|
Příspěvky uživatele - 82.212
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Postrik proti pilatce, 2.6.2013 S tou nezodpovědnosí některých lidí máte, Vendy, plnou pravdu. Sám jsem si kdysi dávno naběhl, když jsem kamarádovi odlil trochu herbicdu do cibule. Brečel, že ji má vždy zaplevelenou a co mu to dá práce. Když jsem ho za půl roku navštívil, zjistil... celý příspěvek > |  | Postrik proti pilatce, 1.6.2013 No, ne, že bych souhlasil míchat TM Calypso s Mospilanem, to je opravdu i z praktického hlediska hloupost. Ale rezistence škůdce z toho nevznikne. Způsob jejich účinku jako neonikotinoidů je shodný, brání v přenosu elektronů v nervové soustavě... celý příspěvek > |  |
|  | Vlaška končí, 1.6.2013 No, já nejsem zrovna v nějaké teplé oblasti, zejména na jaře a mšice už jsem zaznamenal na Julii, Burlatu a Jonagoredu. A to jsem stromky ani pořádně neprohlédl. Člověk se až diví, že v té zimě, co zde panuje, se už objevily. |  | Postrik proti pilatce, 1.6.2013 Steward jsem jako 2. postřik proti pilatce použil loni na raný Herman a srpnovou Althanovu, zároveň se eliminují první nálety obaleče. Výsledek byl výborný, ale Althanova pak zmrzla.
Včera odpoledne přestalo na pár hodin pršet, tak jsem ho... celý příspěvek > |  | Třešeň nebo sladká Višeň - hledám vhodnou odrůdu, 1.6.2013 Mně Érdi příliš nerodila, ale to bylo spíš špatnou půdou na stanovišti, však už tam jsou dávno okrasné keře. Ale chuť byla výborná.
Nyní mám asi 8 leté vřeteno Favorit. Všem nám moc chutná a úrodností naprosto převyšuje stejně starou Kordii.... celý příspěvek > |  | Postrik proti pilatce, 1.6.2013 Jenom podle Agromanuálu se nejde vždy řídit. Tam může být uvedeno pouze to, co je u nás úředně zaregistrováno a uvedeno na etiketě. Úředně závazná je jenom etiketa.
Jako drobný pěstitel nemusíte řešit, jestli je přípravek registrován na toho... celý příspěvek > |  | Postrik proti pilatce, 31.5.2013 Postřik Reldanem, Petře, byl zřejmě proveden špatně.
V účinnosti na pilatku ho řadím minimálně na stejnou úroveń jako Calypso, ale je to také o dávce. Na pilatku švestkovou je dobré ošetření asi po 1O dnech opakovat a zároveň se eliminují i první... celý příspěvek > |  | Škůdce višně, 31.5.2013 Je to bezesporu moniliový úžeh. Je tady spousta příspěvků i v sekci švestky a meruňky. Stříká se na začátku a na konci květu fungicidem (Sporgon.Horizon, Talent, Switch atd.).
|  | Žloutenka nebo klejotok - monilioza či rakovina?, 30.5.2013 Ten síran draselný jste měla dát už na podzim, letos z něho broskyňka mnoho mít nebude. Zkuste ji zalít hnojivem Kristalon plod a květ a zopakujte za 14 dní.
Jestliže je v půdě vysoký obsah Ca, bylo by dobré provést hnojení na list železem,... celý příspěvek > |  | Popraskání kůry během vegetačního období, 30.5.2013 Viz předchozí příspěvek. |  |
|  | Švestka - škůdce - (ale jaký?), 29.5.2013 Doporučuji Nissorun. Viz sousední vlákno. |  | Nález na trnkách, 29.5.2013 Sanmite má oproti Omite tu výhodu, že nemá teplotní omezení a má delší dobu působení. Bohužel se neprodává v malospotřebitelském balení.
Doporučoval bych Nissorun. Je to kontaktní akaricid, ale s translaminární účinností. Hubí vajíčka, larvy a... celý příspěvek > |  | Zmizení listů u ovocných stromů (zakrnění?), 28.5.2013 V řepce se na jaře někdy používá růstový herbicid Galera proti obtížně hubitelným plevelům, které se nepodařilo zcela potlačit na podzim. Především to jsou heřmánkovce a svízel přítula, případně pcháč oset.
Heřmánky a heřmánkovec přímořský se často... celý příspěvek > |  | Je to pilatka?, 22.5.2013 S píďalkou bych souhlasil. |  | Je možno provádět postřik i v letním období?, 22.5.2013 Má to význam postříkat nyní, při správné aplikaci by se postřik opakovat nemusel, ale pro jistotu ho za 10-14 dnů zopakujte. Pozor při použití Omite, nastávají chladné dny a Omite účinkuje při teplotách od 17°C, při teplotách nad 23°pálí. |  |
 |
|
|
|