Příspěvky uživatele - 155.121

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rozpoznávanie kvetných pukov, 3.5.2013
Mně vloni stávkoval Golden Del., měl jen dvě jablka. Letos se moc nečiní Karmína.
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 3.5.2013
Mimořádně nebezpečný pro včely byl fipronil /Regent/, už není. Zbyl akorát pro nás pejskaře. Frontline, Fypryst atd. ve spreji nebo v pipetkách za krk.
Postrik proti pilatce, 3.5.2013
Já jsem se ptal výrobce /distributora/ Mospilanu, že mně zmokl za dvě hodiny. Odpověď byla, že až tak za šest hodin to je OK. Calypso obsahuje velmi podobnou látku, tak lze předpokládat totéž.
Čerň rajčatová, 30.4.2013
Vajgly! No fuj!
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 30.4.2013
Výroba pesticidů je samozřejmě veliký kšeft. Tak nemám obavu z budoucnosti...
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 30.4.2013
Obaleč jablečný se kuklí nejen v prasklinách kůry, ale hlavně mimo strom /v drnech trávy aj./. Létá ve dvou generacích - v červnu a koncem července až začátkem srpna. Postřik Oleoekolem nemá proti obaleči zásadní význam. Nikdy jsem ho nedělal a... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 25.4.2013
Samozřejmě lze míchat. Nesmí se míchat koncentráty. Rozmícháte si každý přípravek v troše vody, do stříkačky dáte do poloviny vodu, přípravky tam vlijete a mícháte a doplníte vodou na požadovaný objem. Tedy rozpouštíte je ve "společné vodě". Ne tedy,... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 25.4.2013
Ono to funguje na padlí taky /kromě uvedeného Delanu a Dithane/ a postřiky proti padlí a strupovitosti se cca překrývají časově.
Zoufalá nabídka odrůd jabloní, 25.4.2013
Máte pravdu. A G. smith nešel? Já jsem o něm taky uvažoval, ale asi je lepší v jižnějších zemích. No a Florina je fakt moc moučná. A taky nepřeroubovávám, už i kvůli ošetřování.
Topas a Score jsou oba azoly. Mají stejný mechanismus účinku, čili je střídat mezi sebou nemá smysl. Kupte si k nim třeba Zato. Dithane samotné můžete použít na prostřídání taky, ale je lepší ho smíchat se Zatem a nakonec i s azoly. Oddálí se nástup... celý příspěvek >
Já to mám každé zvlášť. Ale mrkněte na ochranné lhůty jiných plodin, mohou být velmi odlišné. Třeba okurka a rajče 3 dny. Na agromanual.cz.
Nemám, ale podle internetu je super. Pouze má dlouhou OL u jádrovin /49 dnů/  a asi bych ho prostřídal se strobiluriny /např. Zato/ a kontaktním fungicidem /např. Dithane/. Nakonec ta dlouhá ochranná lhůta nevadí, proti strupovitosti se hlavně... celý příspěvek >
Neplodící Josta a černý rybíz, 24.4.2013
Jostu jsem měl taky, taky neplodila, tak letěla...
Sčernanie okvetných lupienkov jablonky, 23.4.2013
Mně to moc na kvěopasa nepřipadá, poupě by mělo být větší, vyvinutější.
Flekaté listy rybízu, 19.4.2013
Mšice, nejsou moc vidět.
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika