|
Příspěvky uživatele - 220.132
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rakytník odrůda Sluníčko nebo Krasavice, 4.9.2013 Tak dnes jsem zjistil, že už i na té starší samici plody dozrály, jsou taky pěkně oranžové, a při utrhnutí se neroztrhnou, tak jako třeba u té Krasavice, takže paráda. Mají i lepší aroma, jen musím počkat, až budou přezrálé, jinak to není nic moc... celý příspěvek > |  | Rybíz - množení, 3.9.2013 Dobrý den, chápu to dobře, že na zapěstování keřového rybízu stačí, aby všechny pupeny řízku byly pod zemí a ven koukal jen jeden? A je možné ho dopěstovat z takového pokusu, kdy v zemi je jen kousek s patkou, a z nadzemní části vyrostly asi 4... celý příspěvek > |  |
|  | Rakytník odrůda Sluníčko nebo Krasavice, 3.9.2013 Na zahradě máme 2 samice, jednu už starší, ta letos poprvé zaplodila několik dosti kyselých plodů, chutí trochu po pomeranči, jen nevím co je to za odrůdu. Druhou samici máme druhým rokem, Krasavici, a je nad očekávání obalená plody, které se dokonce... celý příspěvek > |  | Legální prodej pálenky z pěstitelské pálenice, 29.8.2013 hosta zajímalo, zda-li je to legální, a ne, jestli to lze prodat či nelze ;) |  | Prosím o rady - založení kvasu, 29.8.2013 říkal jsem si, lepší pozdě, než vůbec :) navíc by se to dalo ještě vyndat, když by ty zelené byly nahoře
no a ještě bych se chtěl optat, jak je to s pohybem kvasu? když kvasil tak něco přes týden, pak ho jeden hyper-aktivista pomačkal, začne... celý příspěvek > |  | Prosím o rady - založení kvasu, 27.8.2013 Dobrý večer, dnes jsme otrhali většinu plodů zelené renklody, protože po dešti popraskaly, a přidali do kvasu k ostatním modrým švestkám. A můj dotaz zní, je lepší zelínky kvasit zvlášť, nebo se to snese i dohromady? Děkuji, David |  | Letní jablka dozrávají, 20.8.2013 Aha, tak že bych měl něco jiného než průsvitné? Protože teď už jsou to fakt jenom takové zbytky, ta jejich optimální doba byla tak před týdnem až dvěma, a ještě o dva týdny dříve se tam dalo najít vždy něco na ochutnávku. Taky jsem kdesi četl, že... celý příspěvek > |  | Letní jablka dozrávají, 18.8.2013 Zajímavé, velmi zajímavé. Na ten váš Lobolet se mi úplně sbíhají sliny. Chtěl bych se však trochu přimluvit za Průsvitné letní. Dřív mi moc nechutnalo, ale letos v předjaří jsem ho pořádně prožezal, na začátku vegetace oštípal od letorostů napadených... celý příspěvek > |  | Proč mi nechytají víčka?, 10.8.2013 Nene, křivka je opravdu konkávní, pokud je vypouklá nahoru, tedy "v konkávě kávu neudržíš", a je konvexní, pokud je vypouklá dolů, tedy tvoří jakési V-éčko. Proč je to naopak, oproti významu těchto slov, to je mi záhadou, snad že by matematici byli... celý příspěvek > |  | Pozdně zimní rezistentní odrůdy - hodnocení, 4.8.2013 a co třeba spalord? david |  |
|  | Resista nebo Rosela, 4.8.2013 Já bych koupil obě. Když máte místo na 2 stromky, je škoda pěstovat 2 stromy stejné odrůdy, podle mě je nejlepší od každého trochu. Jinak se můžete mrknout zde, něco se tu jistě dozvíte.
|  | Řez meruňky, 1.8.2013 Dobrý den, chtěl bych vás, zahrádkáře, požádat o pomoc při výchovném řezu. Letos na jaře jsme zasadili meruňku asi na podnoži myrobalán. Vloni byla štěpována a vytvořila i předčasný obrost, který však má ostrý úhel odklonu, tedy větve rostou z kmínku... celý příspěvek > |  | Meruňka z pecky, 1.8.2013 U nás u silnice roste zrovna jedno takové "pláně", letos asi zaplodila poprvé, bylo tam tak 6 meruněk, ranější doba dozrávání. Všiml jsem si jí až letos. Rostla tak jaksi šikmo, jakoby jí něco pokřivilo, možná spadená větev z okolních stromů, nevím,... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 19.7.2013 Dobrý den, vidím, že je to takové všeho škůdcové téma, tak bych se vás chtěl zeptat, zdali nevíte, co je to zač, když:
1) na jabloních se objevují, hlavně asi v červnu, listy, které jsou od špičky skoro až po řapík, po okraji oschlé, hnědé,... celý příspěvek > |  | Žloutenka nebo klejotok - monilioza či rakovina?, 19.7.2013 tak jsem na jednu broskvoň (na jinou, ta teda roste dobře, ale má chlorózu) aplikoval postřik s tou zelenou skalicí a troškou kys. cistonové (vyčetl jsem na ČZS), ale váhám s postřikem na tu druhou, zabržděnou broskev, tam totiž máme pod a okolo... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|