|
Jalovec obecný - kde?, 7.1.2014 Dobrý večer. Jalovec jsem ještě neřízkoval, proto nemohu poradit. Zlomený jalovec drobet za střihněte a on obrazí. Za nějakou dobu bude zase chlapák. Zdeněk |
 |
Pohlubte se, co jste dnes stihli na své zahradě, 6.1.2014  Dobrý večer. Je leden a počasí je slunečné jako v dubnu. U nás je ještě trošku sněhu tak akorát na běžky. Konečně jsem dokončil kamennou mísu a instaloval na podstavec. Zítra vyvrtám poslední odtokovou dírku a bude hotovo. Pokud bude i na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zničený skleník, 3.1.2014  Hlávka ke sklizni |
 |
Zničený skleník, 3.1.2014  další fotka |
 |
Zničený skleník, 3.1.2014  Dobrý večer. Jedná se o salát ledový - Ledáno. Nesnáší letní horka, ale zato mu nevadí mráz. V této teplé zimě jsem opomenul větrat studené pařeniště a část hotových salátů se odporoučela na kompost. Tento salát se dá krásně pěstovat i v bonsaj... celý příspěvek > |
 |
Zničený skleník, 2.1.2014 Dobrý večer. Paní Verunko, kostra skleníku je pevná i při - 27. Vyzkoušeno v zimě 2012. Bohužel název a výrobce skleníku si již nepamatuji, ale v každé reklamě na skleníky je tento typ uváděn. Snáší i poměrně silné krupobití. Je v něm teplo a dneska... celý příspěvek > |
 |
Zničený skleník, 30.12.2013  Ještě jedna fotka Zdeněk |
 |
Zničený skleník, 30.12.2013  Dobrý večer. Paní Verunko, nám se plně osvědčil tento polykarbonátový skleník s nosnou zelenou umělohmotnou konstukcí. Bydlíme ja horách a počasí nás opravdu nešetří. Základní čený umělohmotný rám je třeba řádně přikotvit k betonovému základu.... celý příspěvek > |
 |
Kopřivová jícha, 27.12.2013  Ještě další okurky ošetřované a zalévané kopřivovou jíchou bez jakékoliv ochrany proti povětrnostním vlivům. |
 |
Kopřivová jícha, 27.12.2013  Dobrý večer. Také používám kopřivovou jíchu. Je fakt, že je to opravdový pušinec a životabudič. Kopřivy natrhám a zaleji vodou. V hnědém kbelíku s pokličkou pak vystavím na odlehlém místě přímému sluníčku a za několik dnů používám k zálivce.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zimovaní kaktusů - scvrkávání opuncie, 27.12.2013  Dobrý večer. Připojím něco o zimování opuncií. Tyto naprosto mrazuodolné kaktusy je třeba mít co nejvíce na sluníčku v chudé kamenité suťi a vyžadují sucho zvláště v zimně!!! Těmto zajímavým rostlinkám nevadí i metr sněhu nebo holomráz.... celý příspěvek > |
 |
Jakou sekeru - prosím o radu, 19.12.2013 Dobrý večer. Všechny příspěvky jsem si přečetl a také zareaguji. Sekery zanačky Fiskárs jsou velice dobré - co skvělé! Také mám dvě. Paní, pokud nechcete zklamat manžela, nechte ho aby si sám vybral sekeru co potřebuje, která mu bude vyhovovat.... celý příspěvek > |
 |
Přepážky ve skleníku, 13.12.2013  Skleník |
 |
Přepážky ve skleníku, 13.12.2013  Pařeniště |
 |
Přepážky ve skleníku, 13.12.2013 Dobrý večer. Přikládám dvě fotky na kterých si můžete udělat vlastní úsudek jak vytvořit a čím přepážky ve skleníku. První je ´již funkční pařeniště zhotovené z umělohmotných reciklovaných desek 150 x 80 x 3 cm. Je to ucelený program a dají se... celý příspěvek > |
 |