|
Sklo rozbite motikou, 19.4.2012 Tak v tom případě si tam dejte ten polystyren. |
 |
Papriky a rajčata na balkon, přesadit?, 19.4.2012 Vypadá to že to nejsou velkoplodé odrůdy takže kvetení je bohatější, pomalu přihnojovat, pokud máte možnost tak do bedýnky a pomalu ven s nima na sluníčko, kdyby se moc ochladilo tak schovat domů. |
 |
|
 |
Množení vinné révy, 17.4.2012 Možná i kvůli tomu by bylo dobré kdybych ji vysadil (přerouboval) k domu na jižní stranu kde může mít až 14 dnů "k dobru". |
 |
Množení vinné révy, 17.4.2012 Loru mám nově a letos očekávám první úrodu, její řízky zakořenily úplně v pohodě, ještě ji zkusím naroubovat "za zelena" na výhony ze staršího kmene červené chrupky. |
 |
Sklo rozbite motikou, 17.4.2012 Provizorně pomůže i igelit. |
 |
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 17.4.2012  Využil jsem tady dva způsoby roubování, horní rajče a vrch podnože jsem seřízl klasicky pod úhlem 45°, spodní jsem seřízl do špičky, prořízl do stonku podnože a rajče zasunul do štěrbiny. Zvažoval jsem ještě seříznout podnož do špičky a šikmo... celý příspěvek > |
 |
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 16.4.2012  Na netu jsem zahlédl rajče na kterém byly naroubovány dvě různé odrůdy. Nechal jsem se inspirovat a pokusně narouboval na podnož dvě soudečkové odrůdy podobných vlastností. Uvidím zda se zadaří, může to být zajímavý experiment. Nechtěl jsem hrát moc... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2012, 16.4.2012 V sobotu jsem ještě honem koupil Sprinter s hodně prošlou dobou expirace, za desetikorunu balení. V sobotu po obědě jsem jim lehce cvakl špičky, dal je do perlitu, navlhčil ho a dal do boxu kde je 25-28°C. Dnes ráno jsem kontroloval a z patnácti... celý příspěvek > |
 |
Rajče nemoc?, 16.4.2012 Za sklem by rostliny neměly být spáleny (to vypadá jinak) a už vůbec ne v tak pozdní dobu. |
 |
Papriky a rajčata na balkon, přesadit?, 16.4.2012  Papriky mám ve skleníku nebo pod polykarbonátem na schodišti kde klesají teploty až k desítce, ve skleníku i méně. Dal jsem je tam protože v teplém bytě se začaly vytahovat, tady je jim možná zima ale už začínají tvořit zálistky a květy. V kelímcích... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Chilli a paprika, 11.4.2012 Ne. |
 |
Rozkvétající broskvoně, 11.4.2012  Tohle budu muset ostříhat, rve mi to srdce! |
 |
Pěstování rajčat, 11.4.2012 Nechte je klidně v kelímku, zalívám ráno a listy se umí zkroutit navečer po setmění. Opatrně s přihnojováním, v takových kelímcích držím přísadu až do výsadby. |
 |
Rozkvétající broskvoně, 10.4.2012 Já ostříháno ještě nemám a z čistě praktického hlediska je to dobře. U Redhavenu, ale i u jiných broskvoní růszného stáří, mi usychá (přestala rašit) větev která pomáhá utvářet korunu. Kdybych střihal před 14 dny kdy ještě nebylo nic poznat,... celý příspěvek > |
 |
Fiskars - slevy u Mountfieldu - zkušenosti, 10.4.2012 Tak jsem příšel na prodejnu, zboží nebylo, nechal jsem si vrátit peníze a vymazat veškerá má data z databáte MTF. Vše proběhlo bez problémů, dle získané informace "přijde informace v druhé půlce tohoto týdne kdy zboží dorazí". Děkuji, nechci. |
 |