|
Příspěvky uživatele - 224.39
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co je to za švestku?, 15.7.2014 Myslel jsem např. na Č. lepoticu - klidně 40-50 letý strom, vybarvuje brzy a letos je to vše o cca 14 dní posunuté.
|  | Je to vůbec meruňka?, 14.7.2014 "Nyní máte cca měsíc, nastudovat očkování Forketem"
Proč? Stačí nastudovat obyčejné očkování.
|  |
|  | Sladkaja děvočka?, 10.7.2014 No, nevím, ale pokud "výrobci" zasejí nějakou ef jedničku, pak to sklidí a osivo nasáčkují pod jménem té stejné odrůdy, tak potomstvo bude asi trochu jiné, ne? Připomíná mi to některé naše zemědělce, kteří po sametu vtrhli na rakouská pole s hybridní... celý příspěvek > |  | Praskání plodů, 27.6.2014 Za cca 13 let stáří tohoto stromu (pravděpodobně Clappova, podnož hrušňový semenáč - nezalévám) jsem ochutnal pouze jediný plod, který byl "donošen", a to hned druhý rok po výsadbě. Okolní hrušně ve stejných podmínkách s tím problém nemají. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 23.6.2014 Kuky, a jak jste na tom u vás s obalečem švestkovým druhé generace? Začínam se řídit Hradcem, protože místní stanice se mi zdá poněkud "opožděná".
U mě letos dost řádila první generace a škody jsou o hodně větší, než v jiných letech. |  | Pracná, avšak levná a účinná ochrana jahod před slimáky, 13.6.2014 Feramol letos dvakrát nezabral, vloni také ne, předloni ano. Musel bohužel na řadu přijít Vanish. |  | Hnojení broskvoní, 16.5.2014 Také jsem minulý týden sklízel - je to změna, první ovoce. |  | Nadměrná násada plodů ovocných stromů, 7.5.2014 Nadměrná nsada a následně úroda byla vloni, letos to bude slabší a u některých odrůd nebude nic. |  | Odumírání kosterních větví + nekróza dřeva, 7.5.2014 Já mám bohužel s Bergeronem opačné zkušenosti, co se poškození mrazem týče. |  | Mráz - malé plůdky meruněk, 17.4.2014 Severozápad - Žatec v 6 hod. mínus 4,2 °C. Kácím všechno. |  |
|  | Vlaška končí, 15.4.2014  Ještě dvě fotografie při letošním rašení pupenů.
|  | Šarka švestek, 13.1.2014 Ještě pár zajímavých odrůd meruněk. |  | Šarka švestek, 9.1.2014 Dvě zprávy z testování PPV:
1) Na základě desetiletého výzkumu po naroubování infekčních roubů šesti různých kmenů a izolátů PPV bylo prokázáno, že nelze odrůdu meruňky Harlayne virem šarky švestky infikovat. Navzdory růstu infikovaných roubů s... celý příspěvek > |  | Hvězdné odrudy - rezistenti a žlutoplodé odrudy, 11.12.2013 Včera mi jeden zdroj z nedalekých sadů sdělil, že letos odrůda Sirius nebude a není prý nikde. Tomu nevěřím, tak se ptám vás, kdo pěstujete tuto odrůdu, jak jste na tom letos se sklizní. Byly nějaké významnější výpadky? V okolí nepozoruju nějakou... celý příspěvek > |  | Očkování, 11.12.2013 Zda lze očkovat dříve, než míza proudí ve výhonech?
Nejsem sice pan Mimmo, ale odpovím - ano, lze očkovat, i když ještě (nebo už) není míza (způsobem chip budding). |  |
 |
|
|
|