|
Zmizení listů u ovocných stromů (zakrnění?), 28.5.2013 Zmizení listů u ovocných stromů (zakrnění?)
Máte plnou pravdu. Řepku jsem nikdy nesel, ani jako přerušení, tak jsem si na to nevzpomněl.
Ovšem na snímcích tuším p. Josefa není řepka, ale ječmen?
Wendy |
 |
Jak na tento plevel?, 28.5.2013 Poradí někdo jak na tento plevel
Nepátrejte dál a zkuste vyžďákat od nějakého obilnáře Mustang. Ten se používá v dávce 0, 6l/ha ve 400-600 stech litrech vody. Musíte si to přepočítat na Vaši plochu. Výsledek je zaručen. Dokonce Mustang a konečně... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Prasklý kmen u třešně, 28.5.2013 Prasklý kmen u třešně
Všem dobrý večer.
Odpověď na otázky-řez byl prováďen v lednu za dosti nízkých teplot a na sněhové pokrývce asi 8-10cm. Po ořezání mi můj vlastní syn (nevlastního nemám), řekl: cituji- milý vole, to jestli ti půjde, tak... celý příspěvek > |
 |
Zmizení listů u ovocných stromů (zakrnění?), 28.5.2013 Zmizení listů u ovocných stromů (zakrnění?)
Toto je stará bolest všech stromků u pozemků s intenzivní polařinou. Dokonce si i tipnu, co to bylo za přípravek. Určitě s látkou MCPA (dikopur, mustang ap.) Tyto látky jsou stromkům zvlášť nebezpečné(a... celý příspěvek > |
 |
Kveten 2013 - kadeřavost broskvoní, 28.5.2013 Květen 2013- kadeřavost broskvoní
Pan Rosti&slavík.
Samozřejmě u mne budete mít slíbená očka, jen Vás prosím, abyste mi to zavčas připomenul. Někdy toho mám už tolik, že pravá a levá mozková hemosféra včetně podvěsku přestávají... celý příspěvek > |
 |
Škůdce na hrušni, 27.5.2013 Škůdce na hru´šni
Měla by to být píďalka zimní(Erannis defoliaria), která se však nevyskytuje v takové síle, jako píďalka podzimní(Operophtera brumata). Jen mě trochu mate barva housenky.
Wendy |
 |
Zmizení listů u ovocných stromů (zakrnění?), 27.5.2013 Zmizení listů u ovocných stromů(zakrnění?)
Přesně tak vypadá šípek po použití přípravku Glyfogan 480 SL v dávce 6l/ha. Používám jej na šípek všude, kde není u plotu mého sadu(tam jej nechám, protože je to ochrana proti kradeníkům. Po postřiku v... celý příspěvek > |
 |
Prasklý kmen u třešně, 27.5.2013 Prasklý kmen u třešně
Ještě dodatek- Jsem zvědav na Gnomonii.
Wendy |
 |
Paní Lída a pan Miloš Vysloužil
Vcelku jsem čekal takové reakce.
Za 1) Sad, který jsem získal, byl částí sadů vysázených v r 1971 jistým JZD.
2) Po roce 1990 se spousta... celý příspěvek > |
 |
Kveten 2013 - kadeřavost broskvoní, 27.5.2013 Květen 2013-kadeřavost broskvoní
To co je na snímcích není žádná pohroma v tomto roce. Ostatního zdravého obrostu je dost i na velkou násadu a napadené listy odejdou a druhá generace už bude čistá. U mně se letos kadeřavost nejvíce projevila na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Tak velký nesmysl to zas není. Mám starý meruňkový sad, který jsem už chtěl vyklučit. Nicměně dostal ještě šanci v podobě tvdého zmlazení(kmen+max. 20cm kosterní větve). Všichni, kteří kolem mne mají také meruˇky, se... celý příspěvek > |
 |
Legolda, 27.5.2013 Legolda
Pan Petr z Pardubic.
Není to u Legoldy vyšší citlivost k mrazu, ale její specifický růst se kterým si někteří nedokáží poradit, ale hlavně při nepřízni počasí její obrovská citlivost na pukání a následné monilie. Kdyby nebyla tak... celý příspěvek > |
 |
Krtek, 26.5.2013 Krtek
Krtek Vám může dělat chodbičky, nebo krtince v trávníku, ale hryzec je liška podšitá, které se líbí čerstvá zelenina nebo brambory. A když rázně nezakročíte, tak ovocné stromky zvlášť na typových podnožích budete mít jako oštěp pro lovce... celý příspěvek > |
 |
Prasklý kmen u třešně, 26.5.2013 Prasklý kmen u třešně
Ještě jsem zapomněl jednu zásadní věc. Odstraňte si z kmínku a větví mechy a lišejníky. Jsou to příživníci, kteří Vaší třešni ubírají živiny a tím ji výrazně oslabují.
Wendy |
 |
Prasklý kmen u třešně, 26.5.2013 Prasklý kmen u třešně.
Milá p. Kateřino. Je to mrazová deska jak vyšitá. Poradil bych Vám přípravek Pellacol, který je proti okusu zvěří a zároveň jako výborný balzám, jen se nesmí použít na čerstvou ránu-(musí alespoň 24hod. zaschnout). Příště... celý příspěvek > |
 |