|
Příspěvky uživatele - 82.212
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Trpí goldstar pihovitostí?, 15.12.2012 Šáma (cukrovarské kaly) je vápenaté hnojivo, rychle zvyšuje pH půdy a obsahuje také menší množství dalších prvků, např. hořčík.
Topaz také může trpět pihovitostí, také se mi to stalo a řada dalších odrůd, třeba Rubín. Záleží na okolnostech. ... celý příspěvek > |  | Trpí goldstar pihovitostí?, 14.12.2012 Ano, Goldstar trpí hořkou pihovitostí dost silně.Po další letošní zkušenosti jsem rozhodnut v budoucnu už nepřihnojovat kompostem. Negativně reaguje na vyšší obsah N a především K v půdě a také na silnější řez. Proto si také myslím, že volný tvar... celý příspěvek > |  |
|  | Třešeň Regina v roce 2012, 13.12.2012 Reginu jsem vsadil, spolu s Kordií, před pěti lety na vrch zahrady u zetě. Letos měla velmi pěknou úrodu, větší než Kordia, plody bez monilie, červivost jsem nezjišťoval.
U mne na zahradě všechny plůdky třešní zlikvidoval mráz. |  | Svatava - docela povedená zimní odrůda, 12.12.2012 Pro mne má Sir.P. chuť velmi dobrou až výbornou. Především oceňuji chruplavou a dost šťavnatou dužninu, sladce navinulou a také hladkou a spíš slabší slupku. Odrůdy se silnou slupkou mi tolik nejedou. |  | Svatava - docela povedená zimní odrůda, 11.12.2012 Sir Prize má oproti Svatavě ještě bujnější růst (je to triploid), obě odrůdy se však tvarují do štíhlého vřetene velmi dobře, Sir Prize možná ještě o něco lépe. Sir P. má větší plody, výrazně kuželovitého tvaru, pevnou, ale slabou slupku,... celý příspěvek > |  | Svatava - docela povedená zimní odrůda, 11.12.2012 Dnes jsem ochutnával několik odrůd jablek. A přijde mi, že se Svatava docela šlechtitelům povedla. Má to, co u odrůd preferuji. Hladkou a suchou slupku, bez rzivosti a spíš slabší, i když pomologie uvádějí trošku něčeho jiného. Chruplavou a šťavnatou... celý příspěvek > |  | Pozdně zimní rezistentní odrůdy - hodnocení, 11.12.2012 Díky za reakce. Do jara mám o čem uvažovat, pokud seženu rouby. |  | Pozdně zimní rezistentní odrůdy - hodnocení, 11.12.2012 Ještě bych chtěl požádat Stana o sdělení, v jak teplé oblasti či poloze Pinovu pěstuje. A jestli jsou plody opravdu šťavnaté. Díky.
|  | Nezabúdli ste na sýkorky?, 10.12.2012 No jo. Podle nosa, poznáš kosa. |  | Pozdně zimní rezistentní odrůdy - hodnocení, 10.12.2012 Připojuji se k p. Boštičkovi s prosbou o zkušenosti s odrůdou Pinova. Už jsem se kdysi na ni zde dotazoval, ale příliš konkrétních zkušeností jsem se nedozvěděl.
K předešlému příspěvku.
Melodii jsem kdysi zrušil pro její kyselost. Má velmi... celý příspěvek > |  |
|  | Nezabúdli ste na sýkorky?, 9.12.2012 Divím se, že proso ptáčkům nechutná. To u mne ho berou, i když je pravda, že nejvíce se zajímají o slunečnici.
Do krmítek je možno přidat také trošínku hořčičného semene. Loni jsem psal, že ptáčků ubývá a je jich na zahradě méně. V těchto dnech... celý příspěvek > |  | Orion, 6.12.2012 Před pěti lety jsem vsadil Heliodor na zahradě u zetě. Plodí od třetího roku, loňský a letošní květnový mráz ho nepostihl, zahrada je výše, než moje.
Plody jsou střední až větší, velikosti jako Sirius, dužnina tuhá, šťavnatá a aromatická, podle... celý příspěvek > |  | Jabloň Zuzana - kde sehnat?, 6.12.2012 O Zuzaně jsem se zde vyjářil už několikrát, takže se nechci opakovat. Plně potvrzuji zkušenosti hosta 67.45. U mne, ve sklepě, vydrží do jarních měsíců celá řada běžných zimních odrůd. Ale Zuzana nevydržela nikdy a přitom v lednu či únoru se nedala... celý příspěvek > |  | Čím preštepiť Spartan, 4.12.2012 Mně vadila také silnější slupka. |  | Hrušeň Bohemica, 3.12.2012 Ano, Bohemica mi vydrží do února, ale dá to fušku. To musím 2-3 plody ve sklepě někam dobře zastrčit, protože jinak zmizí už po Novém roce. |  |
 |
|
|
|