|
Příspěvky uživatele - 3.51
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Řez po výsadbě, 13.3.2014 Možná mě tady sežerou, ale u jedničky asi bych ustřihl všechny letorosty kromě toho levého silného, zvedl aspoň o 30 cm korunu, napočítal 5-6 oček a zastřihl nejlépe na očko, které by směřovalo nad místo zastřihnutých letorostů a zapěstoval novou... celý příspěvek > |  | Řez po výsadbě, 13.3.2014 Sice nejsem tak zkušený, ale asi bych odstranil normálně konkurenční výhon a tím vznikne terminál, nechal bych 3-4 letorosty zkrácené na vnější očko a asi je trochu vyvázal nebo aplikoval rozpěru, aby se dostaly do lepšího odklonu kmene. Terminál... celý příspěvek > |  |
|  | Štepenie sliviek /roubovani/, 5.3.2014 Myslíte, že je správné, když jsou styčné plochy řezu u kopulace třeba za týden jakoby zavadlé, chytnou takovou barvu jak kdyby byly třeba pů dne na vzduchu. Může i takový spoj srůst? Neměly by pletiva na řezu být hydratovaná z podnože a být laicky... celý příspěvek > |  | Štepenie sliviek /roubovani/, 5.3.2014 Myslíte, že by měl větší šanci, kdyby to přesadil třeba v listopadu? Letos nebyla promrzlá půda, mrazu bylo trochu a do hloubky to moc nešlo.
Udává se, že na roubování typu kopulace míza není potřeba. Proč je tam teda potřebný tok mízy pro ujetí... celý příspěvek > |  | Slivovice - kvas, 2.3.2014 No, u durancíí je to tak, i po naředění se nedostaly pod 8 brix a daly bez přídavku cukru cca 12 l na 120 l bečku. Kvasinky BS10, teplota 15 °C a už s tím nešlo pohnout dál. Na začátku měly i BS10 problém rozkvasit tak vysoce cukernatý kvas. Bylo to... celý příspěvek > |  | Roubování, 1.3.2014 Wendy
Očkovák nemám, mám jen roubovák.
Mám tady asi troje, vše z dob komára, jsou to dobré knihy, ale všude jsou jen rady, které známe všichni. Schématické obrázky o forkertovém očkování v každé. Už nevím co by se dalo z těch knih ještě... celý příspěvek > |  | Roubování, 1.3.2014 Děkuji za info.
V jednom vlákně je zmínka o žiletce. Na všechny forkertovy očka používáte kolego žiletku k vůli čistému řezu? Tu žiletku zkusím taky, protože i když je roubovací nůž velmi slušně ostrý, tak něktoré očka má t endenci odštípávat, u... celý příspěvek > |  | Roubování, 1.3.2014 To je očkované teď v únoru? Čím to může být, že i když se provede precizní řez (skoro stejný očko a podnož) tak to zaschne ty očka. Když jsem kontroloval očka forkertované před osmi dny, tak je to všechno ty řezné plochy suché. I když to zavážu tak... celý příspěvek > |  | Náhradné diely z internetu, 1.3.2014 Mel jsem kdysi zkusenost s valcem na Stihl 018 a uz bych ty polske nechtel z aukra. Byl to valec "dodelej si sam doma" - nepresnosti, zavit na svicku tam skoro nebyl - nutno protahnout zavitnikem, tvar spalovaciho prostoru nad pistem naprosto odlisny... celý příspěvek > |  | Jak upravit korunu meruňky Bergeron?, 28.2.2014 Proč ne VK u meruně? Když mám prostor, tak kromě těžké sklizně to vadí čemu? Co když většinou počkám až to pochlópe na zem a konzumuji minimum. |  |
|  | Slivovice - kvas, 26.2.2014 Pane Šlosare, ve vší úctě,
tohle mě už nedá. Proč pořád na každého rukujete s tím klišé, které tady už píšete automaticky, ještě než si přečtete příspěvek
"Kvasinky potřebují ke svému množení nejen kyslík, ale i cukr".
Tohle píšete pořád... celý příspěvek > |  | Jakou slivoní doplnit sad?, 20.2.2014 Nevadi :-)
Dnes jsem zjistil, ze uz rasi listy na myrobalanu... Tos nevim, jestli je to dobre, nebo ne. |  | Jaký nůž na roubování?, 20.2.2014 Je to sice paradox, ale chtěl bych nějak stornovat to co jsem psal o KDS. Není špatný, teď jsem v celém UH v té nejzapadlejší prodejně vyhmátl KDS, jinde jen Mikov, nic jiného neznají.
Ale je to na prd, marně jsem myslel, že dodrželi kvalitu... celý příspěvek > |  | Náhradní díly fa Kasumex, 19.2.2014 Neco maji levnejsi, ale bacha na nektere dily jako filtry, atd. Jsou drazsi jak original. Napr. vzduchovy filtr origo Stihl MS 170/180 cca 30 kc, Kasumex za nej chteji snad kolem 100 kc! Neco se tam vyplati kupovat, neco ne. Tezi ze strachu majitelu... celý příspěvek > |  | Jakou slivoní doplnit sad?, 14.2.2014 Na výrazu zdechnout nevidím nic extra divného.
Otázka je, kolik uvidíme nepatrného počtu z toho současného obrovského množství za 50-60 let. Řekl bych kolik - nic.
Nevím jestli je to zas tak drastické, že dnes vidíme např. 5 % z tehdy... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|