Příspěvky uživatele - 102.201

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Porušenie ochrannej lehoty, 11.7.2013
Aktuálně to nezpůsobí nic. Tak to nelze formulovat. Asi stejně, jako když budete hodinu denně čichat kouř z výfuku, tak to taky nic viditelného nezpůsobí.
Obaleč švestkový - 1. generace, 11.7.2013
Přiznám se, že v chemii jsem amatér a švestky jsem krom pilatky po odkvětu nikdy neošetřoval. Je pravda, že v minulých letech mi část úrody vzala moniliová hniloba (určitě víc než všechny červivosti). Pokud bych zvažoval chemickou ochranu, tak právě... celý příspěvek >
Letní střih mladého stromku, 11.7.2013
U prvního stromku Stanley bych letní řez vynechal úplně a výchovný dělal v předjaří. U druhého jistě taky,  tam je ale   možné zakrácení příliš dlouhých přírůstků za vegetace k lepšímu rozvětvení korunky. Nejsem si jist, zda není... celý příspěvek >
Čačanská rodná, Katinka, 11.7.2013
U mně jsou Katinky taky ještě brčálové,  zralé čekám za 2-3 týdny.  Tak, jak jsem žehral na obrovský propad Hermanů, Katinek je tolik, že bych nějaké popadané přivítal. JInak se buď polámou větve nebo budou plody sotva velikosti Brněnské... celý příspěvek >
Jen si tak trochu postěžovat, 11.7.2013
Já náhodou té prapodivné filozofii rozumím. Na jaře vytahuju očima kdejaké poupě či roub, když přijde sklizeň, bedny jsou všude a nikdo je nechce, je to kolikrát otrava.    Výborné jsou drobnější plody - maliny,  třešně, višně. Ty,... celý příspěvek >
Prepad plodov slivky, 10.7.2013
Já oosobně špatnému opylení, jako příčině velkého a hlavně pozdního propadu, stejně jako p. Slavík příliš nevěřím. Opadající plůdky mají uvnitř zárodek pecky i s jádrem. Možná to mohou tvořit i partenokarpické plody, ale spíš pochybuji. Velké... celý příspěvek >
Choroba broskvoně, 9.7.2013
Já tedy nevím,  je-li nutné při objevení skvrny na listě hned vytahovat stříkačku. Jestliže strom přirůstá, má většinu listů zelených a svěžích, tak ho přece nezabije pár skvrnitých llístků, ať už je příčinou houba, sluníčko škůdce či něco... celý příspěvek >
Prepad plodov slivky, 9.7.2013
Fatální propad Hermanůjsem letos zaznamenal poprvé. Je pravda, že násada plodů byla letos rekorní, konečná úroda bude ovšem mizerná. Údaje z německého serveru jsou přesvědčivé. Soudím, že se muselo setkat víc aspektů, vlhlké počasí je často, ale... celý příspěvek >
Jak z odkopku vypěstovat strom, 9.7.2013
Pro některé odrůdy višní, když zpravokoření, je keř zcela přirozený tvar, který zaujme i bez pěstování. (Ostheimská, částečně i Morela, Záhoračka, aj.)  Pravá švestky ale takovou tendenci nevykazuje, má sklon zasychat postranní obrost a tvořit... celý příspěvek >
Vylamování květů u mladých stromků, 5.7.2013
Nu, ono to s tou kapilaritou možná trochu souviset bude. Když si vzpomenu na hodiny fyziky, ukaztovali nám, jak kapilární elevací se zvedne kroužek hladiny vody při stěně sklenice vzhůru. Když byla sklenice vylita voskem (pro vodu nesmáčivým) kroužek... celý příspěvek >
Škůdce na jabloni, 5.7.2013
Strupovitost je u nás jako doma, ale v tuto dobu je ještě ve fázi matně šedých skvrn. Že by někde byla choroba až tak daleko?
Prepad plodov slivky, 5.7.2013
Ne, že by\ch Vám to přál, ale jsem rád, že s tou kalamitou Hermana nejsem sám. Beztak to není má oblíbená odrůda, Katinka, Opál,  se už teď málem lámou pod tíhou úrody. Podobně jako Herman dopadl Topfirst, toho mám ale jen jednu... celý příspěvek >
Aurora, Orangered, 5.7.2013
Tak dobrý mobil asi nemám.  Ale foťák je jen kapesní Canon Ixus 300 HS velikosti nejmenšího telefonu.
Vylamování květů u mladých stromků, 5.7.2013
Je otázkou, zda povrchové napětí je jedinou vlastností, jež ovlivňuje dobrou přilnavost postřiku k listům. Ve fyzice tápu, ale nehraje roli i kapilarita?
Malé přírustky hrušní, 30.6.2013
Prodávat špičák bez korunky s hrdým názvem polokmen, to už vyžaduje náturu zdatného obchodníka. Řekl bych, že malé přírůstky jsou způsobeny tím, že nebyl proveden řez po výsadbě s vyslepením spodních oček.. Je-li stromek zdravý a v dobré půdě, tak to... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika