|
Je to Panenské české nebo ne?, 27.8.2015  Posílám další fota... |
 |
Je to Panenské české nebo ne?, 26.8.2015 Tak Matčino to dle mě a fotek z netu není ani náhodou...
Ještě by mě zajímalo, kdy se Panenské vybarvuje do celoplošné rudé, nebo téměř celoplošné rudé...? Jestli je to až v polovině září a pozděj, tak je možné že na mém stromě, když tam ještě... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Je to Panenské české nebo ne?, 26.8.2015 A co je to tedy za odrůdu? Soused ji má také, takže se jednalo asi o běžnou odrůdu tehdy v prodeji či množení. Všichni jí tu říkají "Panensky" desítky let... |
 |
Je to Panenské české nebo ne?, 26.8.2015 Ještě doplnění lokace, střední Morava. |
 |
Je to Panenské české nebo ne?, 26.8.2015  Prosím o určení odrůdy.
Strom je staří min.60let, spíše více. Je to vysokokmen, s korunou vysokou a protáhle vertikálně kulovitou. Vyhání z kosterních větví silně "vlky". Plody začínají padat už v druhé půlce srpna (letos). Jinak začínají padat... celý příspěvek > |
 |
Stovky až tisíce záhadných mini broučků na růž. kapustě?, 7.8.2015 K molicím na růž. kapustě se letos přidali mini broučci, stovky až tisíce skákavých kovově lesklých černo-tmavě modrých broučků o velikosti 1,5-2mm a listi kapusty nesou vážné stopy masivního sání- bodová nekrotizace. Broučci jsou vzhledově opravdu... celý příspěvek > |
 |
Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 2.8.2015 Tak důvod proč jablon na A2 zakrněla v růstu zdá se odhalen. Není to ani výživou, suchem, utopeným vysazením o 5cm apod.(krček s roubování jsem obkopal a žádný, žádný kořen na místem roubování nebyl) Letos na jaře jsem provedl zkrácení kosterních... celý příspěvek > |
 |
Hryzec, 31.7.2015 Swiss Super Cat- tuto past jsem koupil na základě dobrých referencí. Avšak praxe předčila očekávání. První 1,5 hodinu od prvního nalíčení pasti se každou půl hodinu chytil jeden hryzec. Do celkem 3 hodin, byli celkem 4 hryzci a do rána 5. Past jsem... celý příspěvek > |
 |
Kdy končí přirozená fyziologická letošní žravá pout molic na kadeřávku?, 28.6.2015 Tak už je mi jasné proč kapusta před 14dny po výsadbě "stojí" v růstu. Není to zimou, ale hejny molic na 5-10cm sazenicích a ty prakticky umírají...
Zkoušel někdo ten líh na rozpuštění toho voskového povlaku molic?? (jak tu píše někdo v... celý příspěvek > |
 |
Nachlazená nafialovělá přísada růž. kapusty?, 26.6.2015 Před cca 10dny těsně před těmi týdeními dešti a chladnem, jsem nasadil vitální vlastní přísadu zelené růž. kapusty, vypěstovanou na stejném místě přímo venku na záhoně. Přísada se krásně ujala, prakticky neuschl ani jeden lístek, díky deštivému... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Acrobat plísen bramborová a déšt, 19.6.2015 Děkuji. A je u tohoto přípravku daná minimální a maximální teplota okolí pro úspěšnou aplikaci? Dnes bylo 18C při aplikaci... |
 |
Acrobat plísen bramborová a déšt, 19.6.2015 Stříkal jsem brambory Acrobat MZ WG. Jak dlouho od konce postřiku by rozhodně nemělo pršet, aby byl účinek co nejvyšší?? Stačí když postřik uchne, tj. účinkuje na listech v pletivech než oschne nebo?? Jaký je interval mezi dvěma postřiky brambor u... celý příspěvek > |
 |
Křísotvorná kvasinka v kvasu, 20.5.2015 Tak výroky od pana 158.130 to jsou Perly!
Kvas napadený běžným povlakem křístu považuje za shnilý a zkažený celý i když každý i průměrný pěstitel a páleník ví, že je napaden jen povrch kvasu-hladina, kde je vzdušný kyslík...)) Navíc křístový... celý příspěvek > |
 |
Špatné Ph pro hrušku?, 22.3.2015 Podnož hrušky už nevím, štítek ač z plastu už zašel časem. Půda je hnědozem, ve spod jíl. Ale jámu jsme původně před 5-ti lety kopal nejméně do 50-60cm a 60 -70cm širokou, vyplněnou černozemí a částečně hnědozem. Huška byla zasazena do koše z... celý příspěvek > |
 |
Špatné Ph pro hrušku?, 20.3.2015 Přehnanou péči jsem hrušce věnoval až když neměla prakticky žádné přírůstky. Ostatní stromy většinou rostou i bez velké péče. |
 |