Příspěvky uživatele - 224.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co je to za švestku?, 15.7.2014
Myslel jsem např. na Č. lepoticu - klidně 40-50 letý strom, vybarvuje brzy a letos je to vše o cca 14 dní posunuté.
Je to vůbec meruňka?, 14.7.2014
"Nyní máte cca měsíc, nastudovat očkování Forketem" Proč? Stačí nastudovat obyčejné očkování.
Sladkaja děvočka?, 10.7.2014
No, nevím, ale pokud "výrobci" zasejí nějakou ef jedničku, pak to sklidí a osivo nasáčkují pod jménem té stejné odrůdy, tak potomstvo bude asi trochu jiné, ne? Připomíná mi to některé naše zemědělce, kteří po sametu vtrhli na rakouská pole s hybridní... celý příspěvek >
Praskání plodů, 27.6.2014
Za cca 13 let stáří tohoto stromu (pravděpodobně Clappova, podnož hrušňový semenáč - nezalévám) jsem ochutnal pouze jediný plod, který byl "donošen", a to hned druhý rok po výsadbě. Okolní hrušně ve stejných podmínkách s tím problém nemají.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleč na jádrovinách 2014, 23.6.2014
Kuky, a jak jste na tom u vás s obalečem švestkovým druhé generace? Začínam se řídit Hradcem, protože místní stanice se mi zdá poněkud "opožděná". U mě letos dost řádila první generace a škody jsou o hodně větší, než v jiných letech.
Pracná, avšak levná a účinná ochrana jahod před slimáky, 13.6.2014
Feramol letos dvakrát nezabral, vloni také ne, předloni ano. Musel bohužel na řadu přijít Vanish.
Hnojení broskvoní, 16.5.2014
Také jsem minulý týden sklízel - je to změna, první ovoce.
Nadměrná násada plodů ovocných stromů, 7.5.2014
Nadměrná nsada a následně úroda byla vloni, letos to bude slabší a u některých odrůd nebude nic.
Odumírání kosterních větví + nekróza dřeva, 7.5.2014
Já mám bohužel s Bergeronem opačné zkušenosti, co se poškození mrazem týče.
Mráz - malé plůdky meruněk, 17.4.2014
Severozápad - Žatec v 6 hod. mínus 4,2 °C. Kácím všechno.
Vlaška končí, 15.4.2014 Obsahuje fotku
Ještě dvě fotografie při letošním rašení pupenů.
Šarka švestek, 13.1.2014
Ještě pár zajímavých odrůd meruněk.
Šarka švestek, 9.1.2014
Dvě zprávy z testování PPV: 1) Na základě desetiletého výzkumu po naroubování infekčních roubů šesti různých kmenů a izolátů PPV bylo prokázáno, že nelze odrůdu meruňky Harlayne virem šarky švestky infikovat. Navzdory růstu infikovaných roubů s... celý příspěvek >
Hvězdné odrudy - rezistenti a žlutoplodé odrudy, 11.12.2013
Včera mi jeden zdroj z nedalekých sadů sdělil, že letos odrůda Sirius nebude a není prý nikde. Tomu nevěřím, tak se ptám vás, kdo pěstujete tuto odrůdu, jak jste na tom letos se sklizní. Byly nějaké významnější výpadky? V okolí nepozoruju nějakou... celý příspěvek >
Očkování, 11.12.2013
Zda lze očkovat dříve, než míza proudí ve výhonech? Nejsem sice pan Mimmo, ale odpovím - ano, lze očkovat, i když ještě (nebo už) není míza (způsobem chip budding).
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika