|
Příspěvky uživatele - 220.186
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Problém se základy pro skleník, 3.4.2014 Nic neujede, základ je v rostlém terénu
a jestli mi 1/2 nezámrzné hloubky tvoří navážka, tak jsem pořád bezpečně v rostlé zemině pevně opřený. Deš´tovou vodu vyřeší drenážní obsyp a mírný spád terasy 3-5% (3-5 cm na m). Jako větší problém bych... celý příspěvek > |  | Problém se základy pro skleník, 3.4.2014 z dlouhodobého hlediska je toto "Wimpiho" řešení nejpraktičtější.
Sejmout v celém pracovním prostoru kulturní zeminu, vykopat základy bez obav, že si do kulturní zeminy zanesu jalovinu. vybetonovat základy (vyzdít ze ztraceného bednění), z... celý příspěvek > |  |
|  | Bio hnojení meruněk, broskví, slivoní, třešní, jablek, kiwi, borůvek, 3.4.2014 Vševědoucí J.R.
Prosím aby jste mne poučil, kolik litrů ma 250 litrový balík, kolik sušiny a kolik z té sušiny jsou spalitelné látky a kolik popeloviny.
Můžete to uvést pro oby typy rašelin, vrchovištní a slatinnou, případně to rozlišit i... celý příspěvek > |  | Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 3.4.2014 Zákon minima říká jasně, že strpmu chybí dusík. To listové hnojivo co odkazujete je složením přibližně to samé jako když do čtvrtlitru vody dáte 4 polévkové lžíce zelené skalice a jednu polévkovou lžíci močoviny.
Takže jak doporučuje i sadař... celý příspěvek > |  | Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 3.4.2014 Zdravím Vlado.
nevím jakou lopatu má host - xxx.xxx.45.252, ale ta moje co s ní jezdím nakládat volně ložená hnojiva na přívěsný vozík za auto pobere 3 kg LV15 na jedno zaboření. Jisté je, že LV15 nepálí a tudíž i rozhození 1 kg rovnoměrně po... celý příspěvek > |  | Bio hnojení meruněk, broskví, slivoní, třešní, jablek, kiwi, borůvek, 2.4.2014 Odkud jste čerpal poznatky, že v Schreiberovo rašeliništi jsou nyní v roce 2014 ještě komerčně těžitelné zbytky vrchovištní rašeliny a že se nejedná pouze o okrajové dotěžení mladších souvrství rašeliny přechodného typu nebo slatinné.
Dle mně... celý příspěvek > |  | Jabloň vhodná na mušt, 2.4.2014 Dotaz.
Zná někdo ze zde diskutujících ranější odrůdu než James Grive, kterou by bylo dobré prohlásit za vhodnou k moštování? |  | Vari - nádrž, 2.4.2014 Vy mne ale děsíte. Tchán koupil Terru v roce 1983. V roce 1997 měnil plechovou nádrž za plastovou protože ta plechová začala sáknout. Ta plastová je tam už tedy 17 let, což je více než vydržela ta původní plechová.
S. |  | Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 1.4.2014 Stromek odpovídá tomu, že je na A2 nebo blízké podnoži. Určitě není na typicky zákrskové nabo vřetenové, to by se bez trvalé opory už vyvrátil.
Ale zkuste si propočítat, kolik materiálu jste formou plodů, listí a ořezu ze stromu sklidil a jestli... celý příspěvek > |  | Jabloň vhodná na mušt, 31.3.2014 Mohu potvrdit, že z Vandy, jako ranně zimní odrůdy je mošt výborný pro přímé pití bez pasterace.
Pro pasterovaný mošt však klidně mohou být jablka jak sladší, tak i zimní, protože částečným nakvašením se enzymaticky rozloží škroby a přídavkem... celý příspěvek > |  |
|  | Nemocný rybíz?, 31.3.2014 Touhle dobou by to spíše byli roztoči než mšice. Proti roztoči se stříkávalo Sulkou v době roztahování pupenových šupin (asi jako u broskvoní proti kadeřavosti). Nyní na roztoče postřik nevím... |  | Jak je to s dusíkatým vápnem, 31.3.2014 ale na hlísty (tedy háďátka) je právě doporučená dávka 0,1 kg/m2.
|  | Jak je to s dusíkatým vápnem, 31.3.2014 nespletl jste si dávkování?
nemá být k desinfekci jen 0,05 až 0,1 kg/m2 , a tedy 5q/ha až 1 t/ha?
|  | Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 31.3.2014 Pokud chcete vyloučit vliv podnože a kořenové výživy, zkuste na části koruny aplikovat v hlavní růstové sezóně listovou výživu (Wuxal ap.).
A některou jižní větev zkuste zmladit hlubším řezem, když nebude přírůstků mnoho, může být lokálně alespoň... celý příspěvek > |  | Sazenice majoránky, 31.3.2014 Možná má moc tepla, ale zejména má nedostatek živin. Substrát pro výsev má totiž méně zásobních živin než ten pro přepichování či púro pěstování.
Používám obrok výsev později do volné půdy a máme jí vždy na dva roky zásobu a ještě na rozdávání. I... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|