|
Křovinořez Stihl - špatně seká stařinu, 17.11.2011 Tak s tím nelze jinak než souhlasit od prvního do posledního písmena! Mám tady i takové co vyžínají od dubna do listopadu a taky někteří používají HQ 235. Dnes však častěji buď Stihl FS 350, nebo Solo 140,142, nebo 154. HQ 235 a proto jsem se... celý příspěvek > |
|
Mc Culloch 130, 17.11.2011 Takže začněme od tlakování. Namísto karbce se namontuje např. destička (těsně), s hrdlem, trubičkou pro hadičku od balonku, nebo jiného zdroje tlaku 0,5 atmosféry (mám stále tuto jednotku v hlavě a nebudu hledat převod). Namontuje se svíčka a utěsní... celý příspěvek > |
|
|
|
Křovinořez Stihl - špatně seká stařinu, 17.11.2011 Pardon, tu HQ 235 beru zpět, byla myšlena 335! |
|
Křovinořez Stihl - špatně seká stařinu, 17.11.2011 Já bych také do lesa vyžínat se strunou tedy nešel ani omylem, ale HQ 235 bych si na tuhle práci vybral možná tak na 3 ary. To samé platí o STIHL farm řady. Paseky potřebuji mít vyžnuté a ne se u toho utrápit. Nosit odpovídající stroj na vyžínání... celý příspěvek > |
|
Je Dolmar kvalita, 17.11.2011 Zdravím F.O.. Konečně někdo, kdo to tu napsal bez "postižení" značkou a emocí. Ono to je o prodejci vždy a u Dolmaru to platí dvojnásob. Napsal jsem k této problematice tady a nejen napsal a nejen tady, již hodně a nic se nezměnilo. Stále... celý příspěvek > |
|
Mc Culloch 130, 16.11.2011 Zeptám se na pár drobností a po odpovědi se možná dobereme příčin. Pila má ještě kontaktní zapalování? Tedy pod setrvačníkem kladívko a kondensátor? Která těsnění jste vyráběl sám? Nastavil jste přesně vahadlo jehly karburátoru? Provedl jste tlakovou... celý příspěvek > |
|
Protipořezové oblečení, 15.11.2011 Zadavatel nebude stromolezec, ani ovocnář, takže i kdyby byl dřevorubec, "řezání nad hlavou" mu zase tak často nehrozí. Každý dřevař toho má za směnu celkem dost s pilou v normální poloze, natož nad hlavou! Je dobré pokud si každý kdo kácí... celý příspěvek > |
|
Stihl 023, 15.11.2011 Předpokládám, že vzduchový filtr máte čistý. Pevně sedí na držáku a tak ani do karbce se nečistoty nedostávají. Takže první a zásadní potíže jste popsal již sám, je nutno zkontrolovat dodávku paliva do motoru. Tedy palivový filtr, stav membrán v... celý příspěvek > |
|
Ostřička řetězu, 15.11.2011 Stando, těch chyb je tam mnohem více, ale jedno veliké plus je všechny převažuje a to, že si někdo dal tu práci, nafotil postup a umístil na netu! Za to mu dík. |
|
Sezení na křovinořezu při jeho čištění, 10.11.2011 Proč by neměl vodu a třeba i s jarem přežít? Trávu před sekáním také nesušíte a co v ní je vody. Strunovou hlavu také můžete namáčet pro zvláčnění struny. Jen to "sezení" na trubce přenechte těm co si svého stroje neváží. |
|
|
|
Ostřička řetězu, 10.11.2011 Dám sem odkaz na předváděcí akci PwS, tak jak ji dělají zástupci fi. z Písku. Pozorně si prohlédněte jak se řetěz tupí, jak se brousí a jak potom zase řeže! |
|
Odlistnění, 7.11.2011 Dobrý večer! Prosím o radu : můžou se odlistnit staré odrudy jabloní? cca 30 let staré a pořád dobře rodí?
Děkuji |
|
Ostřička řetězu, 6.11.2011 Jani spíš bych řekl ti co mají oba palce do prava! A je jedno zda profík, nebo amatér . Tu předváděčku dělal Merkur? Jednoznačně byla udělána špatně! Jasně že to není o "říznutí do..", ale o přejetí, podržení špičky lišty na ploše kostky, podobně... celý příspěvek > |
|
Ostřička řetězu, 6.11.2011 Jani, není to žádná "variace" na téma... a už vůbec někomu pomoci kdo neumí... Je to návrat vylepšené verze řetězu do těžkých podmínek přípravy paliva, výseku náletových dřevin např. podle žel. tratí kde je hromada kamení a pod. Pro profíka... celý příspěvek > |
|
Startovací kolečko Oleomac 244F, 5.11.2011 Dotaz jste klidně mohl dát do vlákna "Historické pily". Máte veterána, ale poctivého, kovového a problémy s díly budou čím dál větší! Musel bych toho co mám ve sbírce rozebrat a porovnat. Jinak objednací číslo OM bylo 40.00133, průměr... celý příspěvek > |
|