Příspěvky uživatele - 88.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jakou broskvoň?, 28.1.2013
U broskvoní je rozsah od méně po více vzrůstné odrůdy menší než npř. u jabloní, a i dostupnými druhy podnoží moc regulovat vzrůstnost nepůjde.Snad mezi méně vzrůstnější podnože lze zařadit St. Julien A, Mandžurská Rubira,ale u nich je třeba zohlednit... celý příspěvek >
Řez višně, 24.1.2013
Máte pravdu v tom, že univerzální a jedině správné řešení v tomto případě neexistuje, proto lze udělat víceméně "jen" špatná, nevratná rozhodnutí.Ale jak už jeden přizpívatel poznamenal -třešně(dodám i višně) se někdy velmi dobře vyrovnají i bez... celý příspěvek >
Řez višně, 24.1.2013
Odstraněním kteréhokoli terminálu by stromek měl snahu vytahovat korunu moc nahoru, tedy že by nešlo dopěstovat spodní větve po ponechání jednoho terminálu..Aby se zabránilo bujnému růstu, ponechal bych i ty terminály a tvar tak jak... celý příspěvek >
Broskvoň Modřinka, 18.1.2013
 Chuťové kvality Cresthavenu jsou nám velmi dobře známy.Škoda že podle Vás Modřinka i Flamingo asi nedosahují tak dobrých kvalit jako rodičovská odrůda, která ale zraje později.Ale asi by to nemělo být ovlivněno nadmořskou výškou, když ve Vaší... celý příspěvek >
Z Vaší vyhýbavé odpovědi jsem pochopil, že Modřinku nepovažujete za velmi dobrou v chutí, ale jen průměrnou-to jest není špatná, a máte jiné favority.Myslel jsem, že se s námi podělíte o podrobnější chuťový rozbor Modřinky, která taky pochází z... celý příspěvek >
Semenné podnože jabloní, 18.1.2013
A co třeba mm106?U mě roste středně bujně.Ač patří mezi bujněji rostoucí podnož, vhodná do vyšších, kamenitých půd, u mě roste středně bujně-což mi vyhovuje.Původně jsem neměl jinou volbu, jak si pořídit Ametyst, který měli jen na mm106,tak nyní jsem... celý příspěvek >
Chuťově není špatná A proč by byla.Nevím co si mám pod tím přectavit -není špatná.Předpokládám, že to byla řečnická odpověď se subjektívním neurčitým osobním ohodnocením chuti,nebo jiných vlastností.Jinak nevím, která jiná odrůda, která dozraje... celý příspěvek >
Ředění slivovice, 14.1.2013
Slivovice která má 47% vůbec není na škodu, ba naopak někdy může být lepší.Záleží zda ji máte pro svou potřebu, nebo ji chcete distribuovat někomu, kdo chce padesájedničku. Časem jsem zjístil, že menší procenta jsou výhodnější pro větší... celý příspěvek >
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 10.1.2013
Já jako spotřebitel, zahrádkář předpokládám, že degustace i výstavy by se měly dělat za účelem ukázat konkrétně, adresně prstem, a říci toto je nejkrásnější jablko, tamto chutná nejlépe, a výsledky více kategorii sečíst, porovnat,vyhodnotit.V... celý příspěvek >
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 10.1.2013
Dobrý den.Já jako pozorný čitatel Zahradkáře mohu potvrdit, že jsem si přečetl asi tři, čtyři fejetony p.Vysloužila v zadní sekci časopisu Zahradkář.Byly to přízpěvky pro zasmání.Nejvíc sexy byl ten o pořízení housat za účelem trvalého korigování... celý příspěvek >
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 9.1.2013
Já jsem přízpěvek p.Wimpiho pochopil velmi dobře, a podepsal bych se pod něj.Velmi názorným příkladem je možno uvést všelijaké degustace jabloňových odrůd.Když se podívám na výsledky degustací jablek, tak od shora dolů tabulkou vidíme jen moderní,... celý příspěvek >
Orange red ako vhodný opeľovač?, 3.1.2013
Většina meruněk je samosprašná,  opylovače nepotřebují,ale přítomnost jiné ve stejnou dobu kvetoucí odrůdy  jen prospěje.Většina ov.stromků na začátku plodnosti prvním rokem shodí velkou část květů,  menší část zůstane opýlená,vytvoří... celý příspěvek >
Škrábavost pálenky, 2.1.2013
Teploměry si můžete zabudovat kde chcete, pokud to je možné, a můžete jich mít i více.Například ve vodní lázni, v kotli, na klobouku, nebo jinde na koloně.Záleží na Vás co chcete měřit. V konečné fázi destilace musíte zvednout teplotu, protože se... celý příspěvek >
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 1.1.2013
Mnoho vzlyku pro nic.Kdo chce, ten si staré odrůdy stromků na vyhovující podnoži najde.Třeba na webu staré odrůdy pana Peška, Bojkovice,nebo na webech, které uváděl sadař vlada.Popřípadě je najde vyhledavačem, a když nevyhovuje podnož, tak lze použít... celý příspěvek >
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 1.1.2013
Když pomineme půdní faktor, který můžeme ovlivnit, tak by mě zajímalo jaké jiné okolnosti mohou negatívně ovlivnit stromky na M9 v polohách, kde se jim nedaří oproti polohám, kde se jim daří.Mdevítka zase není až taková křehotinka jako třeba podnože... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika