|
Květák a Brokolice, 16.7.2013 Letos jsem vyséval 10.6., loni 7.6. Letos mám lepší sazenice než loni, prostě i počasí na balkoně má vliv na kvalitu sazenic. Sázet budu, až bude větší vhko ev. když bude předpověď na d隍.
... celý příspěvek > |
 |
Květák a Brokolice, 15.7.2013 Mně se na podzim osvědčil Lord, mám dojem, že je to také F1.
Mr Big |
 |
|
 |
Květák a Brokolice, 15.7.2013 Dělám si raději sadbu. Ono těch semínek v sáčku moc není a při přímém výsevu je potřeba vhodit alespoň tři semínka do důlku. Ochrana před dřepčíkem není také snadná- pokud není netkaná perfektně přichycena k zemi, tak se tam ty potvory... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 13.7.2013 U mne zatím všechno probíhá normálně jen je to o cca 8-10 dní dříve než loni. zatím sklízím jenom Stupické polní rané- počet plodů přímo úměrný počtu rostlin (cca 3 ks z každé). je zajímavé, že současně mně začaly zrát rajčata jak z výsadby 18.4. tak... celý příspěvek > |
 |
Choroba rajčat?, 13.7.2013  Taky si myslím, že jde o bakteriální tečkovitost rajčat.
Mr Big |
 |
Květák a Brokolice, 13.7.2013  Já na podzim pěstuji brokolici každý rok. Sazenice vysazuji do tunelu z netkané textilie. Tato textilie brání vyslepnutí brokolice (květáku), které často způsobuje plodomorka zelná (původně jsem si myslel, že je to nedostatkem molybdenu, ale po... celý příspěvek > |
 |
Přehřátá rajčata, 10.7.2013 Běžně se to řeší tak, že se v nádobě vytvoří mezidno a do takto vzniklého prostoru volného prostoru se trubkou vlévá voda. Rostlina si nasaje tolik vody, kolik potřebuje. Já mám na jihozápadní lodžii rajče Stupické v 5 l kbelíku a i při nejvyšších... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata, 4.7.2013 Příští rok se chci soustředit na pěstování českých nehybridních rajčat:
Citrina, Hana, Karla, Oranže, Perun, Radana, Zlatava, herodes a Hugo.
Pokud máte někdo zkušenosti s těmito odrůdami, tak by mě zajímal Váš názor zejména na chuť a... celý příspěvek > |
 |
Praskání plodů, 3.7.2013  A co takhle něco jiného.
Mr Big
|
 |
Sklizeň rajčat 2013, 30.6.2013 Paní Kateřino, proč tolik pesimismu. Vždyť je teprve 30.6.2013. Myslím si, že loni ani jiné roky ta úroda do poloviny července není nikdy nic moc- myslím tím klasické venkovní pěstování. To je to zemědělství- nikdy není na všechny plodiny akorát. Já... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Džem z višni - odkôstkovanie, 29.6.2013 Jen pár poznámek:
1. není višeň jako višeň- nelze seovnávat například Morelu s maďarskou odrůdou Erdi Botermo. Odrůdě je třeba přizpůsobit množství cukru.
2.Vypeckování je opravdu problém. Já to dělám tak, že višně nasypu do 10 litrového... celý příspěvek > |
 |
Rajčata ze středozemí, 25.6.2013 Jak trochu oschne zem tak ta rajčata ze Středozemí zasadím, jsou to už pěkné sazenice. Jen nevím, jestli je raději nedám do 10 l kbelíků, abych je v září mohl snadněji ochránit před nízkými teplotami. Rozhodnu se až na zahradě.
... celý příspěvek > |
 |
Pěstujete keříčková (determinantní) rajčata?, 25.6.2013 Z těch rajčat co jsem měl od Vás mně nejlépe roste ten Finik oranževyj (2 ks). Slivovyj polosatyj mám ve dvou vyhotoveních a čekám jak mně bude chutnat. Kosmonauta mám jednoho, Sladkou děvočku třikrát a Japonskij trjufel krasnyj... celý příspěvek > |
 |
Pěstujete keříčková (determinantní) rajčata?, 25.6.2013 Mirku ta Novinka Pridnestrovja není keříčková, že. Já ji mám od Vás a zatím ji vyštipuji a vedu na jeden výhon. Zatím díky.
Vladimír
|
 |
Pěstujete keříčková (determinantní) rajčata?, 25.6.2013  Zajímalo by mne jaká determinantní rajčata pěstujete. Vzhledem k pracnosti s vyštipováním asi příští rok (pokud budu chtít rozšířit počet pěstovaných rajčat) budu muset částečně přejít na keříčková rajčata (menší pracnost). Letos mám asi 30 keříčků z... celý příspěvek > |
 |