|
Příspěvky uživatele - 102.201
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zlomený terminál u mladého stromku, 25.7.2013 Když zůstane kus neporušené kůry a něco vodivých pletiv, má stromek šanci, že se rána zahojí, obzvlášť v maldém věku. Otázkou je, zda není rychlejší dopěstovat novou korunku z výhonu pod zlomeninou (neroste-li z podnože) |  | Topfirst, 25.7.2013 Většina Topfirstů mi opadala, podobně jako Hermany.Jenže Herman je dost velký stromek, takže na jídlo zbyly. Zralé jsou právě teď. Pár zbylých Topfirstů teprve zapalují, Katinky jsou ještě zelené, stejně jako Opál. Všechny v době zrání předstihl... celý příspěvek > |  |
|  | Hořká pihovitost, 23.7.2013 Bát se nemusíte. Obecně se ale nedoporučuje v druhé polovině vegetace používat hnojiva s vyšším obsahem dusíku. Hnojení dusíkem obnoví růst zelené hmoty, zhorší vyzrávání pletiv před zimou i trvanlivost uskladněného ovoce. V rámci prevence hořké... celý příspěvek > |  | Boruvka z lesa, 22.7.2013 Nejspíš proto, že ekologický olej nepoužívají zdaleka všichni a na pilinách se způsob mazání nepozná. |  | Boruvka z lesa, 22.7.2013 Nejsa puristou, taky nerad hnidopichy Každý ví, co se pod pojmem elektrická motorová pila rozumí. Zadám-li si do vyhledavače elektrická motorová pila, vyběhnou mi stovky řetězových pil. Jistě, přímočarka, mafl, vibrační ocaska jsou v podstatě... celý příspěvek > |  | Boruvka z lesa, 22.7.2013 I elektrickým, motorovým pilám je třeba mazat řetěz. Ne každý do nich leje Biool. |  | Nejaromatictejsi odruda, 22.7.2013 Porovnám další dozrávající odrůdy.
Sylvercot má velké plody, ale jak psal Stano, chuť sušší, prázdnější. Podobně Pincot nenaplňuje chuťové představy, prázdnější chuť bez šťávy je možná daní za enormní plodnost. Obě odrůdy zcela válcuje Lejuna -... celý příspěvek > |  | První broskvoně dozrávají, 20.7.2013 Ačkoli je teplo, u nás na první zralé broskve teprve čekám. Redwin, Favorita i Harbinger jsou ještě tvrdé. A tak první (a jediný) zralý plod přinesla na jaře vysazená plochá broskev od Sieberze- Little Pinoccio
|  | Využití letních jablek, 20.7.2013 Marmeládu či džem z letních jablek jistě vyrobit lze. Chuťově to není ale žádná špička a tím, že zužitkujete 1,5 kg plodů, problém s nadbytkem letních jablek nevyřešíte. Do marmelád se hodí spíš jablka nezralá jako přídavek k chuťově... celý příspěvek > |  | Tipala, 14.7.2013 Tipala roste jak blázen, za 4 roky je strom veliký, plodů není nikdy přehanně mnoho. Chuť je něco jako švestka, špendlík, slíva. S nektarinkou ani meruňkou (krom barvy) moc podobného nemá. Hodnotu této slivoně budu měřit mírou tolerance k... celý příspěvek > |  |
|  | Kdy stromky neřezat?, 13.7.2013 Já tedy s tím, co napsal p. Vlada v podstatě souhlasím. Máte-li čas, je určitě lepší řezat stromy v předjaří a za vegetace. Profesionálové řežou i na podzim, ale ne proto, že je to lepší, nýbrž mají v tu dobu čas a kapacity, zatímco v ideálních... celý příspěvek > |  | Roubování peckovin za kůru, 13.7.2013 Tak, jak jsem psal dříve, roubování slivoní za kůru nechávám cíleně až po odkvětu. Líp se mi odlupuje kůra i ujímají rouby. Když to ale jde, preferuju kopulaci počátkem března. Hlavně kvůli problematickému hojení řezných ploch na silných větvích. |  | Porušenie ochrannej lehoty, 13.7.2013 Plody nahnilé samozřejmě vyhodím a vykrájené tak leda do sudu. Ale ovoce postižené strupovitostí na slupce jím zcela bez obav i bez loupání. |  | Čačanská rodná, Katinka, 12.7.2013 Ani pan Gůgl neví všechno. Brněnská špička je dnes již zapomenutá nejranější švestka kdysi rozšířená na jižní Moravě pod názvem špendlíček modrý. Pro svouji malou velikost a teplejší podnebí nutné k extrémní ranosti byla vytlačena kvalitnějšími... celý příspěvek > |  | Letní střih mladého stromku, 12.7.2013 Mám zkušenost, že když jsem koupil slivoň u kvalitního prodejce, tak 2-3 roky (někdy i víc) byla bez šarky, než ji zákonitě v infikovaném prostředí dostala. Stromek ale míval déledobě lepší zdravotní stav než např. vysazený z infikovaného... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|