|
Příspěvky uživatele - 9.2
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak zabránit poškození kůry jabloní?, 3.11.2013 I tohle je památeční jabloň po tátovi . Odrůda mně neznámá, ale jablka vydrží do nových. Takže přeroubování nemám ani zkoušet, choroba se přenese, je to tak? Hanča |  | Jak zabránit poškození kůry jabloní?, 2.11.2013  Ještě jedna fotka. |  |
|  | Jak zabránit poškození kůry jabloní?, 2.11.2013  Díky, když si teď to fotku prohlížím podrobněji, opravdu je tam ten zával vidět, přímo na místě to tak vůbec nevypadalo. Stejně ale přiložím ty fotky z loňska (tedy fotky kůry pod stromem, poškození větví se mi nepovedlo vyfotit tak, aby z toho... celý příspěvek > |  | Jak zabránit poškození kůry jabloní?, 2.11.2013  Taky bych potřebovala poradit. Přišla jsem na zahradu po čtrnácti dnech a objevila jsem takhle oloupanou kůru, na silné větvi v dvoumetrové výšce. Loňskou zimu bylo stejné poškození na vedlejší jabloni, na dvou tenkých větvích, oloupaná kůra... celý příspěvek > |  | Bubnová sekačka - pojezd, 2.11.2013 Možná by se dal použít polotekutý tuk do převodovek rotačních žacích strojů. Nabízí ho snad firma Ekolube. |  | Stomp - zazrak v boji s burinou?, 1.11.2013 Nevím, jestli to zbytečně nekomplikujete. Stomp se nepoužívá k postřiku rostlin jako třebas roundup, ale k postřiku půdy a to zjara, po výsevu, nebo výsadbě. To ještě žádná hořčice není. Záhonu se salátem se myslím dokážu vyhnout, kde bude řepa... celý příspěvek > |  | Burčák z vína - jak na to?, 25.10.2013 Bílé byl Krystal, červené neznámá, snad Modrý Portugal. Krystal měl 15 st. červené ještě míň, oba doslazeny na nějakých 20.
|  | Burčák z vína - jak na to?, 25.10.2013 Asi 15 st, kvasinky z drogerie. 1 den naležet před lisováním.
|  | Nákup semen pro pěstování zeleniny, 23.10.2013 Jednoduše si koupíte takové pytliky, kde to F1 není napsané. Ovšem záruku, že sebrané osivo bude po generace rodit uniformní potomstvo stejně nemáte. Genetika je bestie.
|  | Severní zeď, 23.10.2013 Mohla by tam růst a plodit i schizandra - klanopraška. Mám ji na severní straně zahrady a ještě za boudou na nářadí, takže sluníčka si neužije. Pne se po hrušni a daří se jí skvěle. Tak by možná mohla růst u severní zdi a pnout se po tom... celý příspěvek > |  |
|  | Může se kysané zelí zkazit?, 23.10.2013 Záleží na tom, jak rychle to spotřebujete. Na dlouhou výdrž to asi nebude. Důsledně udržujte vodu ve žlábku, k zelí nesmí vzduch! |  | Může se kysané zelí zkazit?, 22.10.2013 Příčin zvrhnutého kvašení může být víc. Tipuju malé udusání. Zelí se dusá nejen proto, aby se zmáčklo, ale musí se i narušit, pomačkat jednotlivé kroužalky. Někdy se stane, když je suchý rok, že šťávy pouští málo.Dál musí být v hrnci umáčklé, pod... celý příspěvek > |  | Převodovka zahradni sekačky - olej, 21.10.2013 Proplachovače existují, ale váhám, zda v takovémto případě má smysl je použít. Asi by než výplach bylo lepší nalít nový olej a zkrátit interval výměny řekněme na takových 5 - 10 mth. a vyměnit znovu. Jakýkoliv olej pro zahradní techniku SAE 30, nebo... celý příspěvek > |  | Pohnojit ještě teď kanadské borůvky?, 20.10.2013 A proč si myslíte, že jste jim ublížila? |  | Burčák z vína - jak na to?, 20.10.2013 Není třeba uvažovat, ale násobit a dělit. Přídavek 1,1 kg cukru do 100 litrů zvýší cukernatost o 1 st. NM. Jen tak mimo, před 14 dny jsem vymačkal trochu moštu z Krystalu. Překvapivě měl 15 st. Dosladil jsem na nějakých 20 st a za 4 dny se o to... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|