|
Příspěvky uživatele - 220.132
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rakytník - množení, 27.3.2015 Jenže co s tím, když samice neodnožují? A samec odnožuje přímo extrémně.. |  | Stáleplodící jahody a ostatní jahody blízko sebe?, 27.3.2015 Máte někdo zkušenosti s mulčováním jahod? Viděl jsem mulčované slámou, ale keříky byly docela daleko od sebe a mezi řadami vždy cestičky, to my je máme více na husto. Zkoušeli jste to někdo? |  |
|  | Dřín (Cornus mas), dřínky a vše okolo, 27.3.2015 Když bych zastrčil pecky někam do trávy, nebo pod keř, vyrostou? U nás v okolí nikde volně nerostou, viděl jsem je pouze v městském parku (na ty chuť nemám). Tak kdybych ty pecky někam zastrčil, kde budou mít větší šanci vyrůst? Tráva? Kopřivy? Pod... celý příspěvek > |  | Pravokořenná višeň, 27.3.2015 Ale tak po přesazení se přece provádí výchovný řez..? Pupeny se oběma stromkům nalévají krásně, sem tam větvička uschla, ty odstraním, to je jasné. Stále si však nejsem jistý, jak hluboko střihnout ten postranní obrost? Díval jsem se na ty přírůstky... celý příspěvek > |  | Opravný řez renklódy, 10.2.2015 Zajímavé. Díky! No měl jsem za to, že když se změní tvar, chuť, barva ovoce, tak už to není geneticky identické - kdyby bylo, tak by bylo i kvalitativně stejné, tedy musela proběhnout nějaká mutace. Jak jinak to nazvat, nežli mutací? Prostě jen "jiné... celý příspěvek > |  | Moruše převislá, 10.2.2015 koupil jsem nějaký keř moruše, nevíte někdo, jak to roste? jak velké do výšky a do šířky, a jestli a kolik podrůstá? díky |  | Rakytník - množení, 10.2.2015 Nám odnožuje zřejmě jenom samec - tedy nevím to jistě, máme všechny keře tak nahusto, že to není poznat a většinou je zesečeme. Ovšem ty, které necháme růst, zatím vždycky byli samci. Tak obdarováváme alespoň osamocené samičky :D A co semena? Ty by... celý příspěvek > |  | Dřín (Cornus mas), dřínky a vše okolo, 10.2.2015 Jak jste se tedy rozhodl, pane Stando?
Myslím si, že z pecky budou docela malé plody, ikdyž zkusil jsem zasít nějaké pecky od známého, který má kultivat na véliké plody. Ten náš stromo-keř má spíše malé, více divoké plody. Ty kultivary na... celý příspěvek > |  | Ovoce do stínu, 10.2.2015 Asi všechny rostliny vyžadují alespoň nějaké to přímé slunce, byť chviličku. Snad kromě těch vysloveně jmenovaných. Pokud to místo pro pěstování rostlinstva není úplně úzké uzavřené a alespoň rozptýleného světla by bylo dostatek, tak jsem viděl... celý příspěvek > |  | Rakytník - listy na čaj, 10.2.2015 Nuže.. ž čerstvých listů, pokud možno i mladších, je čaj vcelku fajn, ale nedávno jsem zkusil z postarších, sušených a teda fujtajbl. |  |
|  | Problémy s Goji, 10.2.2015 Musí se ty semínka z plodů vytáhnout, nebo to bude klíčit i v té dužině?
Podle toho, co jsem četl v tomto vláknu, je potřeba teplejší klima, výhřevné a osluněné stanoviště, někteří říkáte i lehčí půda.
A někdo zde ve vláknu psal o nakládání... celý příspěvek > |  | Opravný řez renklódy, 18.1.2015 Asi jsem moc detailista. Za vaše reakce děkuji, nicméně s tvrzením, že vlky ze starého dřeva plodí identické ovoce s původní odrůdou, se fakt nespokojím. S tím prostě nemohu souhlasit. Avšak nebyl jsem si jistý, zda-li toto probíhá také u jednoletých... celý příspěvek > |  | Vidlák meruňkový, 18.1.2015 Předně vám všem děkuji za zajímavé postřehy a názory.
A k tomu mému vidláku - vypadá dost podobně, jako zde přiložená fotografie odrůdy Maďarské s tím rozdílem, že to kritické rozvětvení je zhruba o tvaru a postavení úzkého písmene V, tedy... celý příspěvek > |  | Plody rakytníku, 25.12.2014 To jste v té šťávě měla i drsená jádra, že? A jak to dopadlo? Šťáva dobrá? my jsme zkusili rakytníky zavařit, avšak není to nic moc. Jedině na přidání chuti, či "okořenění" jiných zavařenin, kdy to zavaříte společně s jiným ovocem, ale samotný... celý příspěvek > |  | Opravný řez renklódy, 25.12.2014 Dobrý den, tou mutací jsem měl na mysli adventivní pupeny - probíhá u renklódy? Totiž, pokusím se to vysvětlit. Mějme terminální výhon, a z něj vyrůstající odbočující výhony. Přesně v místě, kde se nasazují odbočující výhony na ten terminální, to je... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|