|
M26 a myši, 24.3.2014 Taky mám na zahradě trápení s hryzci, někdy před 4 roky mě napadlo nově vysazované stromky vsadit do kusu PP kanalizační trubky průměru 800mm, v podstatě jako ohrádku. Trubka má délku cca 40 cm, z toho je asi 35 zakopaných do země. Řešení... celý příspěvek > |
 |
Prasknutí tažně, 23.3.2014 Pokud hrozí nalomení, nebo na některém z tažňů k němu již došlo, u ostatních pomaličku, opatrně v celé délce tažně tvaruji oblouk. Pokud není před Vámi 2 000 hlav netřeba kvaltovat. j.c. |
 |
|
 |
Olej z auta do kosačky?, 21.3.2014 Mám to vyzkoušené, honda běhá na motor do auta již kolikátý rok jako drak. Olej který umaže turbo v autě, umaže motor -plkač do sekačky zcela jistě taky. j.c. |
 |
Založení zahrady, 20.3.2014 Paní Marie, to je jedním slovem Paráda, j.c. |
 |
Kupa motorovej píly, 20.3.2014 Možná se sejdou konkrétnější rady pokud připíšete nakolik bude využívaná v těžbě nebo převážně na špalkování, kolik dřeva uživatele potažmo pilu čeká měsíčně nebo ročně, limitující při výběru mohou být cenové představy. Dobré by bylo i alespoň... celý příspěvek > |
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 16.3.2014 Na příjezdu do Brna ve směru od Vídně to v zahradách v Modřicích již některé meruňky rozbalily naplno. U nás je zatím nejvíc napučené VéPéčko, za pěkného počasí bych řekl, že do plného rozbalení květů chybí tak den, možná dva. uvidíme. Pro sichr... celý příspěvek > |
 |
Poznej ptáka 1, 15.3.2014 Ale ty písničky ráno ... j.c. |
 |
Odroda stolova aj na víno, 7.3.2014 Nechtěl jsem zpochybnit vhodnost Vámi doporučené volby odrůdy Platovskij. Chtěl jsem jen objasnit proč bych také sám volil z rannějších moštových odrůd. j.c. |
 |
Odroda stolova aj na víno, 7.3.2014 Nevíme zatím, zda pěstitel dá přednost něčemu z bílých či červených odrůd, ani zda bude prioritou konzumace nebo výroba vína. Vínu vyrobenému ze stolních odrůd chybí poněkud nejen kyselinky. Osobně bych vybral z moštových odrůd, v mém případě by byla... celý příspěvek > |
 |
Výběr čerpadla, 7.3.2014 Děkuji všem zůčastněným v diskusi kteří přispěli radou nebo názorem. Favoritem výběru je i přes zvážení ponorných v tuto chvíli čerpadlo Calpeda NGXM4 - samonasávací. Pokud vydží 2/3 původního, budu spokojen. ... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Výběr čerpadla, 5.3.2014 Převinutí motoru jsme zavrhli z důvodu izolačního stavu i díky korozi, která za uvedenou dobu odvedla své dílo jak na čerpadle samotném, tak i jeho elektromotoru. j.c. |
 |
Opadání plodů meruňky, 4.3.2014 Dle mého ji máte vytáhlou nedostatkem světla. j.c. |
 |
Výběr čerpadla, 4.3.2014 Tři odpovědi a tři doporučení na " ponorky " takže svůj výběr ještě přehodnocuji. Pro doplnění informací - převýšení od hladiny vody po vstup do chaty což je horní konec potrubí bude odhadem 9m. U naposled doporučeného čerpadla so mi v technickém... celý příspěvek > |
 |
Výběr čerpadla, 3.3.2014 Jít do ponorného mám obavy z několika důvodů. Studna pracuje se silným pramenem ale nevysokým sloupem vody, Výška odpovídající ponorky plus kabel a plovák dajískoro výšku sloupce kterou využívám. Částečně mám obavu z písku v potrubí... celý příspěvek > |
 |
Výběr čerpadla, 3.3.2014 Prosím o pomoc s výběrem čerpadla. Po 17 letech shořel motor čerpadla které mi sloužilo k rozvodu vody od studny po zahradě a k zásobení chaty vodou. Na zahradě jsme v provozu cca půl roku, čerpadlo je... celý příspěvek > |
 |