|
Příspěvky uživatele - 168.165
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Destilační přístroj, 13.4.2013 Když dáš jalovec do kvasu, téměř na jisto zarazíš kvašení. | | Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty, 13.4.2013 Krom soudků byly k dispozici keramické nádoby s úzkým a tedy snadno špuntovatelným hrdlem. Určitě tehdy levnější než sklo.
... celý příspěvek > | |
| | Alkohol v PET fľaši, 13.4.2013 8l 96% v PET je na 99,99999% denaturák. Stačí lahev otevřít a očichat. Denaturák má různé pachy od jakoby slivovicového (denaturace metyletylketonem) přes odporný pach bramborového lihu až po naftový či dehtovitě-karbolový smrad po denatutaci... celý příspěvek > | | Měření hladiny alkoholu ve sladkém alkoholu, 13.4.2013 Stanovit obsah metanolu a etanolu není problém. Používáme GC metodu Headspace a interní standard izopropanol asi 1% na navážku vzorku. Pravda, koncentrace v provozních vzorcích máme od 30ppm do 2%, pro destiláty nutno přiměřeně ředit.
... celý příspěvek > | | Kvas smrdí podobně jako ředidlo, 13.4.2013 Aceton je s vodou mísitelný v jakémkoli poměru. Pokud se oddělovala vrstva, šlo jejspíše o etylacetát (pach po kanagomu). mef
| | Vliv délky destilace - rektifikace na kvalitu a chut, 13.4.2013 V mandlích a peckách meruněk (v menším množství i v peckách jiného ovoce) je obsažen amygdalin - aroma "hořká mandle". V molekule sice má "kyano-" skupinu, ale není to kyanid typu KCN a je jen málo toxický. Typicky se připravuje destilací s vodní... celý příspěvek > | | Vliv délky destilace - rektifikace na kvalitu a chut, 13.4.2013 Krom počtu "teoretických pater" má vliv i tzv "refluxní poměr", čili poměr kondenzátu vraceného do kolony k množství kondenzátu odebíraného z kolony.
Čím je refluxní poměr větší, tím je žádaná frakce (alkohol) čistší. Pochopitelně při vysoké... celý příspěvek > | |
|
|
|
|