|
Příspěvky uživatele - 220.132
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Tohle je take kaderavost?, 17.7.2013 Dobrý den, mohu taky poprosit o pomoc? Mám broskvoň asi 10 let starou, to listí i letorosty vypadají dost podobně jako tady u té mladé - vůbec to neroste, a listí špatné. Vloni byly některé listy také podobné barvy, ale ještě hezky rostla. Letos na... celý příspěvek > |  | Topaz - výchovný řez, 17.7.2013 Děkuji za reakci. Podnož to je pravděpodobně M26 nebo MM106. Až bude stromek větší, tak ho určitě sem tam zaštípnu. A s tím skláněním větví jsem si teď uvědomil, že jsem se vždycky hrozil, co to narostlo na Rubínu, že to poroste do nebe (a nechtělo... celý příspěvek > |  |
|  | Topaz - výchovný řez, 14.7.2013 Dobrý den, mohu mít dotaz ohledně výchovného řezu Topazu? Letos jsem provedl řez na korunku (tedy vybral jsem vhodné postranní větve a zakrátil terminál), 2 vybrané kosterní větve mají odklon okolo těch 45°, další 2 kosterní větve vyberu příští rok.... celý příspěvek > |  | Kdy stromky neřezat?, 14.7.2013 jn, host 25.2 dobře pobavil :D pamatuju si že ještě když jsme věděli kulový o řezu tak jsme ostříhali mladou meruňku na podzim, že prý se to má.. no vyrašily jí větvičky a přes zimu pro jistotu zmrzla.. takže fakt s tím pozdně letním, nedej bože... celý příspěvek > |  | Řez višní, 5.7.2013 Tak já taky připojím reakci, snad to nevadí, do tak starého vlákna. V jedné knize asi z 80. let jsem vyčetl, že se na jaře mají zaštipovat vrcholky prodlužujících se větví, kdy následně z báze vyrůstají nové letorosty (ale často i z vyholených částí,... celý příspěvek > |  | Čačanská rodná, Katinka, 5.7.2013 Na naší letos na jaře zasazené katince (na myrobalánu) taky byly podobně žlutě flekaté listy, ale nyní už jsou hezky vybarvené. Já bych to tipnul na problém v kořenech, protože dokud měla hodně vlhko, vypadala blbě, ale teď už ji nezalévám a ani... celý příspěvek > |  | Džem z višni - odkôstkovanie, 30.6.2013 dají se ta zelená jablka použít na želírování bez dalších želírovacích přísad? máme průsvitné letní a většinou nevíme co s ním, takže říkáte nezralá jablka a stačí to? jinak potvrzuji, na palačinky, ale i cokoliv jiného, višňová marmeláda úplně... celý příspěvek > |  | Fotky nekolika neznamych naletovych drevin ze zahradky, 30.6.2013 však na podzim vše nevhodně umístěné přesaďte, taky mi roste semenáč jabloně hned u zdi a už několikátým rokem se na něj chystám :) nebo je lepší počkat na jaro, když je riziko většího poškození kořenů? D. |  | Zoufalá nabídka odrůd jabloní, 30.6.2013 Ještě bych doplnil, že Jukka pojízdná prodejna nám tu (asi naštěstí) nejezdí, takže jsme nakupovali u nich na prodejně v Tovačově. |  | Žloutenka nebo klejotok - monilioza či rakovina?, 27.6.2013 tak zřejmě jsem převápnil, na všech stromech se mi objevuje chloróza.. jo a mám ještě draselnou sůl.. příliš se v té chemii nevyznám, ikdyž už to pro mě není španělská vesnice, kdyby mi však někdo poradil, byl bych vám vděčný |  |
|  | Komáří larvy - likvidace, 27.6.2013 z toho všeho co jsem přečetl by se vám mohly hodit ty měděné piliny - na brusce pokousat nějakou měď by mohlo být dobré, ale asi to zalepí kotouč, tak třeba pilkou? nevím co rašelina může a nemůže obsahovat.. ještě jsem si všiml že kdosi psal o modré... celý příspěvek > |  | Žloutenka nebo klejotok - monilioza či rakovina?, 26.6.2013 Dobrý den, mám podobný problém, listy jsou takové bledé, barvu tmavě zelenou a do červena, a vůbec neroste, na jaře jsem ji hnojil kompostem, dostala asi jedny kolečka. Vloni taky měla divné listy, trochu i žloutly, ale rostla hezky, letos je úplně... celý příspěvek > |  | Střih jabloně - je správně?, 26.6.2013 byly by nějaké aktuální fotky těch stromů? také by mě zajímalo, co se tam děje :) a nebo možná až zimní snímek, tam budou stromové pěkně nazí :) |  | Topaz - výchovný řez, 26.6.2013 To si děláte srandu, že někde zaměstnávají i takto neznalé prodavačky. Ikdyž už jsem se s tím taky setkal, ale jinde, naštěstí. Topazy údajně většinou bývají na středně rostoucích podnožích, M26 nebo MM106, alespoň v Jukka to paní tvrdila, že... celý příspěvek > |  | Zoufalá nabídka odrůd jabloní, 25.6.2013 Tak já se taky vyjádřím.
Starkl nedoporučuji, místo vanilky poslali několik nezakořeněných řízků nějaké popínavé rostliny, samozřejmě že nepřežily. Borůvky podeschlé. Moruše vysypaná z přepravního boxu, nakonec roste jen zespodu, asi z podnože.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|