|
Orientovaná sadba česneku, 3.10.2013 Děkuji všem za odpovědi |
 |
Orientovaná sadba česneku, 3.10.2013 Moc děkuji, už jsem si to našla . Letos budu sadit poprvé, koupila jsem odrůdy Vekan, Slavin a Lukan. Moooc se těším. |
 |
|
 |
Orientovaná sadba česneku, 3.10.2013 Děkuji. A když dám bříška - tedy oblou stranu ve směru řádků, jak mi česnek poroste? Chtěla bych, aby rostl tak, aby listy byly ve směru řádků. |
 |
Orientovaná sadba česneku, 3.10.2013 Dobrý den.
Jak se sadí česnek při orientované sadbě?
Děkuji, Jana |
 |
Česnek z hypermarketu k sázení?, 30.9.2013 Dobrý den.
Zakoupila jsem česnek odrůdy Thermidrome v hypermarketu. Je psáno, že pochází z České republiky. Lze tento česnek namořit a poté vysadit na zahradě? Jaký je rozdíl mezi česnekem konzumním a sadbovým?
Děkuji, Lenka |
 |
Prosím o rady - založení kvasu, 24.9.2013 Tak to je krásné foto . Já jsem založil kvas ze švestek letos poprvé. Postupně naplňuji několik sudů. Ten první jsem naplnil asi před pěti týdny. Kvašení doufám probíhá, je to cítit a jsou vidět nahoru stoupající bublinky. Ale takovou pěnu nahoře... celý příspěvek > |
 |
Vinné mušky kolem sušičky na ovoce, 19.9.2013 Děkuji za radu |
 |
Vinné mušky kolem sušičky na ovoce, 19.9.2013 Dobrý den.
Suším hrušky v sušičce na ovoce a nemůžu se zbavit mušek, které létají kolem sušičky a sedají i na sušící se hrušky. Co s nima? A co s těma hruškama, dosušit, nebo vyhodit? A jak příště postupavat, abych mušky neměla? Nevšimla jsem si,... celý příspěvek > |
 |
Rozmnozovani ostruzin, 3.9.2013 Já jsem dva letošní pruty teď na konci srpna zahrnula hlínou a nechala čouhat špičky prutů. Tak uvidím, dělala jsem to poprvé a nevím, jestli správně. |
 |
Myší díry, 1.9.2013 Dobrý den.
Mám na zahradě spoustu "myších" děr. Jaké myši v těchto dírach žijí kromě hrabošů? Chytila jsem nějakou myšku do pasti, ale nevím, co je to zač a neumím to bez názvu najít na netu. Hraboš to nebyl.
Děkuji Zuzana |
 |
|
 |
Sušička na ovoce Concept, 1.9.2013 Dobrý den. Velké zklamání jsem zažila při svých dvou pokusech o sušení. Poprvé jsem sušila hrušky se slupkou nakrájené na osminky. Sušily se dva dny s pauzou v noci a prostě nedoschly. Říkala jsem si, že jsem je měla nakrájet na tenčí plátky. Další... celý příspěvek > |
 |
Feferony, 17.8.2013  Dobrý den.
Po velké návštěvě zůstala na stole hrst čerstvých feferonu. Každá paprička je jiná. Napadlo mě, že kdybych usušila semena, mohla bych příští rok pěstovat. Ale nemám skleník a nevím, zda by feferonky rostly venku na záhonku. Poradíte? |
 |
Švestkový kvas, 6.8.2013 Dobrý den.
Mám tři stromy švestek a letos poprvé chci založit kvas. Mám dva sudy po 50 l. Švestky nenasbírám najednou, ale budu muset dosypávat postupně, navíc jsou stromy u chaty, na kterou přijedu asi 2 x do týdne. Je postupné dosypávání na... celý příspěvek > |
 |
Ruční pumpa, 28.7.2013 Tak jak jsem slíbila, píšu, jak to se studnou dopadlo. Pumpu opravit nikdo nechtěl, takže jsem se rozhodovala mezi novou ruční pumpou a ponorným čerpadlem. Vyhrálo tedy čerpadlo, studnu firma nejdříve vyčistila, drobnosti opravila a čerpadlo... celý příspěvek > |
 |
Solární odpuzovač, 28.7.2013 Dobrý den.
Hledala jsem v diskuzi zkušenosti s různými odpuzovači krtků, hrabošů, hryzců. Vesměs negativní. Příspěvky jsou už však starší, proto prosím o zkušenosti se lolárními odpuzovači, případně jaký zakoupit a kde? Je mezi nimi... celý příspěvek > |
 |