Příspěvky uživatele - 189.156

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Určení odrůdy jabloně, 17.11.2015
No já bych spíše hlasoval pro Gloster, ale rozhodně nehci jít s panem Polehlou do polemiky, má tyto odrůdy určo nasledované více než já. Nicméně hlavní rozdíl je tam v chuti, Gloster má dost kyselinek po odrůdě Zvonkové, Red Delicious a jeho mutace... celý příspěvek >
Určení odrůdy jabloně, 17.11.2015
Klidně by so mohlo jednat o odrůdu Punčové, která byla hodně oblíbená v západní části naší vlasti. Má typickou chut a je dost tvrdá, a nepadá, drží strašně dlouho na stromě, podobně jako můj oblíbený Major...  Kalvil bílý zimní to nebude, nevím... celý příspěvek >
Řez švestky, 13.11.2015
Inu když konkrétní radu, tady ji máte. Zjedndušte počet růstových konkurentů, myšleno ted jednoletých přírůstků v horních čstech koruny, v těch spodních beztoho nejsou:) Tímto přístupem korunu nenásilně roztáhnete a podpoříte i vaší zásluhou... celý příspěvek >
Řez švestky, 12.11.2015
Snažím se jen poradit. V tomto případě bych aplikoval jednoznačně výchovný řez, byt opožděný. Stromek je ale stále mlád, takže zvládne i větší zákrok. Je to dvoják, ale s tím už se moc dělat nedá, respektive takto velký zákrok na mysli nemám. Nebudu... celý příspěvek >
Řez švestky, 12.11.2015
Inu když chcete velký strom, tak naopak stříhejte, Stromy, které prodělaly výchovný řez dorůstají větších rozměrů, leckdy i výrazně, než ty bez něho. Pan Mravenec se opět plete, jak... celý příspěvek >
Kožená jablka, 9.11.2015
No úplně nejvíc vašemu popisu odpovídá odrůda Parkerovo, to je stopro koženáč prakticky. Kožená reneta zimní mívá červené líčko, Kanadská reneta může být v lepších podmínkách úplně bez rzi! Ještě připadá do úvahy Kožená reneta podzimní, to je... celý příspěvek >
Trnavské zimní, 29.10.2015
Díval jsem se znovu na ty fotky a myslím že je to ono. Ten habitus i plody sedí. Stromy jsou dost podobné na můj oblíbený Major...            Ing. Fidla
Trnavské zimní, 29.10.2015
Takových odrůd znám více, které nedokáže nikdo hodnověrně určit. Nemluvím ted o nějakých jednotlivých stromech, ale o odrůdách, které nalézám napříč republikou a často mají velice kvalitní plodové vlastnosti. Škoda že ted nemám u sebe 6. díl českého... celý příspěvek >
Trnavské zimní, 28.10.2015
Nemyslel jsem přímo A. kalvil. Z výsevu jader kalvilu zimního byly vybrané 3 semenáče a znich vznikly 3 odrůdy. Aderslebenský je jen jedna z nich. Mimochodem není jisté že Grávštýnské je jedním z rodičů, skutečnost je taková že vedle stromu Kalvilu... celý příspěvek >
Trnavské zimní, 28.10.2015
U nás na Opavsku je kromě Majoru i něco podobného a taky nevím o co se jedná. Takhle dle fotky se to nedá s jistotou říci, ale vizuální podnost tam je. Je možné že se jedná o jednu ze tří odrůd, které vznikly výsevem jader z Kalvilu bílého zimního.... celý příspěvek >
Neznámá odrůda jabloně, 27.10.2015
Landsberská by to mohla být, dobrý Tip! Smiřické určitě ne, už kvůli té stopce, Croncelské taky, to by bylo na J. Moravě už asi pasé. Pro Landsberskou je právě tenká, dlouhá stopka typická, takže možná je záhada... celý příspěvek >
Doporučte odrůdu hrušně, 24.10.2015
No zrovna Avranšská ty nároky docela má, v horších podmínkách strupatí opravdu dost. S Merodovou souhlas. Ing. Fidla
Řez slivoně, 23.10.2015
Inu měl tam být plodný obrost, ale to je v podstatě jen detail. Horší je, že ten strom není v takové kondicí v jaké bych si představoval. Kdysi jsem se takové korunky pokoušel napravovat méně radikálními zákroky, protože mi to bylo líto řezat, alr... celý příspěvek >
Řez slivoně, 21.10.2015
No já vycházím přednostně ze svých zkušeností a ty jsou takové že je lépe udělat u mladého stromu o nepodařené koruny radikálnější řez a vypěstovat si korunu optimální novou, než pracovat s tím co tam je. Mladý strom má užsnou regenerační schopnost a... celý příspěvek >
Řez slivoně, 21.10.2015
No kdyby to bylo tak jak říkáte, tedy že stromek si sám reguluje velikost koruny dle síly kořenové soustavy neměli bychom ty problémy, jež jsou dnes baprosto běžné, tedy zababčení stromů. Tímto považuju vaši ideu za vyvrácenou... K tomu co píše... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika