Příspěvky uživatele - 49.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Vylamování květů u mladých stromků, 4.7.2013
Už asi měsíc leží v garáži, nemám čas se lovi věnovat.. Navíc letos u nás krtci ryjí jen velmi sporadicky. Na jedné zahradě letos jeden pravděpodobný úlovek a od té doby jen minimum hromádek. Ze skleníku jsem "rycí potvoru" hned zjara "vypudil"... celý příspěvek >
Vylamování květů u mladých stromků, 3.7.2013
No výborně, Wimpi. Díky za Vaši zkušenost. Ale jako první mne napadl následující komentář - nic ve zlém: To zase někdo objevil ameriku!  ;-) Josef.
Prosím, co je to za škůdce?, 3.7.2013
Podle mne se jedná o následující: 1. vlevo: nedospělé stadium nějaké ploštice. Ploštice buď může sát šťávu z listů, nebo může být dravá a živit se jiným hmyzem. 2. list uprostřed: Kuličkovitá hálka na listu: způsobuje ji mšice. Informace tady... celý příspěvek >
Aspidistra?, 2.7.2013
Myslím, že se bude jednat o (nějaký) zobatec (jak jsem si právě našel české jméno, které jsem dosud neznal). Josef.
Zvláštní plevel u majoránky, 1.7.2013
Ano, jde zcela jistě o některý z druhů kokotice - Cuscuta. Jde o cizopasnou bylinu. Já jsem ji nějčastěji viděl asi v porostu kopřiv apod. Těžko říci, co na ni bude působit. Nejspíše pouhé pletí, vytrhávání... Ale třeba má někdo osobní... celý příspěvek >
Určení názvu orchideje, 25.6.2013
Ne, že bych poznal, o jakou orchidej jde, ale přidejte ještě celkový pohled na rostlinu, případně čelní pohled na květ. Josef.
Kosmatec, 21.6.2013
Kosmatec olednatělý - Mesembryanthemum cristallinum. Letnička. Záleží tedy na tom, co jste opravdu koupila... Josef.
Herbicidy na zahradě aneb Konec rajčat v Čechách?, 19.6.2013
U hnojiva je samozřejmě důležitá rovnoměrnost jeho rozhození po celé ploše trávníku. Herbicidní účinek je jako "bonus" (navíc funguje i na malé plevele, které byste snadno přehlédl). Pokud byste bral travin především jako herbicid a použil byste... celý příspěvek >
Poznáte někdo keř?, 19.6.2013
Také mi není jasné, jak někdo může jen tak mýrnyxtýrnyx přibalit do zásilky takovouhle sazenici.Tím "takovouhle" myslím to, že si nevzpomínám, že bych ji kdykoli viděl v nabídkách školkařských firem... Josef.
Poznáte někdo keř?, 19.6.2013
Nejspíše samec motáka pilicha, (případně motáka lužního) a kdybyste měla extra moc štěstí, tak třeba ještě motáka stepního). Josef.
Prosím o identifikaci, 3.6.2013
Spíše než pouze podle fotek bych doporučil vzít jeden typický list vlastní bobkovišně a obejít blízká zahradnictví a zahradnická centra a tam porovnat se skutečností. Josef.
Rezavé a usychající thuje v truhlíku, 3.6.2013
Když se na Vaše dvě fotky podívám, vidím jistý rozdíl: na druhé fotce jsou tůje ve volném prostoru, volně přístupné pro déšť...  Na první fotce se zdá, že tůje jsou (skoro) pod převisem střechy,  že na ně tedy nejspíš tolik neprší... (a... celý příspěvek >
Prosím o identifikaci, 31.5.2013
Tipoval bych Caucasica, Etna nebo Rotundifolia. Josef.
Jílové jezírko, 31.5.2013
Na ryby pozor!, zvláště na kaprovité: ryjí ve dně a budou kalit vodu. Abyste z průhledného jezírka neměli bahňák! Josef.
Rhamnus frangula - onemocnění listů, 22.5.2013
Vypadá to na houbové onemocnění, nejspíše nějaká rez. Jsou jich kvanta - bezmála na každé rostlině či skuině rostlin se nějaká rez živí. Zkustil bych postřik proti houbovým chorobám, nějaký, co účinkuje proti rzím. Josef.
Další diskuze:  6,  7,  8,  9,  10  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika