Příspěvky uživatele - 150.232

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Udržení výšky smrku střihem, 14.1.2014
To možná i po delší době. V mém případě mají omoriky po 14 letech výšku cca 3 metry (při vysazení výška cca 60 cm). Mám čtyři ve volné skupině a všechny rostou stejným tempem. Nijak je nestříhám, ale ani nehnojím. Půda těžká jílovitá.
Pomoc při výběru bazénu, 8.1.2014
S dětmi si není třeba dělat starost (rostou až moc rychle) a jsou mnohem šikovnější, než si někdy myslíme. V mém případě, i přes ohražení, spadl do jezírka dědeček.  Každé porušení integrity pláště bazénu je potencionálním zdrojem... celý příspěvek >
Bělas viržinský - Chionanthus virginicus, 7.1.2014
Pokud není možné zjistit původ (u nás moc možností nebude), vycházel bych z následujícího. Pokud rostlina vyloženě potřebuje větší množství rašeliny, bývá to výslovně uvedeno. Pokud je uveden jen "kyselejší substrát" (jak je tomu v případě... celý příspěvek >
Pomoc při výběru bazénu, 6.1.2014
Všechny dnes používané materiály jsou dostatečně dobré. Pokud si chcete finančně zahýřit, pak je nejlepší volbou bazén ze styrodurových tvarovek vyplněných betonem. Do vnitřku si necháte vlepit tlustou bazénovou fólii (různých barev a vzorů), kterou... celý příspěvek >
Pomoc při výběru bazénu, 5.1.2014
Mám bazén od M. už 8 let a jako jednu z mála věcí od nich ho můžu doporučit (i když nevím, jak je to s výdrží materiálů dnes - všude se šetří). Myslím, že konstrukce vlastního bazénu není zase tak podstatná. Větší problémy jsou s ostatním... celý příspěvek >
Hosta odolná slimákům?, 31.12.2013
Mám na zahradě několik ježků (jako jediný v okolí), koček od sousedů nepočítaně (bohužel), psi na moji zahradu nesmí. Žádný problém jsem nikdy nezaznamenal (modré granule používám již přes 10 let). Už všech přípravků je psáno, že obsahují odpuzovače... celý příspěvek >
Hosta odolná slimákům?, 31.12.2013
I tuny slimáků se dají zvládnout. Také jsem tak začínal, Dnes použiji za rok už jen max 2 nádobky granulí (zahrada cca 2000m2). Jenom je dobré pro začátek nepoužívat Ferramol, ale přípravky u kterých můžete pozorovat výsledek (vyslintání slimáků),... celý příspěvek >
Hosta odolná slimákům?, 30.12.2013
V Kapesním atlasu Bohyšek (Knižní klub 2011) je několik slimákoodolných bohyšek uvedeno. Ale také bych se přikláněl k zahradě bez slimáků. Trvá to ale několik let a vyžaduje to kázeň v pravidelnosti dávkování granulí a udržování zahrady, V prvních... celý příspěvek >
Chuchvalce na hladině, 29.12.2013
Tam nejde ani tak o zachycení v sítu, jako o dávku záření z UV lampy. Při provozu bez skimmeru se do filtračního systému moc nedostanou (pokud plavou na hladině). 
Chuchvalce na hladině, 29.12.2013
Co použít na sběr skimmer?
Jak na výsev strelícií?, 26.12.2013
Ano, jedná se o urychlení klíčení. U strelícií se navíc doporučuje odstranit oranžové chmýří (údajně blokuje klíčení). Já sázel před měsícem, tentokrát jsem povrch semen oškrabal nožem. Sázel jsem zatím celkem 6 druhů rostlin, ale zatím nic neklíčí... celý příspěvek >
Jak na výsev strelícií?, 25.12.2013
Psalo se tu o tom podrobně na začátku prosince... Prostudoval jsem, na toto tema, internet během letošního podzimu a většina návodů se od sebe moc nelišila (při čerstvých semenech).
Výsev semen Strelicie královské (Strelitzia reginae), 12.12.2013
Také jsem se tímto v poslední době zabýval. Uvedený postup považuji za správný. Jen bych doplnil, že je vhodné před výsadbou narušit tvrdý povrch semene (např. smirkovým papírem), tak jako např. u Delonix. Semena pak klíčí rychleji a spolehlivěji.... celý příspěvek >
Jak nejlépe vytápět, 9.12.2013
Pro Standa V. Pokud si někdo pořídí zimní zahradu na určitý typ rostlin, nebude je dávat do vitríny. Udržování vlhkosti vzduchu v prostoru zimní zahrady je opět individuální záležitost a pomocí různých zařízení ji i lze držet na požadované úrovni... celý příspěvek >
Jak nejlépe vytápět, 9.12.2013
Také jsem to v poslední době řešil. Důležité je mít představu, jaké rostliny chcete v zimní zahradě pěstovat a vycházet z jejich nároků. Některé potřebují kolísavé teploty a dobrou cirkulaci vzduchu (např. Nephentes), jiným stačí stálá teplota (a to... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika