Příspěvky uživatele - 146.37

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Mšice na kopru a špenátu, 9.6.2012
Našla jsem  článek o rostlině vratič obecný jak píše Milan. Přírodní postřik. To by se mělo vyzkoušet ale kvete prý od července a nejsem si jistá, jestli nerozkvetlý vratič poznám   Na příští procházku s kočárkem si vezmu brýle (se čtyřma... celý příspěvek >
Mšice na kopru a špenátu, 9.6.2012
Výsledek po postřiku kopřivami : zelené mšice z kopru skoro všechny zmizely a kopr viditelně pookřál. Na petrželce a petrželi jsou mšice šedočerné a těm kopřivy vůbec nevadí Nově jsem je objevila i na karotce... jsou schované v "ochranné valu" u... celý příspěvek >
Mšice na kopru a špenátu, 5.6.2012
A není letos rok mšic? Já je mám snad všude... Špenát jsem sklízela před 3týdny a to ještě invaze mšic nebyla. Mám je na strom. rybízu, na meruňce, na kroucené vrbě... namatlala jsem kmen lepem aby tam nelezli brablenci a doufám že si s nimi poradí... celý příspěvek >
Cibule je velká jak pažitka, 5.6.2012
V půlce dubna je dost pozdě. Cibule (Karmen, Všetana), petržel a karotku jsem letos zasela poslední únorový den - bylo tady krásné počasí. Čím dřív, tím líp.
Nemocna cuketka?, 31.5.2012
A nemáte cuketu odrůdu Tapír? Loni jsem se v zahradnictví dozvěděla že její stříbrné listy nejsou nemoc a je to zcela normální u Tapíru. Letos jí mám opět, líbí se mí její pruhované plody.
Co je to za chrobak?, 31.5.2012
My jich za letních večerů taky někdy máme plnou zahradu, neviděla jsem že by chroustek něco ničil ale jeho ponravy které žijí v půdě, škodí na kořínkách rostlinek.
Molice na brukvovitých, 29.5.2012
Objevila jsem molice na kedlubnách gigant a na růžičkové kapustě, lze se jich zbavit bez chemie? Na pokojových rostlinách mi kdysi pomohlo časté rosení ale na kedlubnových listech se voda neudrží   Máte někdo zkušenosti s přípravkem... celý příspěvek >
Nižší kvetoucí trvalky do stínu, 20.5.2012
Aby to bylo jako trávnička nebo hvozdík nevím ale třeba se bude hodit barvínek - růžové a modré květy nebo panaš. listy, dost se rozlézá. Nebo plicníky...  Zvěšinec zední. Hosty také kvetou a jsou i mini odrůdy. Dlužichy to samé.
Co je to za rostlinky?, 13.5.2012
Roste pěkně, zdá se vitální. Tak já si k tomu napíšu kapradina hrálovitá, pokud jste se s tím jiným druhem ještě nesetkal (dle Vašich příspěvků jste asi profík), bude asi vzácnější a možná drahá a to doma určitě nemám . Ještě malý dotaz... čím se... celý příspěvek >
Srdcovka, 13.5.2012 Obsahuje fotku
Nejsem sice moc zkušená, mám srdcovku jen od loňska ale roste krásně. Půda je dost mokrá protože slunce se tam dostane asi na 2hod dopoledne, jestli je kyselá jsem nikdy nezkoumala, ale kapradí (v tomto rohu samec, papratka a péřovník) mi roste... celý příspěvek >
Co je to za rostlinky?, 13.5.2012 Obsahuje fotku
Moc děkuji za určení. Kapradina hrálovitá - Polystichum lonchitis, vyfotila jsem list detailněji... píší že je stálezelená ale moje na zimu zatáhla. Může to být způsobeno letošními mrazy,  tím že byla na podzim zasazená nebo by to mohl být i... celý příspěvek >
Co je to za rostlinky?, 12.5.2012 Obsahuje fotku
Dobrý den, pomůže někdo s identifikací rostlinek? Kvůli nekvalitnímu fixu po zimě některé cedulky nelze přečíst Na třetí fotce by mohla být kapradina bodlinkatá Polystichum setiferum? Na čtvrté si nejsem na 100% jistá jestli je to opravdu... celý příspěvek >
Housenky v půdě, 14.4.2012 Obsahuje fotku
Máte pravdu, při srovnání jsou trochu jiné, než "moje housenky" osenice. Ty moje mají takové tečky na tělíčku, tyhle ne... ikdyž fotka není nejlepší.  Škody působí asi podobné... užírají kořínky na rostlinkách.
Melounoviště 2012, 12.4.2012
Letos se chci poprvé pokusit o meloun, koupila jsem Granat od SEMA a 29.3. jsem zasadila semínka. Doted nic nevyklíčilo :-(Mám je v teplíčku zabalené v igelitáku u krbovek, ve výsevním substrátu... krásně v něm vyklíčilo vše co jsem zasadila...... celý příspěvek >
Česnek, 4.4.2012
Zakrytí je velice amatérské... až se stydím to napsat :-)) V každém rohu v zemi zatlučený kůlek a nahoře na jeden hřebíček laťka, přes tuto "konstrukci" je přehozená bílá textlie. Dole aby neuletěla jí drží kameny, zbytky cihel, atd. Odkrývám v druhé... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika