Příspěvky uživatele - 113.121

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kdy sázet meruňku, 28.3.2008
Vážená paní Marcelo, skepsi stranou a meruňku zasaďte. Letos byla mírná a vlhká zima, takže i když bude z podzimní vyorávky, měla by se chytit. zvlášť když vyberete narašenou. Zastřihněte příp. poškozené kořeny do zdravého dřeva, výhony v korunce... celý příspěvek >
Kdy sázet meruňku, 27.3.2008
Naprostý souhlas díky letitým zkušenostem s výsadbou (hlavně) meruněk.
Třešeň, 26.3.2008
Sice je to tu o třešních a navíc Lucasovu nepěstuji, ale je to raná odrůda takže na kdouloni cca 3. rok, na semenáči o rok - dva později.Jako u každého druhu ovoce záleží na mnoha faktorech.
Kdy sázet meruňku, 26.3.2008
Bez ohledu na chytré knihy které se více kloní k podzimní výsadbě ji z několika důvodů preferuji také. Samozřejmě vyjímečně zasadím i na jaře.            Zdravím
Nemocná kůra kmene, 24.3.2008
Něco podobného se mi stalo před pár lety, asi drtník nebo nějaká taková potvora, otvor síly tužky do hloubky 8 cm u 10ti letého stromku. Vnitřek jsem vyčistil tenkým štětečkem, injekční stříkačkou dovnitř stříkl silným tlakem nekoncentrovaný... celý příspěvek >
Třešeň, 24.3.2008
Záleží na odrůdě, řezu po výsadbě, podnoži i podmínkách, takže někdy i 1.-2.rokem, což stromek oslabuje. Já odtraňuji květy po odkvětu u veškerého ovoce do tří let, aby stromek dobře zakořenil a zesílil. Některé odrůdy třešní však mají pozdnější... celý příspěvek >
Hnojení poraďte, 21.3.2008
Vážená paní Bohuno, já ty velké jámy dělám zřejmě z jiného důvodu než Vy a to, abych předešel únavě půdy. Na daném místě mi rostl jiný strom a tak je nutné původní půdu nahradit panenskou, v níž žádný strom nerostl. Tedy pokud děláte takovou jámu v... celý příspěvek >
Hnojení poraďte, 19.3.2008
Těch  " bláznů " je jistě víc, jsem jeden z nich, plných náklaďáků mám za sebou několik, záda v háji, do důchodu relativně daleko. Ale rostou!
Hnojení poraďte, 18.3.2008
Meruňka a jílovice, tato kombinace nemá dlouhého trvání. Aby rostla, raději bych vykopal jámu 2x2m, slušnou půdu promíchal s trochou písku a lehce vápencem a zavčas ji přesadil. K 3leté meruňce je na hnůj zbytečně... celý příspěvek >
Rez a postrik, 15.3.2008
Promiňte překlep - správně insekticid.
Rez a postrik, 15.3.2008
Pokud je řez potřebný,je i důležitý. Slivoně můžete řezat či prořezávat po přejití silných mrazů,konec února-březen. V současné době postřik není nutný,ale pokud si chcete pojistit úrodu, tak postříkejte ihned po opadnutí květních lístků proti... celý příspěvek >
Řez ovocných stromků, 14.3.2008
Vážený pane, radu kterou požadujete je dosti složitá záležitost. Z Vašeho dotazu je patrné,že jste začínající zahrádkář a proto vřele doporučuji oželet nějaký peníz a koupit si např. výbornou publikaci "1000 rad zahrádkářům", kde... celý příspěvek >
vienska nebo boscova, 14.3.2008
Pokud nabízejí u Vás Bergeron a Vehardu, tak zvolte tu druhou.
poradite s tresni, 13.3.2008
Šly by všechny - podnož ptáčnice.
Základy a kořeny podnože, 13.3.2008
Vážená paní Andreo, nikdy jsem nezkoušel textilie, sám bych potřeboval půlhektarový hangár k ochraně všech stromů,ale bojovat s přírodou nelze, pouze se snažit eliminovat její případné úlety na minimum. Viz téma " Jak zabránit předčasnému... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika