|
Rajčata pro sezónu 2014, 3.5.2014 Tak žádná voda nepřišla. Předpovědi teploty na příští dny poněkud opravili a noční minimum bude podle nich 3 °C. Možná zítra to ještě sníží a skutečnost může být ještě horší a tak mně nezbývá nic jiného než se zítra stavit stavit na zahradě a udělat... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 2.5.2014 Tak zas tak velká odvaha to není, Jednak pro Brno hlásí nejnižší noční teploty z neděle na pondělí 4 °C, potom opět oteplení. Pro případ nižších teplot jsem schopen všechny kbelíky přenést do boudy a rajčata vysazená v půdě dobře zakrýt. Teď jsou v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 2.5.2014 U náus nad přehradou se to začíná černat, tak asi opravdu něco přijde. Na zahradě toho mám asi tak padesát kusů, z toho třicet v kbelících 10 litrů a 30 litrů. Pro případ, že by padaly kroupy jsem nad ně dal rámy s drátěnými oky á 4 cm a na to staré... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 2.5.2014  Čekání na den D.
Mr Big
|
 |
Sazenice rajčat do květináčů - jak sadit?, 30.4.2014 Mám jen dvě připomínky:
1.Kdykoliv sázím rajčata do kbelíků, tak mám celý kbelík prokořeněný ať je sázím jakkoliv.
2.Není pravdou, že rajče vytváří kořeny těsně pod povrchem. Kořeny pod povrchem tvoří pouze rajčata předpěstovaná, kdežto... celý příspěvek > |
 |
Sazenice rajčat do květináčů - jak sadit?, 28.4.2014 Záleží na tom, jak dlouhé sazenice máte. Já vždycky sázím nastojato co nejhlouběji. Spirálu jako dělá Standa ani žádné položení na vodorovno bych s mými poměrně krátkými sazenicemi nemohl. Pochopitelně také některé listy padnou za vlast, ale ne... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 28.4.2014 Já bych nad tím nebádal. Vysadil bych je co nejdřív ven a možná se všechny problémy vyřeší. Jinak asi jim něco chybí a nejsou schopny přijímat dostatek fosforu- ta fialová barva.
... celý příspěvek > |
 |
Mini, Bibi, Datlo od Semo, 26.4.2014 Mělo by to být tyčkové rajče, alespoň takto je to přihlášené na ÚKZÚZ.
LYC23205 SM-VAL
Návrh názvu: Valdo Rajče (indeterminantní)
Solanum lycopersicum L. Podání žádosti: 18-12-2012 Udržovatel: 239
REG - Žadatel:... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 26.4.2014 Já jsem narouboval na ten Strong pouze jednu rostlinu Stupického skleníkověho. Daří se jí docela dobře a mám ji již na zahradě, ale zatím jen v kelímku. Jinak jsem měl ještě tři podnože Strong, ale neměl jsem nic co bych na ně narouboval. Vlastně... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 26.4.2014 Já jsem také zahájil výsadbu. Začal jsem cherry rajčaty a Ramallet do kbelíků.Zatím mám 22 kbelíků po deseti litrech a tři po 30 literch. Kbelíky jsem postavil do vykopané drážky cca 25 cm hluboké a nad nimi dal tunel z netkané folie. Zbývá mně... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sazeničky rajčat, 23.4.2014 Otužování neznamená pouze zvykání na slunce, ale je hlavně potřeba aby si rostliny zvykly na chladnější noci. Klidně je na tom balkonu nechte celý den i noc a pokud budou dny opravdu slunné, tak rostlinky v poledne přistiňte. Teď je ideální počasí... celý příspěvek > |
 |
Rajčata - z bytu rovnou do pařníku?, 23.4.2014 Dejte je do pařeniště, jeden až dva dny je můžete přistínit (pokud již nebyly na slunci). Klidně i na noc- noci jsou teplé. Nějaké otužování v garáži je úplně zbytečné, bude několik dní ještě teplo, rostliny Vám pěkně porostou a potom když se ochladí... celý příspěvek > |
 |
Převislá keříčková rajčata, 19.4.2014 Pokud jsou vaše truhlíky aspoň částečně mobilní a je možno v případě nočního mrazu dát někde do místnosti kde nemrzne, tak teď je ten správný čas na výsadbu (dlouhodobá předpověď pěkného počasí). Já do toho po svátcích jdu. Vysadím všechna... celý příspěvek > |
 |
Jerab moravsky, 9.4.2014 Jestli jste ho koupil v zahradnictví jako ovocný stromek, tak to bude jistě naroubovaný Moravský jeřáb vhodný ke zpracování (kompot atd.). Jestli se jedná o tuto odrůdu, lze také poznat podle listů. Je pravda, že když se mně venku zdá podle listů, že... celý příspěvek > |
 |
Kdy ven?, 5.4.2014 Problémem nejsou noční teploty, ale dlouhodobě nízké denní teploty (od středy do neděle). To jste nebyl sám, kdo měl tento týden přísadu rajčat venku, ale já jsem je měl jen dočasně, aby se sadba otužila, růst nadzemní části se zpomalil a posílily se... celý příspěvek > |
 |