|
Příspěvky uživatele - 14.199
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajče tyčkové - asi mu není dobře, 8.6.2012 Ta půda je nějaká divná, připadne mi to jakoby zasolené. Kde to je? Ve skleníku? Nepřeháníte to hnojení? |  | Sekačka Hecht, 8.6.2012 Mám sekačku Hecht 548 a seču s ní druhou sezónu. Naprosto bez problémů. Startuje na první zatažení, seče uspokojivě. Taky bych ji nikomu nedoporučil, ať si každý rozhodne sám.
|  |
|  | Postřik rajčat proti plísni bramborové, 8.6.2012 Nemýlím -li se, (jako Sam Hawkins), pan Walter to pojal ironicky, neb on rajčata ve skleníku pěstuje a tím pádem nestříká. Rozporuje tedy údajně lepší chuť rajčat zvenku, leč stříkaných a ze skleníku, ale bez chemikálií. Jen doměnka. |  | Řez švestek, 7.6.2012 Milane, Vaše slova by se měla tesat. Mám smeták na zahradě, chodiím kolem zleva zprava tu, přinesu pilu, tu nůžky a zase odnesu, protože nevím co s tím. |  | Jaký olej a do čeho používáte?, 5.6.2012 Máte na mysli olej do 2T, motorový olej do 4T, převodový olej, nebo hydraulický? Nechápu smysl té otázky. |  | Co vaše réva? (2012), 4.6.2012 Regenerace po mrazech. Starý Krystal u zdi - nezmrzly tři výhony a nově raší velmi málo, asi 5 výhonů. Budu řezat i do stařiny. Nový 3r. Somerset za rohem. Zmrzlo vše narostlé, ale raší téměř z každého nodu. Opravdu odolná odrůda. |  | Kroucení listů u rajčat - proč?, 1.6.2012 Nevím, jestli trochu nemícháte deformace listů a vrcholků popsané v tomto vlákně a svinování dospělých listů. I o tom se tu už psalo. Jinak Váš příspěvek podle mne jen potvrzuje starou zásadu o otužování sadby. |  | Kroucení listů u rajčat - proč?, 31.5.2012 Myslím, že takto šmahem odsoudit kompost a hnůj má platnost jen pro Vaši zahradu. Drtivá většina zahrádkářů obojí používá k naprosté spokojenosti. Roky jsem pěstoval rajčata v pytlích, dospodu dával králičí hnůj a rajčata prosperovala dobře.... celý příspěvek > |  | Kroucení listů u rajčat - proč?, 30.5.2012 Jen dohad, podobně jako Váš. Koně se obvykle krmí jen trávou a senem a na pastvinách a loukách se snad herbicidy nepoužívají. Kdyby šlo o kravský hnůj, kdy krávy jsou krmené siláží z kukuřice, tam bych připustil nějaký přenos herbicidů. Ale nejsem v... celý příspěvek > |  | Mráz na víkend, 30.5.2012 "že jsou JEN výkyvy. " |  |
|  | Skvrny na listech rybízu, 30.5.2012 Jestli máte postřik, byl u něho návod. V něm je napsáno proti čemu a jak se používá, včetně ochranných lhůt. Co chcete na fóru? Potvrzení s razítkem, že můžete stříkat? Je to Váš problém a rozhodnutí. Vaše ovoce, které budete jíst. Když Vám poradím... celý příspěvek > |  | Mráz na víkend, 30.5.2012 Nechci aby to vypadalo jako Gottova písnička "Když já byl tenkrát kluk", ale stejně bude. Ano, výkyvy počasí byly a budou, ale kam mi paměť sahá, před lety se to zdálo přece jen vyrovnanější. A sice tak, že když už bylo jak má být, tak bylo tak a ne... celý příspěvek > |  | Skalka z kadečky, 28.5.2012 Za dobu mezi ihned a nekonečnem se ale nádoba naplní dešťovou vodou zcela, což nebude pro rostliny optimální. Předpoklad je, že nádoba se už na nakládání zelí používat nebude. Nevrtat ji jen proto, že by se mohla někdy hodit na něco jiného je... celý příspěvek > |  | Skalka z kadečky, 28.5.2012 Vrtejte vidiovým vrtákem na nižší otáčky bez příklepu. Malý tlak na vrtačku. Pokud to bude v glazovaném místě, napřed trochu narušte glazuru opatrným narýpnutím ostrým tvrdým nástrojem. |  | Krtek - a je to, 25.5.2012 Obě metody jsem zkoušel, obě neúčinné. Možná jsem měl nějakou chybu v postupu. Nejlépe se mi osvědčila klasická klešťová past, trpělivě a opakovaně líčená. |  |
 |
|
|
|