|
Příspěvky uživatele - 46.152
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Choroba? Plíseň? Škůdce?, 2.9.2009 Nemyslel jsem, že by Falcon na padlí na okurkách neúčinkoval, jen bych ho na okurky nepoužil, protože nevím, že by byl na ně kdekoliv jinde registrován. |  | Co je to za revu?, 12.8.2009 Prim to v žádném případě není, má naprosto jiný tvar listu! |  |
|  | Prosím, je to choroba nebo škůdce, 30.7.2009 "Omytím" myslím důkladné postříkání. Důležité je, aby se nadále choroba nešířila, aby se nevytvářely nové skvrny na dalších listech. Jen tak se pozná, že postřik účinkuje. Zasažené místo se už nikdy nezahojí. Postřik je nutné volit... celý příspěvek > |  | Prosím, je to choroba nebo škůdce, 30.7.2009 Tipoval bych to na plíseň révovou. Kuprikol by šel použít, ale je to kontaktní přípravek, proto je nutné listy "omýt" zespodu i shora, jinak není záruka dobré účinnosti. Lepší na plíseň jsou přípravky Aliette 80 WP, Aliette Bordeaux,... celý příspěvek > |  | Mšice na paprikách, 15.7.2009 PIRIMOR na papriku NE!!! Neúčinkuje na druhy mšic, které jsou na paprikách. Nikdy mě nezklamal Talstar (účinkuje i na svilušky, případně třásněnky), ale ošetřovat večer (neúčinkuje nad 25°C), dobře účinkuje i Mospilan, Calypso nebo Chess. |  | Žloutnutí plodů okurek salátovek, 15.7.2009 Skvrny na listech jsou plíseň okurková, je nutné ošetření (Ridomil, Aliette nebo Acrobat). |  | Chrupka - roste jako joo a nee, takže nanic, 10.7.2009 Šest nebo sedm let bez kvetení, to je špatné. Jsem nespokojený, pokud není na keři druhý rok signální úroda. Předpokládám, že řežete na tažně nebo na čípky, takže v řezu chyba asi nebude. Může se jednat o podnož, která roste místo roubu. Doporučil... celý příspěvek > |  | Chrupka - roste jako joo a nee, takže nanic, 8.7.2009 Podle mého laického názoru může jít o důsledek přetížení ve druhém roce. 16 hroznů na druhý rok pěstovaní je hodně. "Povedlo" se mi podobně vloni přetížit i přes částečnou redukci hroznů jeden mladý keř Perly Zali, letos ne něm není nic, a... celý příspěvek > |  | Utrhnout první kvítek u papriky?, 17.6.2009 Papriky jsou samosprašné, proto nemá smysl sázet je po dvou kvůli opylení. Co se týká otrhávání květů, utrhnout jen skutečně první kvítek nemá valný význam. Sám otrhávám květy nejméně prvních 14 dnů až tři týdny po vykvetení prvního, tj i... celý příspěvek > |  | Réva v druhém roce, 21.5.2009 Nechat maximimálně dva nejsilnější výhony, jinak se s tím nedomluvite. Každopádně nezapomenout na zimní řez. |  |
|  | Asijská švestka, 17.5.2009 Byla velmi atraktivní vzhledově, super raná. Chuťově byla dobrá, jen toho cukru tam tolik není, ale pěkně šťavnatá, osvěžující. Bohužel jsem stromek omylem zničil, takže už ji nemám. |  | Asijská švestka, 17.5.2009 Měl jsem asijkou švetsku Kometa, opylování bylo zcela bez problémů, spíš jsem musel plody redukovat. |  | Jak spravne zastrihnout sazenici, 28.4.2009 Plně s Vámi souhlasím, na klasické vinici málokdy výhon tři metry udělá hned v prvním roce. Ale pokud má réva kapkovou závlahu a výživu, není problém. Loni byly u mne tři metry dlouhé výhony spíše podprůměr (asi z 40 odrůd), dvě odrůdy dosáhly... celý příspěvek > |  | Vlastnosti po navrúbľovaní, 19.4.2009 Podnož může ovlinit kvalitu i chuť naroubované odrůdy, ale nemyslím si že příliš výrazně.
Jabloň z jadérka není v žádném případě geneticky to samé, co její rodič. Muselo přece dojít k opylení a i za předpokladu, že blizna květu byla opylená vlastním... celý příspěvek > |  | Sazenice vína Regina dei Vigneti - zkušenosti z pěstováním, 6.4.2009 Regina dei Vigneti je synonymum pro starou známou Královnu vinic. Popis najdete tady. |  |
 |
|
|
|