|
Verbeny, 18.5.2012 Dobrý den, jábych se rád také připojil s dotazem a prosbou o radu.Z letos koupených semen verbeny (velvet f1) se mi podařilo vypěstovat docela pěkné rostlinky už do přesazení do nádob. poslední dobou ale vidím, že rostlinky začínají mírně... celý příspěvek > |
 |
Je cas na presadzanie tejto bazalky?, 16.5.2012 Záleží jaké máte možnosti a záhon. Jestli je záhon chráněný, mohly by rovnou na záhon. Jinak přepíchat do kelímků po 3 - 4 rostlinkách společně a ještě chvilku nechat dopěstovat. Bazalka roste rychle. Vydržely by při opatrném zalévání i v těch... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Odplevelení pod stromky, 15.5.2012 Tak já jsem si zatím nevšiml, že by zatravnění nějak dramaticky snižovalo kvalitu ovoce a výrobků z něho. Naše kompoty nám chutnají a zavařeniny taky. Rybízy, angrešty a maliny rostou a kvetou jak o závod. Že tráva bere živiny je jasné, proto... celý příspěvek > |
 |
Rubín - mravenci a mušky nebo mšice, 14.5.2012 V dobrých zahradnických centrech, nebo drogeriích. Pixla stojí kolem 120 korun.
|
 |
Kobercově se rozrůstající plevel, 14.5.2012 Nejspíš zvonek kopřivolistý. Nechcete ho před likvidací nechat napřed rozkvést? Třeba se vám bude líbit . Hanča |
 |
Jak se jmenuje tato rostlina?, 14.5.2012 Přesný název je Spathiphyllum. Vody snese opravdu hodně, dá se použít dokonce jako akvarijní rostlina, i když pod vodou moc nepřirůstá. Mám ji v glazovaném květináči se substrátem jenom do půlky, zbytek je dolitý vodou. Vypadá, že se jí to docela... celý příspěvek > |
 |
Rybízová šťáva, 13.5.2012 Řekl bych, že paní má na mysli šťávu do vody, tedy sirup. Recept za studena: 3 l ovoce, 2 l převařené vody, horkou nalít na ovoce a pomačkat. Přidat kys. citrónovou, asi necelou lžíci. Nechá se 24 hod. stát. Pak se lehce vymačká a přidá na 1 l šťávy... celý příspěvek > |
 |
Dosavadní klady a zápory letošní ovocnářské sezóny, 12.5.2012 Já budu rád když letos ochutnám alespoň tu obyčejnou Althanovu. Ono pro polohu mojí zahrady je výběr odrůd čehokoliv docela věda. A když už se podaří vybrat, je problém to sehnat. Roky jsme mívali na zahradě Malvazinku a i přes její chuťové nectnosti... celý příspěvek > |
 |
Dosavadní klady a zápory letošní ovocnářské sezóny, 12.5.2012 Já jsem - zatím - s průběhem jara velmi spokojený. Jabloně kvetly jak o závod, dobře odkvetly švestky, budu mít první úrodu na několik roků staré Althanově, která si nějak dával na čas a letos je obalená. Také hrušky mají nasazeno. Třešně a višeň... celý příspěvek > |
 |
Pozdní jarní mrazy, 10.5.2012 Osobně neberu předpověď počasí jako dogma, ale jako trend. Může upozornit na to či ono, ale zatím nemůže přesně určit jak kde bude. Používám předpovědi ze serverů yr, wetterzentrale a chmi. Všechny se od sebe a od skutečnosti trochu liší ale trend je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Slimáci, 10.5.2012 Tak už to začíná. Ve skleníku a i pomalu venku. Začínám se poohlížet po levném Ferramolu. |
 |
Jezírko ze staré koupelnové vany, 9.5.2012 Objevila jsem prastarou vaničku z pozinkovaného plechu, je buď na vyhození nebo na pokus o jezírko nebo aspoň bažinu na vlhkomilné kytky. Může někdo poradit, čím vaničku natřít? Napadl mě laminát jako na lodě, ale nevím, zda by se nátěr neodloupal. |
 |
Sloupcovitá jabloň, 8.5.2012 Chtělo by to fotku. Nevím, proč chcete vylamovat něco, co stěží narostlo. To si tam můžete zapíchnout suchý klacík a máte to bez vylamování. Najděte nejvyšší výhon a veďte jej svisle nahoru jako náhradu terminálu. |
 |
Víceleté pěstování rajčat, 6.5.2012 Nejsem si jistý, zda toto má v našich podmínkách nějaký smysl. Jednak je naprosto nedostačující světelná intenzita v říjnu - lednu, a hlavně rostliny přes vegetaci napadá řada chorob, které se zcela jistě přenesením rostlin do zimoviště "nevypnou",... celý příspěvek > |
 |
Kde sháníte semena rajčat a okurek?, 5.5.2012 Zapláču si na cizím hrobě. Čert nám byl dlužen vznik nových semenářských firem, které zabalí nějaké smetky do lákavých pytlíků a čerta se starají zda v tom je to co má být a už vůbec ne o to, zda z toho něco poroste. ZISK na lačných zahrádkářích je... celý příspěvek > |
 |