|
Papírák, 21.12.2013 Njn. stejně považuji za lepší mít větší plod se srovnatelnou výtěžností jádra jako u papíráku. U takového Jupitera potřebujete 8 plodů na 100g suchého jádra a zbyde vám 50 g skořápek. Polopapírák, co se dá louskat rukama, louskáčkem i nožem.
U... celý příspěvek > |
 |
Jakou sekeru - prosím o radu, 21.12.2013  ocelový klín je stejný, vylepšený je prý kompozit topůrka, kdy skelné vlákno je chemicky upraveno pro větší pružnost i přilnavost k polymeru. Tedy pokud ten kdo mi to sdělil do SZ nelže.
Tříska jsem tomu kusu zaroh říkal, protože to mělo pod 1%... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jakou sekeru - prosím o radu, 21.12.2013 a jak říkáte tenkým polínkům na podpal?
Špalek se štípnul do L a tomu menšímu otřepu říkáme tříska. Klín pokračoval do mezery mezi půlkami polene a násada se zastavila o "třísku". S malou x7 se Vám to nestane, s tou se tolik nerozmáchnete, nemá... celý příspěvek > |
 |
Klíčení v prosinci?, 20.12.2013 v ledničce bývá příliš vlhko.
Jak to řešíte paní Lído? |
 |
Oprava skleníku, 20.12.2013 Můžete použít silikon... |
 |
Klíčení v prosinci?, 20.12.2013 Dejte fotku, co myslíte výrazem klíčí.
Pokud je to rašení kořímků, pak stačí snížit teplotu na spodní hranici doporučeného rozmezí (tedy 2°C).
Pokud jde o rašení puků z oček, tak máte problém...
|
 |
Jakou sekeru - prosím o radu, 19.12.2013 Tak přesně tímto způsobem, že těsně pod hlavou sekyry se zabodla tříska zničila mu plastovou Fiskars x17. V tom jsou obě stejné. |
 |
Kalfas jako květináč - zdravotní hledisko, 17.12.2013 HDPE na kalfasy je recyklát, který může a nemusí být čistý. HDPE potrubí z recyklátu má vnitřní povrch potažený několik_mikronů_tlustou vrstvičku nového zdravotně nezávadného materiálu (pro rozlišení často modře probarvený). Ono při použití... celý příspěvek > |
 |
Kysané zelí, 16.12.2013 Pro ochranu zeláku před podtlakem máte dvě možnosti :
1) chránit zelák před kolísáním teploty
2) zmenšit volný objem nad hladinou láku. Toho nejlépe dosáhnete tak, že s postupným odebírání zelí budete vkládat inertní "balast". Na to... celý příspěvek > |
 |
Listovka, 15.12.2013 Listovka je neutrální, kompost bude mírně kyselý, pokud do něj nepřidáváte popel ze salovaného dřeva či biomasy při druhém přehazování.. Pokud máte popel. je lepší než dolomit nebo mletý vápenec. Popel do kompostu dávkujte cca 1:70 objemově, kdy... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Amaryllis belladonna, 15.12.2013 U mne mají nejpravidelnější cyklus ty cibule, co pěstuji na záhonku jako mečíky. Výsadba hned po zmrzlých do volné půdy a vyrytí koncem září a uložení na zápraží chráněném před deštěm.
Z cyklu se dají cibule kdykoliv vyvést tak, že je uvedu do... celý příspěvek > |
 |
Amaryllis belladonna, 14.12.2013 no. že od začátku rašení poupěte do odkvětu budete zalévat často a vydatně. |
 |
Amaryllis belladonna, 14.12.2013 Vegetaci Amaryllis belladonna ukončíte tím, že přestanete zalévat a necháte ho v chladu.
Období vegetačního klidu je nutné pro nasazení poupat. Až zaschnou listy, přesaťe jej očištěný do nového květníku a i nadále nezalévejte dokud se na špičce... celý příspěvek > |
 |
Čím na karbon?, 13.12.2013 Já jsem červený Stihl doporučil kvůli detergenčním vlastnostem na karbon a neřeším, jestli je nějaký jiný s lepší specifikací či lepšími mazacími vlastnostmi. Ono asi při dávkování 33:1 obstojí i nějaký čínský olej z 10% pančovaný naftou. Samozřejmě,... celý příspěvek > |
 |
Vari oska, 13.12.2013 no uvnitř by měl být převodový olej pro hypoidní převody, Pokud tam není nebo je špatný, tak to může vrzat, ale správný olej většinu zvuků utlumí a případné nedokonalosti spíše více hřejí...
|
 |