|
Co s paprikami?, 22.6.2012 Já včera načuhoval lupou na okurky a viděl jsem stejně kulový, asi to fakt chce nějaký mikroskop nebo hodně velkou lupu. |
 |
Choroba vinné révy, 22.6.2012 Dostávám se postupně do situace kterou jsem zde před dvěma lety popisoval, a není to jen můj názor. Po pár rozhovorech s pěstiteli to vypadá že réva dostane přes držku podobně jako před dvěma lety. Horko, vlhko, každou noc déšť, ideální počasí pro... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co s paprikami?, 22.6.2012 A co máte na mysli? Já tam vidím květy, nějaké ťupky, dírky v listu a list poškozený mšicemi.
PS: pěkná zelená barva a pěkné listy, vidím i plody. |
 |
Kdy zaštipovat vrcholky rajčat ve skleníku, 22.6.2012 Pokud nejde rostlina "spustit" níže tak bych, tak jak zde uvádí Mr.Bigg, zapěstoval nový výhon ze spodní části stonku a choval se k němu jako k nové rostlině, pak můžete vrchol stávající zaštípnout. |
 |
Rybíz - škůdce nebo choroba?, 22.6.2012 Moc to vidět není ale tipl bych to na nějaké dřepčíky. |
 |
Lilkoviště, 22.6.2012 Na svilušky se zaměřím o víkendu, ti hajzlíci mi patrně likvidují okurky nakladačky a tak nastoupí postřik. Je zajímavé že to vlhko vyhovuje všem škůdcům (omlouvám se slimákům) i všem chorobám zároveň. Pak se mi ještě objevují díry v listech lilků... celý příspěvek > |
 |
Lilkoviště, 22.6.2012 Honzo, jak Vy to děláte že máte ve skleníku tolik místa? Já tam mám sice jen tři lilky ale přes melouny a papriky na ně ani pomalu nedosáhnu.
Venku bude jeden plod na víkendovou grilovačku, rostliny nijak nevylamuju, je fakt že ty venku... celý příspěvek > |
 |
Jak sklidit první plody rajčat co nejdříve, 22.6.2012 Já je taky mívám jen pro první "potěšení", je to stejně u všech těch balkonových na jedno brdo. Konzumujeme Vilmu ale ty plody jsou vodnaté a téměř bez chuti.
Co se týče rajčat v zimě, tak tam nastupují sušená. |
 |
Jak sklidit první plody rajčat co nejdříve, 22.6.2012 To Mr. Big - myslíte že se šlechtěným rajčatům nepřisvěcuje? Nechci to sebejistě tvrdit ale nějaké speciální "světla" která na rostliny vrhají nějaké to spektrum určitě ve velkovýrobě jsou, ale to jsme trochu odbočili.
To absolutně... celý příspěvek > |
 |
Svetle fleky na listech vinne revy, 21.6.2012 Jedná se o plíseň révovou - Peronosporu, na spodní straně listů budete mít bílé fleky. Já už to pozoruji také a během uplynulých dvou-tří dnů nabrala nemoc na obrátkách, a je úplně jedno zda se jedná o odolnou odrůdu nebo klasickou, to vlhké dusno je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mušky na rajčatech, 20.6.2012 Ty ludry jsou tak každým rokem ale nikdy nebyl problém. |
 |
Jak sklidit první plody rajčat co nejdříve, 20.6.2012 A jaké odrůdy rajčat to máte? |
 |
Neznámá choroba - klejotok plodů, 19.6.2012 Mě podobně plody roní po dlouhých deštích. |
 |
Mám něco s paprikami?, 19.6.2012 Skladovat rozmíchaný postřik je nesmysl. Udělejte si nový a nemusíte řešit zda bude učinkovat nebo dokonce poškodí papriky, a hlavně si ho udělejte jen tolik kolik budete potřebovat. |
 |
Mám něco s paprikami?, 19.6.2012 Mospilan je světlemodrý ale postřik by se po rozmíchání měl použít ihned. |
 |