|
Příspěvky uživatele - 82.212
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Tecky na listech - co to muze byt?, 10.8.2011 Ta rzivost to může být také. Jestli není velmi výrazně snížená asimilační plocha většiny listů, fungicidním postřikem bych to teď také neřešil. Ale i zde je důležité průběžně uklízet spadané listí a jeho likvidace. A také na podzim zlikvidovat... celý příspěvek > |  | Co to je?, 10.8.2011 Také si myslím, že to není monilie, ale něco bude s kořeny. Přemokření, jak zmínil pan Vysloužil, může být tím důvodem. Ta mladá třešeň by delší období sucha docela obstojně snesla, ale dlouhodobé přemokření nikoliv. |  |
|  | Jarní řez broskvoní, 6.8.2011 Do začátku září se nebojte broskev řezat. |  | Stará (ne)známá jablon, 5.8.2011 Podle mne to je Stark Earlist, ale pamatuji si ho jen z mládí, což je téměř půl století. |  | Tecky na listech - co to muze byt?, 5.8.2011 Otázkou je, co dělají s listím bezprostřední i vzdálenější sousedé. U mne, např., to je velmi špatné. O neudržovaných stromech ani nemluvě.
Já průběžně listí z nemocných třešní (houba Blumeriella) dávám do obecního kontejneru, protože už mi silně... celý příspěvek > |  | Flamingo, 5.8.2011  Tříroční Flamingo je u mne jediný ovocný stromek, který má docela slušnou úrodu. Je to díky tomu, že je u zdi domu, veden ve tvaru U, a tak ho květnové mrazy předčasně nesklidily.
Bohužel, ačkoliv pomologie uvádí, že před sklizní nepropadává, u mne... celý příspěvek > |  | Tecky na listech - co to muze byt?, 4.8.2011 Chtělo to foto i z lícní strany listu. Pokud se v těch tečkách udělají otvory, že je list jako prostřelený a ty nekrozy se mají tendenci spojovat, jednalo by se o dírkovitost listů peckovin způsobenou houbou Stigmina carpophila.
Na fungicidní... celý příspěvek > |  | Co právě sklízíte?, 3.8.2011 Omlouvám se panu Vysloužilovi, špatně jsem si přečetl jeho příspěvek. |  | Co právě sklízíte?, 3.8.2011 Dnes jsem sklidil jediné 2 plody Julie (slovy dva). Asi za 14 dní to budou 3 plody Hany. Důsledek to květnových mrazů. Podkrkonoší 33O m.
Jinak dosud jsem si nikdy, na rozdíl od pana Vysloužila, nemohl stěžovat na velikost plodů Julie, ani na jejich... celý příspěvek > |  | Hluboke praskliny slupek, 1.8.2011 Ano, bude to výrazný deficit boru. Hnědé skvrny by měly být i v dužnině a povrchové poškození u jablek je více poblíž kalicha. Pokud na stromě najdete i jablka, která se deformují, nebo mají různé výstupky, tak je to tutovka.
Deficit B vzniká... celý příspěvek > |  |
|  | Hniloba plodů broskví, 31.7.2011 Padlí by se mělo objevit nejprve na listech a letorostech, teprve později na plodech. Vzhledem k tomu, že u nás byla 2.polovina července chladnější se srážkami, tak jsem padlí na ovocných stromech zatím nezaznamanal. Trochu se začalo objevovat,... celý příspěvek > |  | Hluboke praskliny slupek, 31.7.2011 Nemoc to žádná nebude. Pravděpodobně jde o nedostatek boru. Bylo by lepší dát foto. |  | Popraskané a poškozené broskve, 31.7.2011 Nejúčinější je hnojení borem na list po sklizni na podzim, v dostatečném předstihu před opadem listů, kdy jsou borem nejlépe vyživovány pupeny, včetně těch už difererenciovaných.
Další přihnojení na list se provádí v plném květu a brzy po odkvětu.... celý příspěvek > |  | Popraskané a poškozené broskve, 30.7.2011 Mohl by to být tzv. rozštěp plodů. Často bývá poškozena i pecka. Příčinou může být nedostatek boru (aplikovat listové hnojivo s vyšším obsahem B v období kvetení), případně to může být reakce na chladné počasí, či... celý příspěvek > |  | Napadený kmen švestky, 30.7.2011 Pokud se ten brouček nedostane do přímého kontaktu s Calypsem, tak nezahyne. Calypso působí jako kontaktní a požerový jed.
Myslím, že účinnější by mohlo být vstříknout do otvorů nějaký organofosfát s fumigačnim účinkem a působící i jako dýchací jed.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|