|
Příspěvky uživatele - 102.201
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Barely na vodu, 4.8.2013 Když b ude voda ve tmě, bude čistá. Proto používám jen barely z černého plastu |  | Omluva Hermanovi, 3.8.2013 Tedy, prvně se omlouvám za nevhodně zvolené vlákno, pokud někomu vzbuzuje nesprávné asociace. Byť mě jako první napadl lyžař Maier.
Dále zcela souhlasím s tezí p. Vinšálka o prvním ovoci. Včetně velké afinity slimáků ke spadeným plodům.... celý příspěvek > |  |
|  | Odkôstkovač ovocia, 3.8.2013 Odpeckovač, který by uměl plody zbavit pecky, to bych bral. Kompotovat a sušit vypeckované třešně, višně, švestky je skutečně otrava. Jenomže všechny tyto "odpeckovače" nadělají z ovoce fašírku. Ta se pak hodí prakticky jenom do kvasu. Tady mi přijde... celý příspěvek > |  | Meruňky Pincot a Kioto, 3.8.2013 Meruňka, o níž se bavíte, se jmenuje Rakovského, tedy ji vyšlechtil nebo množil pan Rakovský, tuším někde na Slovensku u Trenčína.
Dřív byla vyhledávána pro postupné nakvétání (unikající mrazíkům). Po nástupu odolných odrůd z... celý příspěvek > |  | První broskvoně dozrávají, 31.7.2013 Příliš se zde nezmiňuje odrůda Primissima Delbard, nebo tak nějak se jmenuje. Nevím, jestli se nezaměňuje s Redwinem, když jsem ji viděl a chutnal, rozdíl jsem nepoznal. |  | Jonagold - nulová úroda, 31.7.2013 Byl jsem letos hodně zvědavý, jak dopadne červnový propad. Loni prakticky všechny jabloně zmrzly, takže násada květů byla u všech maximální a opylení vzdor absenci včel 100%ní. Mohu potvrdit velké rozdíly a výkyvy mezi jednotlivými stromy a odrůdami.... celý příspěvek > |  | A až Z o uzení, 28.7.2013 Dub octovatej? Kde by se v něm vzal ocet? Dub obsahuje tříslovinu tanin, ale v kouři to cítit není. Smrkem, ani jiným jehličnanem bych neudil, obsahují pryskyřici a ta, m když hoří, v kouři citit je.. |  | Jen si tak trochu postěžovat, 28.7.2013 Nestane se nic. Ostatně dcera provedla to, k čemu je přípravek určen. Obavy by byly na místě, kdyby půl piksle snědla. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 28.7.2013 Nad zahradou podezřele přelétají velká hejna špačků. Asi monitorují, kdy a které švestky budou dozrávat. Obávám se, že obaleč nebude největší hrozbou |  | Sklizene malé cibulky - možno opět zasadit?, 28.7.2013 Babička si semeno cibule pěstovala sama jednoduše tak, že zasadila cibuli vyrostlou ze sazečky nebo že pár cibulí nesklidila.
Může se stát, že některé cibule vyrostou tak málo, že nevytvoří dost zásobních látek pro úspěšné... celý příspěvek > |  |
|  | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 28.7.2013 Většina Harbingerů§ je snězených, ale snad stihnu ty zbylé nafotit |  | Hnědé konce letorostů u švestky, 28.7.2013 Mám za to, že je to kombinace dírkovitosti listů s nevyváženou výživou. Příliš postřiků s dusíkem a vápníkem (Wuxal Calcium), někdy to udělá i mulčování posečenou trávou
|  | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 27.7.2013 Ze skorých bvroskví mám zatím zralé stále jen Redwin a Harbinger. Jejich porovnání by asi vyhrál Redwin:
výhody Redwinu - vyšší plodnost, ještě tvrdé plody jsou již sladké a dají se jíst,.
Nevýhody: pukající neodlučitelná pecka, zelenobílá... celý příspěvek > |  | Staré odrůdy na slabě rostoucích podnožích, 27.7.2013 Když naroubujete Grávštýnské, Kardinál nebo Blenheimskou na M9, tak kmen bude nad místem štěpování o tolik silnější, že stromewk bude mnít tendsenci se vyvrátit nebo zlomit těsně nbad zemí. Navíc kouzlo starých odrůd obvykle nespočívá v kvalitě... celý příspěvek > |  | Okurkové rozjímání, 26.7.2013 S okurkama byla dřív svízel. Dozrávají postupně, takže najedenkrát sklidím sotva půl košíku. Na to, abych naráz naplnil zavařovací hrnec dvěma řadami bych buď musel pěstovat příliš mnoho sazenic, jejichž úrodu nelze spotřebovat nebo zavařovat 1x za 3... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|