Příspěvky uživatele - 5.149

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Bifteková rajčata, 7.8.2012
Dozrálo mně první rajče Brutus a tak jsem si připravil ochutnávku (s čerstvým chlebem a máslem) všec h svých ečtyř biftekových rajčat. U mne dopadla takto? 1.Beefmaster pro mě chuťově velmi dobrý 2.Brutus poněkud jiná rajčatová chuť ale... celý příspěvek >
Aka je to burina?, 7.8.2012 Obsahuje fotku
Někdy je dobré být nevědomý. Ale když už se to tak vyvrbilo, tak mě zajímalo co to opravdu je. Podle květenství je to určitě ta rosička a mohu děkovat Konvalince, že ty fotky přiložila. Já jsem se dnes snažil něco nafotit, ale když fotím po slunci,... celý příspěvek >
Jaká choroba jabloní je to?, 6.8.2012 Obsahuje fotku
Mohlo by to být toto.           Mr Big
Aka je to burina?, 6.8.2012
Pochopitelně si nejsem jistý, jen to tak tipuji dle agresivity této rostliny. Nestudoval jsem žádné atlasy ani nemíním nic studovat, ale budu velmi rád, když mi to identifikujete. Pokusím se něco s tím mobilem zítra nafotit na zahradě v různých... celý příspěvek >
Zrání rajčat, 6.8.2012
Jediný rozumný důvod je otrhávat nemocné listy, aby se choroba dále nešířila (plíseň, antraknóza, septorióza). Otrhat ostatní listy má jen negativní vliv na rostlinu a plody. Jedna poznámka k dozrávání- do dobré konzumní kvality mohou dozrát jen... celý příspěvek >
Zrání rajčat, 6.8.2012
Je zbytečné se omlouvat, vždyť tady jen diskutujeme a každý máme právo na svůj názor. Já mám slovenštinu rád a výraz šibnutý se mně líbí. Pokud jde o ochrannou lhůtu 3 dny tak je to myslím novinka letošního roku (Ortiva a dokonce Acrobat a Ridomil).... celý příspěvek >
Zrání rajčat, 6.8.2012
Musím se vyjádřit. Nevím co je na tom šibnuté, že ne všechny plody, které se trhají jsou úplně zralé. Sedm dní v dozrávání rajčat je velmi dlouhá doba, rajče těsně před dozráním přezraje a změkne, nedozrálé dozraje. Já chodím na zahradu dvakrát týdně... celý příspěvek >
Zrání rajčat, 6.8.2012
Nevím, proč tato všem dostupná česká odrůda ztratila za dva roky u Vás kredit. Pokud jde o dozrávání, já jsem si nikdy na chuť dozrálých rajčat nestěžoval. Souhlasím, že papír snese všechno.                ... celý příspěvek >
Zrání rajčat, 6.8.2012
To už je na mě moc velká teorie, ale pokud by to šlo, tak by etylenová atmosféra musela mít určité parametry (koncentrace etylenu, atd.). Potom by pro supermarkety nebylo nic složitého vložit ty nechutná rajčata do této atmosféry a prodávat je jako... celý příspěvek >
Zrání rajčat, 5.8.2012
Já to čtu a vidím poněkud jinak: V plodu supermarketového rajčete se etylen vůbec netvoří. Nějaké přidání zvenčí nemůže tento deficit nahradit (nepronikne dovniř rajčete) a proto se chuť supermarketového rajčete nemůže zlepšit.
Zrání rajčat, 5.8.2012 Obsahuje fotku
Rajčata se nikdy nenechávají dozrávat na slunci.Dozrávají v místnosti s teplotou okolo 20 °C. Existuje takový jednoduchý test. Na rostlině rajčete si vyberete na jednom vijanu stejně vybarvená světle červená rajčata. Jedno utrhnete a umístíte je... celý příspěvek >
Zrání rajčat, 5.8.2012 Obsahuje fotku
Tak jsem se pokusil nafotit něco ze své sklizně. Rajčata většinou v této době podtrhávám, nechávám dozrát a postupně konzumuji ty nejzralejší.Sklízím jednou týdně. 1.obrázek dnešní sklizeň Start F1 2.obrázek vlevo Stupické polní rané, vpravo... celý příspěvek >
Aka je to burina?, 5.8.2012 Obsahuje fotku
Pane Josefe máte pravdu, pro mne byl zavádějící výraz burina. Jen tak pro zajímavost přikládám obrázek malé rostlinky mé ježatky i když na žádné z tisíce rostlinek jsem na spodní části nezaznamenal nějakou červenou barvu. S pozdravem Mr... celý příspěvek >
Alternariová skvrnitost rajčat, 4.8.2012
Já jsem vycházel při určení také z toho, že čtyři stejná rajčata na různých místech byla stejně poškozena- šíření semenem. V době napadení je již jedno jestli se jedná o septoriovou nebo alternariovou skvrnitost- ošetření je stejné. Teď jsem se ještě... celý příspěvek >
Alternariová skvrnitost rajčat, 4.8.2012 Obsahuje fotku
Mně to zajímalo jen proto, že není běžné aby čtyři sazenice, každá někde jinde vypadaly po stránce postižení listí tak podobně. Fotkou nemohu sloužit, možná zkusím mobilem, ale identifikoval jsem to podle tohoto článku ze stránek AgroBio (dnes už tam... celý příspěvek >
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika