|
Spalí se čerpadlo při použití 3/4" hadice v 1" sání?, 19.8.2013 zkontrolovat sací výšku, je základní úlohou při osazování čerpadla. Už v 7. třídě jsme ve fyzice měli t.zv. Torricelliho pokus, který ukázal, že atmosférický tlak je 760mm rtuťového sloupce, t.j. 10m vodního sloupce. Proto není možné vytvořit větší... celý příspěvek > |
 |
Spalí se čerpadlo při použití 3/4" hadice v 1" sání?, 19.8.2013 Měl jsem na mysli klasickou vodárnu. Pokud se jedná o toto zařízení, tak je průtok dán tím, kolik kohoutků se otevře. U čerpadel je problém na sání, protože do sání je voda tlačena atmosféridkým tlakem, který činí cca 100 kPa, jinak 10m vodního... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Spalí se čerpadlo při použití 3/4" hadice v 1" sání?, 19.8.2013 A už je to tady. Zkus postavit dům. Když to uděláš blbě a spadne postav nový. A když to zase spadne, tak postav jiný. To není cesta. To že něco nejak funguje není pocit, ale fyzika- přírodní zákony. Aby lidé předešli takovým kiksům, naučili se... celý příspěvek > |
 |
Spalí se čerpadlo při použití 3/4" hadice v 1" sání?, 19.8.2013 Když se objevil plánek, tak jsem to mohl spočítat.
Zdo to bude fungovatn nebo ne záleží jen na průtoku, když čerpadlo bude v provozu. Celková spotřeba vody s tím nemá nic společného. V tomto případě je malý výškový rozdíl, proto bude podtlak v... celý příspěvek > |
 |
Naklepávač na kosu, 4.7.2013 Ono není jen tak sehnat dobrou babku. Soused sehnal vyřazenou vrtací korunku s TK plátkem. Na té je klepat radost. Musí se opatrně, ale jde to hopdně rychle. Dokonce se u nás dají sehnat babky s TK za cca 1400,-Kč. Co se týká okrasného trávníku, je... celý příspěvek > |
 |
Naklepávač na kosu, 4.7.2013 Trávu nejlépe seká kosa. Všechny sekačky jsou více či méně zdařilé náhražky. Proto bude mít kosa i v této době své místo. Mám jak bubnovou sekačku, tak křovinořez. Ale také 3 kosy. Sice jsem dvě zdědil, ale je každá jiná. Naklepávám je ručně, na úzké... celý příspěvek > |
 |
Křovinořez do 10 000? Prosím o radu, 26.6.2013 Mám dolmar a možná mi uniklo, že bych mohl mít lepší "trojzub", než který byl dodán se strojem. Prosím o vysvětlení jak liší od nástroje U Sola, nebo jiných výrobců.
FO |
 |
Klepani a ctyrtaktovani dvoudobeho motoru, 20.6.2013 Sice je to ale daleko od původního dotazu, ale Rony víš jak se měří oktanové číslo? Víš, že v horní úvrati je rychost pístu nulová? Že rázová vlna se šíří rychostí zvuku? Ke klepání dochází při nízkých otáčkách proto, že se při přidání plynu navalí... celý příspěvek > |
 |
Klepani a ctyrtaktovani dvoudobeho motoru, 20.6.2013 Je to jak píše PP. Samozápalem se rozumí stav, kdy i při vypnutí zapalování motor běží. Při normálním běhu motoru začně spalování zapálením směsi svíčkou. Aby hořící směs předala co nejvíce energie musí spalování probíhat plynule. Při velkém... celý příspěvek > |
 |
Krovinorez - namotava se trava, 18.6.2013 sekání s křovinořezem je podobné jako sekání s kosou. Musí se nabrat jen tolik, kolik se utáhne a hlavně doseknout. Dá se sekat i se slabším křovinořezem, ale musí se nabírat jen málo a hlavně doseknout. Dále je nekdy dobré při pohybu doprava... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Stále spínanie vysokotlakoveho čističa Gude, 15.6.2013 Ještě doplním. Vapka trká ve dvou případech. Když není stisknutá pistole, pak se jedná o netěsnost ve vysokotlaké části- jak je uvedeno výše. V případě, že se stříká, pak to bývá ucpaná tryska.
FO |
 |
Stále spínanie vysokotlakoveho čističa Gude, 15.6.2013 Mě to dělala vapka Elektra Beckum. Trkala. Závada byla ve výtlačném ventilku, který netěsnil.
FO |
 |
Krovinorez ABG, 13.6.2013 Tak jsme dostali tento dárek k Lucině. V návodu píší, že se má míchat 1:25 a používat kvalitní syntetický olej pro 2T motory. Tak to je sranda. Ještě jsme to nenastartovali. Jsem na ten zázrak zvědavý. Asi o víklendu to zkusíme rozchechtat. Motor... celý příspěvek > |
 |
Benzin do křovinořezu, 20.5.2013 V návodu k mé pile Dolmar je jiné doporučení. Při použití originálních olejů Dolmar 1:50 (ev. 1:100 při oleji HP100), při použití oleje jiného výrobce 1:40. V návodu na křovinořez Dolmar MS4510 se píše:" Používá se syntetický dvoutaktní... celý příspěvek > |
 |
Benzin do křovinořezu, 19.5.2013 Nebo vědí, jakej sajrajt k nám dodávají.
FO |
 |