|
Rajče - plíseň startuje, 28.7.2012 Prozatím jsem se rozhodl, že nebudu stříkat rajčata proti plísni bramborové a to z těchto důvodů:
1.Ideální podmínky pro šíření plísně jsou 15-21 °C ve dne a 10-15 °C v noci při relativní vlhkost více než 90% (déšť). Horní hranice 26 °C. U nás... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější rajčata, 28.7.2012 Taky mám nachystány 2 ks Cuor di Bue, trochu jsem je podtrhl a nechávám je dozrát. Nikdy jsem je neměl a tak se na ně těším. Zatím jím druhé Beefmaster. Cuor di Bue přijde na řadu asi zítra. Těším se. Příští rok počítám, že dám asi tak 18 ks velkých... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Stolbur rajčat 2012, 27.7.2012 Já nevím, ale ten zkroucený list mi připadá spíše fialový a to by mohlo signalizovat také nedostatek fosforu.
Mr Big |
 |
Upadávání květů na balkonových rajčatech, 27.7.2012 I zdánlivě stejné odrůdy (v tomto případě balkonová rajčata) mohou mít různé nároky na prostředí zejména v době opylování. Nevím jaké teploty na tom balkoně máte, ale teploty nad 30 snižují možnost opylení stejně tak jako vysoké nebo nízké noční... celý příspěvek > |
 |
Kdy sklidit rajčata keříčková?, 27.7.2012 Klidně jedno ochutnejte. Když Vám nebude chutnat, tak je tam ještě nechte. Když se s nimi něco stane, tak žádná škoda, vždyť Vám stejně nechutnaly.
Mr Big |
 |
Nestejnoměrné dozrávání rajčat, 27.7.2012 Já bych Vám doporučil takový jeden pokus. Utrhněte jedno rajče když začne červenat a dejte ho do místnosti dozrát. Můžete k němu přidat i nějaké jablko jak se to dělá na podzim. Můžete potom srovnat jak chutná rajče dozrálé na rostlině a jak v... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější rajčata, 27.7.2012 Omlouvám se, omylem jsem napsal Beefsteak místo Beefmaster. Ale ostatní co jsem napsal platí.
Mr Big |
 |
Nejchutnější rajčata, 26.7.2012 Letos zkouším pěstovat velká rajčata tzv. beefsteak. Dnes jsem poprvé konzumoval s chlebem a máslem rajče Beefsteak. Rajče mělo 40 dkg, bylo nevzhledné, ale chuť a konzistence mne mile překvapila. Ostatní rajčata na vyšších vijanech se jeví jako... celý příspěvek > |
 |
Fazolové lusky - zavařování, 26.7.2012 Protože nemáte fazolky v sladkokyselém nálevu tak je opravdu nutno po schládnutí a určité době (minimálně 24 hodin je třeba aby vyklíčily spóry, které teplota 100 °C nezničí) znovu zasterelizovat na 100 °C. Já jsem tak dělal mrkev, petržel, c eler a... celý příspěvek > |
 |
Rybízová šťáva, 26.7.2012 Já dělám rybízový sirup čistě jen z červeného rybízu, potom dělám sirup půl rybízu a půl malin a dělám také višňový sirup. Ani jeden z nich nerosolovatí. Rosolovatěl mně sirup rybízový s přídavkem černého rybízu i když jsem postupně snižoval... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nemoc hadovek (okurky), 26.7.2012  Ve svém registru chorob mám dva články, které se týkají této problematiky. Převedl jsem je do jpg a přikládám je jako obrázky.
Mr Big
|
 |
Rajče - plíseň startuje, 26.7.2012 Tak to tedy není už žádná sranda. Držím palce ať se Vám to podaří nějak vyřešit. Pochopitelně nějak s tím, co řídí počasí.
Mr Big
|
 |
Balkonová zahrádka - pochlubte se, 26.7.2012  Nejsem žádný balkonovec (mám 15 arů zahradu), ale na základě diskuzí na tomto fóru jsem se pokusil také něco vypěstovat na balkóně. Ale nejsem tak úspěšný jako Vy.
1. Rajče Minibell pěkně rostlo až se mi zdálo, že to není keříčkové rajče. Tak... celý příspěvek > |
 |
Fiskars vs Hultafors, 26.7.2012 Jen by mě zajímalo, z čeho to ten kovář ková, když ne z válcovaného materiálu.
Mr Big |
 |
Kozí rohy (beros) využití?, 25.7.2012 Já je běžně celé i se semínky zavařuji do okurkového nálevu, jen přidám do sklenice (0,3 l) ne plnou lžičku oleje (dávám to na dno pře skládáním papriček). Pěstuji jen Beros, který je mírně pálivý (v porovnání s fefreronkami). Jím například nakrájené... celý příspěvek > |
 |