Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Tecky na listech - co to muze byt?, 10.8.2011
Ta rzivost to může být také. Jestli není velmi výrazně snížená asimilační plocha většiny listů, fungicidním postřikem bych to teď také neřešil. Ale i zde je důležité průběžně uklízet spadané listí a jeho likvidace. A také na podzim zlikvidovat... celý příspěvek >
Co to je?, 10.8.2011
Také si myslím, že to není monilie, ale něco bude s kořeny. Přemokření, jak zmínil pan Vysloužil, může být tím důvodem. Ta mladá třešeň by delší období sucha docela obstojně snesla, ale dlouhodobé přemokření nikoliv.
Jarní řez broskvoní, 6.8.2011
Do začátku září se nebojte broskev řezat.
Stará (ne)známá jablon, 5.8.2011
Podle mne to je Stark Earlist, ale pamatuji si ho jen z mládí, což je téměř půl století.
Tecky na listech - co to muze byt?, 5.8.2011
Otázkou je, co dělají s listím bezprostřední i vzdálenější sousedé. U mne, např., to je velmi špatné. O neudržovaných stromech ani nemluvě. Já průběžně listí z nemocných třešní (houba Blumeriella) dávám do obecního kontejneru, protože už mi silně... celý příspěvek >
Flamingo, 5.8.2011 Obsahuje fotku
Tříroční Flamingo je u mne jediný ovocný stromek, který má docela slušnou úrodu. Je to díky tomu, že je u zdi domu, veden ve tvaru U, a tak ho květnové mrazy předčasně nesklidily. Bohužel, ačkoliv pomologie uvádí, že před sklizní nepropadává, u mne... celý příspěvek >
Tecky na listech - co to muze byt?, 4.8.2011
Chtělo to foto i z lícní strany listu.  Pokud se v těch tečkách udělají otvory, že je list jako prostřelený a ty nekrozy se mají tendenci spojovat, jednalo by se o dírkovitost listů peckovin způsobenou houbou Stigmina carpophila. Na fungicidní... celý příspěvek >
Co právě sklízíte?, 3.8.2011
Omlouvám se panu Vysloužilovi, špatně jsem si přečetl jeho příspěvek.
Co právě sklízíte?, 3.8.2011
Dnes jsem sklidil jediné 2 plody Julie (slovy dva). Asi za 14 dní to budou 3 plody Hany. Důsledek to květnových mrazů. Podkrkonoší 33O m. Jinak dosud jsem si nikdy, na rozdíl od pana Vysloužila, nemohl stěžovat na velikost plodů Julie, ani na jejich... celý příspěvek >
Hluboke praskliny slupek, 1.8.2011
Ano, bude to výrazný deficit boru. Hnědé skvrny by měly být i v dužnině a povrchové poškození u jablek je více poblíž kalicha.  Pokud na stromě najdete i jablka, která se deformují, nebo mají různé výstupky, tak je to tutovka. Deficit B vzniká... celý příspěvek >
Hniloba plodů broskví, 31.7.2011
Padlí by se mělo objevit nejprve na listech a letorostech, teprve později na plodech. Vzhledem k tomu, že u nás byla 2.polovina července chladnější se srážkami, tak jsem padlí na ovocných stromech zatím nezaznamanal. Trochu se začalo objevovat,... celý příspěvek >
Hluboke praskliny slupek, 31.7.2011
Nemoc to žádná nebude. Pravděpodobně jde o nedostatek boru. Bylo by lepší dát foto.
Popraskané a poškozené broskve, 31.7.2011
Nejúčinější je hnojení borem na list po sklizni na podzim, v dostatečném předstihu před opadem listů, kdy jsou borem nejlépe vyživovány pupeny, včetně těch už difererenciovaných. Další přihnojení na list se provádí v plném květu a brzy po odkvětu.... celý příspěvek >
Popraskané a poškozené broskve, 30.7.2011
Mohl by to být tzv. rozštěp plodů. Často bývá poškozena i pecka.      Příčinou může být nedostatek boru (aplikovat listové hnojivo s vyšším obsahem B v období kvetení), případně to může být reakce na chladné počasí, či... celý příspěvek >
Napadený kmen švestky, 30.7.2011
Pokud se ten brouček nedostane do přímého kontaktu s Calypsem, tak nezahyne. Calypso působí jako kontaktní a požerový jed. Myslím, že účinnější by mohlo být vstříknout do otvorů nějaký organofosfát s fumigačnim účinkem a působící i jako dýchací jed.... celý příspěvek >
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika