|
Příspěvky uživatele - 155.121
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rozpoznávanie kvetných pukov, 3.5.2013 Mně vloni stávkoval Golden Del., měl jen dvě jablka. Letos se moc nečiní Karmína. |  | Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 3.5.2013 Mimořádně nebezpečný pro včely byl fipronil /Regent/, už není. Zbyl akorát pro nás pejskaře. Frontline, Fypryst atd. ve spreji nebo v pipetkách za krk.
|  |
|  | Postrik proti pilatce, 3.5.2013 Já jsem se ptal výrobce /distributora/ Mospilanu, že mně zmokl za dvě hodiny. Odpověď byla, že až tak za šest hodin to je OK. Calypso obsahuje velmi podobnou látku, tak lze předpokládat totéž. |  | Čerň rajčatová, 30.4.2013 Vajgly! No fuj! |  | Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 30.4.2013 Výroba pesticidů je samozřejmě veliký kšeft. Tak nemám obavu z budoucnosti... |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 30.4.2013 Obaleč jablečný se kuklí nejen v prasklinách kůry, ale hlavně mimo strom /v drnech trávy aj./. Létá ve dvou generacích - v červnu a koncem července až začátkem srpna. Postřik Oleoekolem nemá proti obaleči zásadní význam. Nikdy jsem ho nedělal a... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 25.4.2013 Samozřejmě lze míchat. Nesmí se míchat koncentráty. Rozmícháte si každý přípravek v troše vody, do stříkačky dáte do poloviny vodu, přípravky tam vlijete a mícháte a doplníte vodou na požadovaný objem. Tedy rozpouštíte je ve "společné vodě". Ne tedy,... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 25.4.2013 Ono to funguje na padlí taky /kromě uvedeného Delanu a Dithane/ a postřiky proti padlí a strupovitosti se cca překrývají časově. |  | Zoufalá nabídka odrůd jabloní, 25.4.2013 Máte pravdu. A G. smith nešel? Já jsem o něm taky uvažoval, ale asi je lepší v jižnějších zemích. No a Florina je fakt moc moučná. A taky nepřeroubovávám, už i kvůli ošetřování. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 25.4.2013 Topas a Score jsou oba azoly. Mají stejný mechanismus účinku, čili je střídat mezi sebou nemá smysl. Kupte si k nim třeba Zato. Dithane samotné můžete použít na prostřídání taky, ale je lepší ho smíchat se Zatem a nakonec i s azoly. Oddálí se nástup... celý příspěvek > |  |
|  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 25.4.2013 Já to mám každé zvlášť. Ale mrkněte na ochranné lhůty jiných plodin, mohou být velmi odlišné. Třeba okurka a rajče 3 dny. Na agromanual.cz.
|  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 25.4.2013 Nemám, ale podle internetu je super. Pouze má dlouhou OL u jádrovin /49 dnů/ a asi bych ho prostřídal se strobiluriny /např. Zato/ a kontaktním fungicidem /např. Dithane/. Nakonec ta dlouhá ochranná lhůta nevadí, proti strupovitosti se hlavně... celý příspěvek > |  | Neplodící Josta a černý rybíz, 24.4.2013 Jostu jsem měl taky, taky neplodila, tak letěla... |  | Sčernanie okvetných lupienkov jablonky, 23.4.2013 Mně to moc na kvěopasa nepřipadá, poupě by mělo být větší, vyvinutější. |  | Flekaté listy rybízu, 19.4.2013 Mšice, nejsou moc vidět. |  |
 |
|
|
|