Suncrest (dotaz)
|
|
 |
 |
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?) 25.10.2012 15:25
Tak mi dneska dorazily broskvoně Springcrest a Suncrest.Akorát mě nepotěšilo, že mi ke dvěma stromečkům nedali taky cedulky.Je to nešvar, které dělají i jiné e-shopy.
Docela jsem zvědav, zda mi tak pozdní odrůda dozraje i v moji středněvyšší poloze.
Zarazila mě skutečnost, že se popis odrůdy někde liší, hlavně doba dozrávání, a to i u jednoho posuzovatele.
M.Richtr, Receptář: dozrávání+23,kadeřavost -střední, nízké teptoty-vysoká, především teplé polohy.
M.Richtr, Velký atlas odrůd: dozrávání-+18,kadeřavost-střední, nízké teploty-střední, na většině plodu tmavě karmínová červeň.
T.Ján, Receptář: dozrávání+35,kadeřavost-střední, jen nejteplejší polohy, více než polovina plodu středně červené líčko.Odrůda je dosti citlivá na napadení obalečem východním.
Prodejstromku:dozrávání-první polovina srpna,do všech poloh.
Původně jsem chtěl Modřinku, ale doba dozrávání se mi kryje s jinou odrudou, tak jsem zvolil pozdnější.U Suncrestu je typickým znakem silně načervenalá dužina kolem pecky.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 25.10.2012 15:25
Tak mi dneska dorazily broskvoně Springcrest a Suncrest.Akorát mě nepotěšilo, že mi ke dvěma stromečkům nedali taky cedulky.Je to nešvar, které dělají i jiné e-shopy.
Docela jsem zvědav, zda mi tak pozdní odrůda dozraje i v moji středněvyšší poloze.
Zarazila mě skutečnost, že se popis odrůdy někde liší, hlavně doba dozrávání, a to i u jednoho posuzovatele.
M.Richtr, Receptář: dozrávání+23,kadeřavost -střední, nízké teptoty-vysoká, především teplé polohy.
M.Richtr, Velký atlas odrůd: dozrávání-+18,kadeřavost-střední, nízké teploty-střední, na většině plodu tmavě karmínová červeň.
T.Ján, Receptář: dozrávání+35,kadeřavost-střední, jen nejteplejší polohy, více než polovina plodu středně červené líčko.Odrůda je dosti citlivá na napadení obalečem východním.
Prodejstromku:dozrávání-první polovina srpna,do všech poloh.
Původně jsem chtěl Modřinku, ale doba dozrávání se mi kryje s jinou odrudou, tak jsem zvolil pozdnější.U Suncrestu je typickým znakem silně načervenalá dužina kolem pecky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 183.140 (?), 25.10.2012 19:21
Suncrest považuju za chuťově velmi kvalitní, pěkně červeně vybarvenou, odlučitelnou odrůdu, zrající zhruba 20 dní po RH. Nasázel bych ji znova, kdybych na nínarazil, míval jsem ji z jisté české školky, kdy mi byla prodána jako Sunhaven- tenkrát nebyla v LPO. A to i přesto, že jednou za 3-4 roky plodila málo, jelikož namrzla v květních pupenech. Jinak, pokud zarodila, tak v této době zrání byla velmi dobrá. Zdravotní stav stromů byl horší než RH, rychleji odumíraly větve. david
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 227.48 (?), 29.10.2012 19:36
U nás na Slovensku predáva momentálne stromky odrody Suncrest Plantex Veselé pri Piešťanoch a miestny pestovateľ taktiež z Veselého pri Piešťanoch, pritom každý z nich ju má na inom podpníku.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|