Příspěvky uživatele - 224.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Hvězdné odrudy - rezistenti a žlutoplodé odrudy, 10.12.2013
Mít místa nazbyt, tak bych vysadil určitě více žlutoplodých odrůd. Mám pro ně docela slabost. Pěstuji Biogolden, který mě chuťově uspokojuje (zajímavá anýzová příchuť v prvních týdnech po sklizni). Jeho chuť v době skladování jsem v jiném vlákně... celý příspěvek >
Květopas, 10.12.2013
No, vemte to také z toho pohledu, že "po pilatce" mohou přijít i jiné pohromy (např. nepříznivé počasí, invaze chorob, škůdců...), které mohou úrodu zcela zdecimovat a ošetření proti pilatce nám dává větší pravděpodobnost, že na stromě ve finále... celý příspěvek >
Očkování, 10.12.2013
Na spící očko v době druhé mízy (VII-VIII (IX)), na bdící očko kolem pol. VI až zač. VII (lze i v IV a V), Forkertem (chip budding) prakticky kdykoliv, často jako oprava neujatých oček (IX).
Očkování, 9.12.2013
Na jaře v době vegetačního klidu mám očkování v plánu (chip budding) – právě kvůli, pro kopulaci, ne moc vhodným podnožovým výhonům a v létě nebo příští rok již ten očkovací materiál nemusím mít.
Shalimar, 6.12.2013
Pane Václave, fotografie by nebyly?
Domácí velkoplodá - jak se bráníte Šarce (PPV), 25.11.2013
Odkopky rostly po obvodu starého stromu na těsno.Klidně vedle sebe mohly růst zdravé i infikované. Tak nějak mám zafixováno, že když je matečný strom infikovaný virem, tak odkopky (ne semenáče) jsou automaticky také.
Přeroubování starší jabloně, 22.11.2013
Růst jabloně je spíš střední (zhruba stejný s dospělým Kids Orange, o dost menší než Grávštýnské nebo Boskoopské). Původně jsem uvažoval o přeroubování odrůdou Sirius, která má bujný růst, ale byla by to další žlutá (podobná) odrůda na pozemku... celý příspěvek >
Brambory bez klíčku, 22.11.2013
Pokud máte málo sadbového materiálu, tak dělení hlíz samozřejmě provádět lze. Chce to pak nějakou dobu po rozkrájení nechat jednotlivé díly v klidu - nesázet je hned - na řezu se vytvoří tenká "korková" vrstva, která zabrání případnému napadení... celý příspěvek >
Domácí velkoplodá - jak se bráníte Šarce (PPV), 21.11.2013
Když se podívám na rozříření šarky na našem území (prakticky všude, snad kromě vyšších poloh) a počty a rozmístění stromů v krajině, tak se mi výše uvedný způsob zdá těžce nerálný.
Moje zkušenosti s kadeřavostí, 21.11.2013
"jinak ja delám každý postrik silnejší o 50% jako je predpis, pro jistotu." A tímto vlastně šlechtíte tyto patogeny k odolnosti proti přípravkům.
Trojica najlepších, 21.11.2013
Nevím, jestli ty odkopky byly z Domácí. To by asi musel být původní strom-semenáč Domácí, ale už by to odrůdově nebyla Domácí (i když je samosprašná). U nás je to podobné - "odnepaměti" se tu rozsazovaly odkopky - chuťově dosti podobné Domácí... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy meruněk, 15.11.2013
Je to ze zdroje převzaté doslova - neupravované. Mě by spíše zajímaly podnože Tetra a Penta. Něco o nich sice napsáno je, ale praktických zkušeností u nás moc není.
Nejranější odrůdy meruněk, 15.11.2013
GF677 je hybrid broskvomandloně původem z Francie. Tohle o ní píší (zdroj: Zahradnická fakulta MENDELU): Je velmi užívanou podnoží. Její množení probíhá v podmínkách in vitro. Má větší vzrůstnost ve srovnání s podnoží Franco, má nižší... celý příspěvek >
Odrůdy okrajové polohy, 15.11.2013
Myrobalán se doporučuje do sušších půd, ale to neznamená, že neroste dobře v půdách hlinitých nebo jílovitých. Je to uváděno spíše z pohledu právě lehkých sušších půd a schopnosti myrobalánu dosáhnout v těchto lokalitách na vodu. Podívejte se po... celý příspěvek >
Heliodor, 13.11.2013
Pane Paľo, nehledejte spojitost mezi názvy odrůd a jejich vlastnostmi (i když někdy se tam ta spojitost může objevit). Při výběru se často vychází z nějaké skupiny zástupců (nerosty - topaz, ametyst, diamant, rubín; místopisná jména - Lipno, Bohemia,... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika