Pane Petře velmi jste me pobavil a proto reaguji na dotazy.V praxi jsem zjistil, že něco ovlivní podnož, či základ na který přidáváte roub.Nějaký vliv mají i půdní podmínky a prostředí.Růstovou silou podnože je ovlivněna rychlost dozrávání, trvanlivost plodů při skladování.Na bujnější podnoži ovoce dozrává pomaleji a trvanlivost při skladování je delší.Jablka ze slabých malých stromků tak dlouho nevydrží.Co se týká chutě tak tu může ovlivnit výživa(hnojení),voda(pravidelná zálivka v období sucha)a minerální složení půdy, ve které strom roste(písčitá, hlinitá,jílovitá atd).Taky zbytky po postřicích provedených v nevhodnou dobu můžou poškodit ovoce.Co se týká jadérka a vlastností semenáčků tak nesmíte zapomenout, že i to jadérko má tatínka a maminku a potomek má vlastnosti obou dvou rodičů.Petr Kopička - Opava