|
Čerpadlo do studně, 28.4.2013 A což takhe se napřed sám podívat po internetových krámech s čerpadly, něco okouknout a pak se případně zeptat na zkušenosti? |
 |
Práce, 28.4.2013 208.68: Tak to prostě nedělejte, když je to tak nevýhodný.
|
 |
|
 |
Rajčata ven?, 27.4.2013 Neděláme nic. Připravuju sadbu tak, aby ven šla 20 května. Tomu přizpůsobím způsob předpěstování. |
 |
Pokojovky do chladu, 25.4.2013 Určitě břečťan. Pak babičkovské kytky - myrta, rozmarýn, kořenokvětka - Aspidistra. Obyčejné pelargonie taky snesou skoro všechno. Nebo trnová koruna - Euphorbia milii. Kamarádka zakořeněné řízky téhle kytky zapomněla na verandě, takže úplně zamrzly... celý příspěvek > |
 |
Kamčatská borůvka - proč se jí nedaří?, 24.4.2013 Ty snad nepotřebují nějak zvlášť kyselou půdu. A voda jim je jedno. |
 |
Okurka na balkone, 23.4.2013 Zkoušel jsem to taky s podobným výsledkem. Přisuzuju to malému množství půdy, kde rostlina koření. Tím pádem nedostupná vláha. Snad nějaké samozavlažování, ale ani to nenahradí prostor pro kořeny. Jinak mně nakládačky jako salát nechutnají ale ani... celý příspěvek > |
 |
Můžu zasadit , 21.4.2013 Sázejte včas, dokud jsou klíče malé a tlusté. Dlouhé by se musely olámat a to zpozdí růst. Nepoškoďte klíče při sázení. Nic dramatického se nestane, brambory normálně porostou a podle toho jaká jste selka, i zarodí. Nesouhlasím, nekrájejte... celý příspěvek > |
 |
Angrešt Zlatý fík - je opravdu rezistentní?, 18.4.2013 Je to tu popsáno milionkrát. |
 |
Angrešt Zlatý fík - je opravdu rezistentní?, 18.4.2013 Než jsem zjistil, že bez postřiku to u mých starých keřů angreštu opravdu nepůjde, pár roků uplynulo. Teď mám metodu zvládnutou a když v červnu zdvihnu obtěžkanou větev, najdu ojedinělý bílý plod. Ten utrhnu a není problém. |
 |
Sieberz - zkušenost, 18.4.2013 Jen pro pořádek, švestka sloupovitá být nemůže, nemá faktor. V současnosti jej mají jen jabloně, nic jiného. Může tak vypadat, být tvarovaná, roubovaná, ale geneticky sloupovitá není.
K příspěvku výše. Byl jsem u Starkla několikrát a poprvé jsem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Postesknutí, 17.4.2013 Dík za různé rady všem. Ono snad nešlo ani o potřebu rady, jako opravdu jen o postesknutí, když jsem sázel stromek. Zeleninový záhon mám zpracovaný troufám si říct dobře. Tam ovšem zase bojuju s pěťourem. Všude je něco. |
 |
Střih jabloně - je správně?, 14.4.2013 Otázky a problémy já vidím asi tři, čtyři. Zaprvé neznáme stav stromu před ořezem, tedy nevíme, zda větve byly suché, nemocné. Zadruhé neznáme důvod proč byl strom takto upraven. Klasický zmlazovací řez se dělá aspoň podle stávajících znalostí jinak.... celý příspěvek > |
 |
Střih jabloně - je správně?, 14.4.2013 Můžete v rámci možností (jen pro zajímavost, ty větve už tam nikdo nevrátí) napsat co to bylo za odborníka? Kde či jak tu odbornost nabyl? |
 |
Zkušenosti se zahradnictvím Limbach, 10.4.2013 Ono si to zboží svého kupce najde. Vysvětlovat Vám nebudu nic ale dám příklad. Sháněl jsem tu mirabelku Bellamirku a našel v Kruhu. Sakumprásk i s poštovným ta sranda stála 398 kaček což je slabých 400.- A nepomůžu si, v okolí to nikde není. A strom... celý příspěvek > |
 |
Vhodný opylovač pro Althanovu renklódu?, 10.4.2013 Sláva, Stanley mám 10 m od Althanovy a pokvete. Talk teď jen se modlit, aby to zas nesestřelil mráz. |
 |