V ovchodě či servisu mu nic neuteče protože stam stejně musí aby koupil správnou lištu/řetěz/řetězku nebo co s tím vlastně má...
Řetěz na motorovou pilu, 17.9.2013
Hlavně ten olej neměňte za vyjetý motorový... Zkuste sem dát forku, stačí mobilem: zblízka na uchycení lišty. S lištou a řetězem, bez lišty, detail de to přeskakuje, vyfotit spojku... Třeba to bude srozumitelnější, vy ekologu.
Řetěz na motorovou pilu, 15.9.2013
Nevím jak ekolog, ale já používám bio olej naprosto běžně. Nechávám jej v nádrži i několik měsíců neprosto bez problémů. Akorát to chce nádrž naplnit, aby v ní bylo méně vzduchu a olej nedegradoval. Mimochodem na každém balení máte napsánu... celý příspěvek >
Seříznutí kosiště - ano, nebo ne?, 30.8.2013
:-) No bať. Dělám to od svých 5-ti let, jak mě to učil můj dědeček na zahradě nedaleko jedné krásné středočeské obce.  K tomu 2x ročně na velké louce v jižních čechách, kam jezdíme na tábor. Každý rok počítám tak kolem 25ha. A teď už mi... celý příspěvek >
Seříznutí kosiště - ano, nebo ne?, 29.8.2013
Kosa se vždy nasazuje zespodu kosiště, ten "čudlík"-kovový výstupek- slouží k pevnějšímu uchycení. Kosa se pak nekroutí (resp. nesklápí a neotvírá jako nůž). Stačí špicí nože "vyžižlat" do kosiště v místě toho výstupku mělký důlek, cca 0,5-1 cm.... celý příspěvek >
Seříznutí kosiště - ano, nebo ne?, 27.8.2013
Můj dědeček s eněco nasekal a já ho horko těžko doháním. Ani on ani já neseřezáváme kosiště nicméně je to praktika, která se provádí. Smyslem je aby plocha kosy byla ve správném úhlu k zemi a tím také aby ostří bylo ve správné výšce. Je to dáno... celý příspěvek >
Jak na fermentaci tabáku?, 27.8.2013
Fermentace je proces kvašení. Čerstvé listy nechat lehce zavadnout (4-5 dní ale lze fermentovat i čerstvé). Pokud jsou suché, tak notně navlhčit (ne vodou ale párou, vlhkým vzduchem, v humidoru...) až ztratí křehkost. Listy pomačkat (lisovat, poválet... celý příspěvek >
Levák - sečení klasickou ruční kosou, 25.5.2013
JE to podobné jako motorová pila pro leváky.. Taky není. Leváci mívají oproti pravákům výhodu v lepší šikovnosti. Pravák se levačkou ani nevysmrká ale levák většinou ano. Asi by nebyl problém sehnat nebo vyrobit kosiště pro leváka ale kosu už... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika