|
Příspěvky uživatele - 9.2
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Malá jablíčka, 28.9.2012 Dovolím si nesouhlasit v některých bodech s předřečníky. Zahrádkáření přece je i o tom mít nějakou novinku, ostatně psal o tom už Čapek. Nedokážu posoudit k JAK starým odrůdám bychom se měli vrátit. Jak se to posuzuje? Je Matčino stará odrůda? Mám... celý příspěvek > |  | Vytápění skleníku, 27.9.2012 Ono alespoň u mne to není o chlubemí, ale o nutnosti. Vzhledem ke krátké vegetační době trvá rajčatová sezóna u nás slabé tři měsíce. Každý den uspíšení v první polovině roku, kdy je dost světla je přínosný. Osobně bych v našem kraji nejraději... celý příspěvek > |  |
|  | Seřízení karburátoru terra/vari, 27.9.2012 Jde o bohatost směsi při volnoběhu a v přechodovém režimu. Tam zadření nehrozí. Postupuje se tak - už tu bylo popsáno, že se nejprve trochu zvýší otáčky běhu naprázdno dorazovým šroubem škrtící klapky. Pak se otáčením šroubu bohatosti na obě strany... celý příspěvek > |  | Seženu Táboritu?, 23.9.2012 Nic víc opravdu nevím, do této doby jsem netušila, že existují dvě odrůdy stejného jména. Hanča |  | Seženu Táboritu?, 20.9.2012 Tak podle třetího obrázku je to jasné, je to odrůda z Černovic. Hanča |  | Seženu Táboritu?, 20.9.2012 Nevím, jestli je možné, aby dvě různé odrůdy měly stejné jméno.
Odrůdu Táborita mám na zahradě, ale nepochází z Libovic, vyšlechtil ji amatérský ovocnář pan Hromadník z Černovic u Tábora. Na zahradu ji vysadil táta, ale jeho ani pana Hromadníka... celý příspěvek > |  | Jak na fermentaci tabáku?, 16.9.2012 Jestli je to suché, je to na vyhození. Fermentace tabáku je velká magie s dodržováním přesných postupů a vlhkostních a tepelných podmínek. Kdysi jsem o tom četl cosi ve starém Rádci. Na síti nic není? |  | Co z rajčat - kečup, pomádu nebo omáčku?, 13.9.2012 Hlavní problém při domácí výrobě kečupu je právě zahuštění, respektive odstranění vody. Průmyslově se to dělá na vakuových odparkách, takže je to rychlé a není potřeba tolik zahřívat. To je problém doma, protože vodu z toho jinak než varem... celý příspěvek > |  | Estragon, 2.9.2012 Koupil jsem semena estragonu, vysel, zasadil a jsem na tom stejně jako vy. Jakýsi lehký zápach to má, ale příjemné to není a sušené to taky nijak nevoní. Tak nevím. |  | Druh thuje, 31.8.2012 Děkuji za informaci. |  |
|  | Neznámá rostlina, 29.8.2012 Pane Josefe, tuším, kam míříte. Nejspíš stejným směrem jako pan Haager:
"Už je to jednoduché, rostlina patří do čeledi Urticaceae, kopřivovité, a je to některý z druhů rodu Myriocarpa. Těch je platně popsáno asi deset, u nás je nejčastěji... celý příspěvek > |  | Neznámá rostlina, 27.8.2012 Protože nevyřešené záhady mě provokují a tady kytku určit nedokážeme, našla jsem na netu kontakt na pana Jiřího Haagera, ředitele teplické botanické zahrady. Protože byl tak laskav a obratem odpověděl, jeho odpověď tady cituji:
"Obávám se, že z... celý příspěvek > |  | Kvašáky a rychlokvašky, 26.8.2012 1. Ne, 2. Ano, není. |  | Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 25.8.2012 Nevidím vadu v té diskusi. Tématem je recept na pravé znojemské okurky a ne kvalitní nakládačky jakékoliv. Pokud si vzpomínám, Znojemské okurky měly jednotnou barvu, stále konstantní chuť, křupavost. Ve sklenici či plechovce plaval proužek cibule a... celý příspěvek > |  | Rozboceni bazenovych hadic 32mm, 23.8.2012 Jen drobnou poznámku, u těch trubek jde o jmenovitou světlost, tedy trubka PE 5/4" bude mít světlost 32 mm, ale vnější průměr 38. Je třeba s tím počítat. |  |
 |
|
|
|