|
Příspěvky uživatele - 88.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Bystrická slivka, 26.10.2012 Tak na první plody jsme zvědaví všeci.Je ale otázka, zda nás zvýšené očekávání nezklame, jak už to většinou bývá.Předpokládám, že jsem si v podstatě koupil jakýsi klon DV, a moc se od ní lišit nebude.Nevadí, protože klasickou DV ještě nemám, vedle... celý příspěvek > |  | Suncrest (dotaz), 25.10.2012 Rok 2005 byl co se týče registrací do LPO velmi povedený.Dostaly se tam mimo jiné Suncrest, Radosť,Modřinka, Regina.Je zajimavé, že zatímco první tři odrůdy lze koupit na trhu, odrůdu Regina nikdo nemnoží, neboť jsem na ní ještě nenarazil.Ptám se... celý příspěvek > |  |
|  | Broskvoň Modřinka, 25.10.2012 Všestranně použitelná(SUNDROP),mě tohle připadá moc podezřele znějící.To mohli rovnou napsat, že se hodí na zavařování, je tuhá, a když přidáme hodně cukru, tak nám bude kompot šmakovat.Zásilkoví prodejci aby nalákali kupující zákazníky, jak víme,... celý příspěvek > |  | Suncrest (dotaz), 25.10.2012 Tak mi dneska dorazily broskvoně Springcrest a Suncrest.Akorát mě nepotěšilo, že mi ke dvěma stromečkům nedali taky cedulky.Je to nešvar, které dělají i jiné e-shopy.
Docela jsem zvědav, zda mi tak pozdní odrůda dozraje i v moji středněvyšší... celý příspěvek > |  | Omlazení sadu, 25.10.2012 Mluvíte mi z duše p.Jaroslave.Jěště bych mezi příjemné činnosti zařadil každodení procházku sadem, a kochání se nad zvládnutými úkoly, které mě zahrada nachystala.Kochám se i několikrát za den.
Roubování mě nikdo neučil, časem jsem na to... celý příspěvek > |  | Vertikutace, 24.10.2012 Letos na jaře jsem vertikulačními hráběmi řádně uhrabal celou zahradu-něco kolem třiceti arů.Jak to zprvu vypadalo jednoduše, tak se mi potvrdilo, že si budu muset pořídit elektrický vertikulátor.Hrábě jsou jen na pár metrů, nebo tam, kde je potřeba... celý příspěvek > |  | Bříza, 24.10.2012 No tomu říkám "zabít dvě mouchy jednou ranou.Zběr březové vody je velmi výhodný.Okrem použití ve vlasové kosmetice nevím přesně na co se ještě březová voda používá, ale určitě bude mít mnohostranné využití.Možná i v kuchyni se využije na sirupy, a... celý příspěvek > |  | Bystrická slivka, 24.10.2012 Pane AB nikde jinde jsem na mladých stromcích, ani DV neviděl takové obrovské trny.Kdybych měl aparát, tak to sem dám.Mám na focení jen mobil, ale to se některým diskutujícím takové fotky nelíbí.
Nerozumím Vašemu vyjádření"Oba druhy patrně znají... celý příspěvek > |  | Durancie, 24.10.2012 Setřepávání seschlých plodů by se mělo dělat, to máte pravdu.Když je v sadě ale více stromů, kdo by se s tím na podzim zabýval, když je lepší sedět v teple.U meruněk bude tato činnost mít hlubší význam.Dokonce se na podzim, i na jaře provádějí... celý příspěvek > |  | Bystrická slivka, 24.10.2012 Dnes mi dorazila zásilkovou službou Bystrická.Jsem rád, protože už ji letos málokde nabízí.Přišla mi z prodejestromku, ale pochází z Plantexu.Je roubována na myrobalánu, a je to velmi masívní stromek.Co mě překvapilo na tak mladém stromku byly trny v... celý příspěvek > |  |
|  | Omlazení sadu, 23.10.2012 Taky nesmíme zapomínat na okolnost, že ty staré vzrůstné stromy jsou na svém místě dvacet, třicet,čtyřicet, i více let, a za tu dobu už vyřerpaly minerální hnojiva, a látky které v půdě byly.Tzn.že vegetují ve velmi chudé půdě, pokud v blízkosti není... celý příspěvek > |  | Omlazení sadu, 23.10.2012 Obecně vzato se řez jabloní dělá proto, že nejlepší, nejkvalitnější,největší plody dávají mladé výhony, tzn.dvou, tří,čtyřleté.Jabloň bez obnovy plodonosného dřeva bude rodit i na desetiletých a starších zahuštěných letorostech, ale jablka budou... celý příspěvek > |  | Tábor, 23.10.2012 Možná nejsem sám mezi těmi, kdo by se rád dozvěděl z jakých rodičů pochází novošlechtění p.Kumšty odrůda Tábor.V pomologii se píše Prima x Rubín, pak by to možná byla zajimavá odrůda z hlediska jakéhosi rezistentního Rubínu, ale pravidelně se... celý příspěvek > |  | Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 22.10.2012 U Haganty je předpoklad dozrávání za polovinou září, u mě v nadmořské výšce 420m jsou plody k jídlu až v řijnu.
Pomologie: Není nijak náročná na polohy ani na podmínky stanoviště, v okrajových chladnějších oblastech musíme vzhledem k pozdní době... celý příspěvek > |  | Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 22.10.2012 Hanita podle popisu by se hodila i do vyšších poloh.Tam by ale bylo vhodné zvolit více osluněné místo, a dopřát ji lepší podmínky, a na myrobalánu.
Požadavky: málo náročná odrůda na podmínky pěstování. |  |
 |
|
|
|