|
Příspěvky uživatele - 133.163
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kroucení listů u rajčat - proč?, 31.5.2012 Taky pěstuji rajčata již roky v nádobách a stalo se mi to vloni poprvé, jak jsem již několikrát uváděl, proto to taky směřuji tímto směrem. Kompost ani hnůj není můj, je kupovaný a pravdu máte v tom že ty litry Bofixu tam mohou být, protože se jedná... celý příspěvek > |  | Kroucení listů u rajčat - proč?, 31.5.2012 Ne přímo, ale kyselina jako součást (2,4 - D), dobrou chuť. |  |
|  | Kroucení listů u rajčat - proč?, 31.5.2012 Na té diskuzi se píše že rostliny se deformují a zastavují růst, což se u mne neděje. Možná je to tím že přesazením na záhony se to napraví, kdežto tady zůstávají rostliny ve stejné zemině. Včera jsem vyjmul dvě papriky které v tom zasr@ném kompostu... celý příspěvek > |  | Kroucení listů u rajčat - proč?, 30.5.2012 Ty rostliny se tak chovaly již jako přísada, a taky jsem tam blbec přidal do zeminy kompost. |  | Kroucení listů u rajčat - proč?, 30.5.2012 Pádný důkaz nemám, jen fotky rostliny rajčete, která byla vloni na terase úplně samostatně a která měla "podestýlku" z koňského hnoje. |  | Balkonová keříčková rajčata - velikost truhlíku, 30.5.2012  Zn. ideál, rostlina bude mít kolem sebe více prostoru, více poroste a bude větší úroda. I u paprik se píše že by se neměly dotýkat listy protože pak se vytahují.
|  | Kroucení listů u rajčat - proč?, 30.5.2012 Když už jsme u těch koní, tak se nejedná jen o to co jim projde žaludkem. Koním se také podestýlá a aby z obilí alespoň něco narostlo, tak od jeho vscházení se do něj rvou postřiky traktory i letadly. Tady na břeclavsku a mikulovsku je to na "denním"... celý příspěvek > |  | Balkonová keříčková rajčata - velikost truhlíku, 30.5.2012 Jestli chcete šetřit místo tak je dejte do květináčů po jednom, ale nezapomeňte na to, že dvě rajčata v 60 cm truhlíku budou mít minimálně stejnou úrodu jako tři namačkaná na sobě, ne-li větší, i plody budou větší. |  | Přesazení sazenic rajčat a paprik - hnojivo, 30.5.2012 Po průšvizích s kompostem a hnojem, které se mi letos staly, už budu volit jen obyčejnou tu nejlevnější zeminu, max. do ní přidám čistý písek. Čím více "vylepšeních" zemina obsahuje, tím více svinstva v ní může být, a živiny tam dodáte v hnojivu. |  | Přesazení sazenic rajčat a paprik - hnojivo, 30.5.2012 Dle mého názoru nejjednodušší variantu máte kristalické hnojivo, ze začátku start (aby nabralo zelenou hnotu), následně plod a květ. Jedna přiložená odměrka do 10 litrů vody, zamícháte a zalíváte jednou týdně (já to dělám o víkendu). Pozor, po... celý příspěvek > |  |
|  | Balkonová keříčková rajčata - velikost truhlíku, 30.5.2012 Tak si tam dejte čtyři a můžete je střihat jako živý plot. |  | Kroucení listů u rajčat - proč?, 30.5.2012 Toto téma je tady již probíráno v jiných diskusích o rajčatech, já osobně mám takto pokroucenou většinu rostlin v květináčích a i některé papriky. Taky dostaly koňský hnůj a hlavně kompost, postřik herbicidy jsem taky neprováděl. NIKDY, opakuji... celý příspěvek > |  | Choroba Rajčin, 28.5.2012 Já používám plastové kýble a květináče již řadu let a do loňského roku problémy nebyly až na jednu vyjímku, to jsem poprvé použil koňský hnůj, a letos ve větší míře kompost. Kroutí se mi nejen rajčata ale i některé papriky, v zemině s kompostem mi... celý příspěvek > |  | Bilance 18.5 - mráz, 23.5.2012 Není jednoduché ochránit vinice, navíc když předpověď není předpovědí ale jen jakýmsi Bleskem v podání rosniček. Nebudeme si nic namlouvat ale mrazy přišly o 14 dnů později od prvního strašení, ti kecalové navíc jen tlačili změnu počasí stále před... celý příspěvek > |  | Bilance 18.5 - mráz, 22.5.2012  Mikulčice jsem neprojížděl ale za Hodonínem to vypadá taky špatně, mladé ořešáky černé jak bot, kukuřice, nemluvě o vinohradech, brambory... na polích z Mikulova směr Novosedly pomrzlá kukuřice, vinohrady u Březí jak který, vypadá to snad že je to... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|