Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Už postřik na kadeřavost?, 28.3.2013
Měďnaté přípravky zvyšují odolnost květů meruněk proti nočním mrazíkům. Ale jinak by se ošetřovat fungicidy v době nočních mrazů nemělo, obzvláště, pokud se denní teploty drží jen slabě nad nulou. V době nočních mrazů se také nesmí používat olejová... celý příspěvek >
Náhrada za Oleokol, 22.3.2013
Ano, přesně takto by se to mělo míchat. Ekol se dá koupit u distributorů a prodejců agrochemikálií a ve větších zahradních centrech (ale tam to bude dražší).
Náhrada za Oleokol, 21.3.2013
Omlouvám se za chybu v mém předešlém příspěvku v druhém odstavci. Reldanu 22EC je třeba dát do 10 l vody s Oleoekolem, samozřejmě,28 ml! Reldan 22 EC obsahuje 225g/l úč. látky chlorpyrifos-methylu.
Náhrada za Oleokol, 21.3.2013
Pane Polehla, pokud máte ještě k dispozici starý Reldan 40EC tak, jako já, tak do 10 l vody se dá 85 ml Ekolu + 15 ml Reldanu 40 EC.  Mám to od člověka, který kdysi Ekol v Pardubicích vymyslel. Později to tak bylo i zaregistrováno proti... celý příspěvek >
Náhrada za Oleokol, 20.3.2013
Oleoekol si nyní můžete namíchat sám. Olejové smáčedlo Ekol se už prodává i v malospotřebitelském balení a od letošního roku je v malospotřebitelském balení i Reldan 22 EC. Účinnou látkou Ekolu je methyl-ester řepkového oleje a Reldan obsahuje... celý příspěvek >
Které jablíčko vám chutná s blížícím se jarem?, 19.3.2013
Podle krátké stopky by to mohl být. Plody mají široce kuželovitý tvar, takový jakoby zploštělý.
Které jablíčko vám chutná s blížícím se jarem?, 19.3.2013
Včera jsem snědl poslední plod Otavy. Slupka už byla částečně povadlá, ale dužnina pevná a křehká, stále dostatečně šťavnatá, i když o poznání méně, než na konci února, možná o poznání sladší. Dnes jsme se ženou poprvé porovnávali Goldstar a... celý příspěvek >
Jablko Modi, 16.3.2013
Angold je odrůda do nepohody a nebudete mít s jeho pěstováním problémy, ani když bude na semenáči. Určitě to potvrdí i další pěstitelé.
Jablko Modi, 15.3.2013
Nikdy v životě jsem ještě nejedl jablko ze supermarketu. Měl jsem možnost ochutnat Galu od pěstitele z mladoboleslavska a potom od velkopěstitela od Litoměřic. Jablka vzhledná a chuťově velmi dobrá, od Litoměřic byla chuťově lepší. Ale ve zdejší... celý příspěvek >
Blanické odrudy, 13.3.2013
Bohužel, na zahrákářské výstavě v Třebihošti jsem už vícero let nebyl. Ke své škodě, protože to je už celá desetiletí zdařilá akce. Ale buď mi do toho něco vlezlo, nebo jsem prošvihl termín. Nevím také, jestli tam ještě žije pan Hak, ten by mi o této... celý příspěvek >
Blanické odrudy, 13.3.2013
Napsat o Goldenu a Lordu, že jsou střížovické odrůdy by jistě byl nesmysl, ale Rubín už střížovický je. Podobně p. Kumšta vyšlechtil své odrůdy v drsnějších podmínkách u Votic pod Blaníkem. Jestliže p. Vlada uvedl ve svém příspěvku blanické odrůdy,... celý příspěvek >
Broskvoně a merunky jako vřetena, 12.3.2013
V podstatě ano. Ale u peckovin není vhodné ohýbat výhony do vodorovné a podvodorovné polohy jako u jádrovin. Nejlepší je jen mírně šikmo.
Blanické odrudy, 12.3.2013
Pan Kumšta je použil jako výchozí materiál pro šlechtění svých nových odrůd. Třeba Blaník pochází z křížení Florina x Šampion.
Novinky jabloní 2012, 11.3.2013
Když jsme u těch novějších holovouských odrůd, už jsem se zde zmiňoval o zklamání z Primadely. Ještě nyní je po stránce skladovatelnosti ve výborné kondici, ale chuť je od začátku nevyhovující. Její poslední plody jsem dal v neděli ženě na štrůdl. Už... celý příspěvek >
Blanické odrudy, 11.3.2013
Z odrůd p.Kumšty mám jen ten Blaník na podnoži M 9 a zatím jsem na něm žádné projevy nezjistil, ale je to teprve 4 letý stromek. Já však stříkám při opadu listí všechny stromky preventivně mědí, mimo jiné i proti nekrozám. Že jsou blanické odrůdy... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika